8 Yaşındaki Nesibe, Biriktirdiği Harçlığını Halep'e Gönderdi - Son Dakika
Güncel

8 Yaşındaki Nesibe, Biriktirdiği Harçlığını Halep'e Gönderdi

8 Yaşındaki Nesibe, Biriktirdiği Harçlığını Halep\'e Gönderdi

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Nesibe Tosun, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını Halepli yaşıtlarına gönderdi.

20.12.2016 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Nesibe Tosun, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını Halepli yaşıtlarına gönderdi.

İlçeye bağlı Avşar Mahallesi'nde muhtarlık ve mahalle sakinleri tarafından Haleplilere yardım kampanyası başlatıldığını öğrenen ilkokul 3. sınıf öğrencisi Nesibe Tosun, yardımların toplandığı markete gelerek kumbarasında biriktirdiği 50 lirayı market sahibine teslim etti.

Küçük kızın bağışladığı parayı teslim alan esnaf Samet Aksoy, şöyle konuştu:

"Televizyonda gördüklerimizden sonra mahalleli olarak Halep için yardım toplamaya başladık. ve bunu herkese duyurmaya çalıştık. 8 yaşında bir kızımız, akşam markete gelerek 'Abi benim kumbaramdaki paramın hepsi bu. Bu parayı oradaki çocuklara ulaştırır mısın?' dedi. Biriktirdiği harçlığını getirdi ancak bu davranışı bizi çok duygulandırdı. Nesibe, herkese örnek oldu."

Biriktirdiği harçlığını bağışlayan Nesibe Tosun, babası ile haberleri izlerken Halepli çocukları görünce etkilendiği dile getirerek "Oradaki çocukları görünce çok üzüldüm. Bu yüzden Halep'teki kardeşlerime para vermek istedim. Yeniden biriktirip, paramı Halep için yollayacağım." dedi.

Baba Mehmet Tosun da kızının bu duyarlılığının kendisini oldukça memnun ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Yaşındaki Nesibe, Biriktirdiği Harçlığını Halep'e Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement