80 Görme Engelli Vatandaş Şeyh Edebali'nin Manevi Huzurunda - Son Dakika
Güncel

80 Görme Engelli Vatandaş Şeyh Edebali'nin Manevi Huzurunda

80 Görme Engelli Vatandaş Şeyh Edebali\'nin Manevi Huzurunda

Şura Vakfı ve Ankara Ahi Vakfı kapsamında oluşturulan “Türkiye Görme Engelliler Okuma” projesi ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen görme engelliler, Bilecik Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.

08.08.2015 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şura Vakfı ve Ankara Ahi Vakfı kapsamında oluşturulan "Türkiye Görme Engelliler Okuma" projesi ile Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen görme engelliler, Bilecik Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 80 görme engelli vatandaş, Bilecik ziyaretlerine Söğüt'te bulunan Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaretleri ile başladı. Söğüt'e bağlı Küre köyünde Osmanlı Devleti'nin ilk imam hatibi ve ilk kadısı olan Dursun Fakih Türbesini ziyaret eden görme engelli vatandaşlar, ardından Şeyh Edebali Türbesine geldiler. Burada Osman Gazi'nin oğlu tarafından yaptırılan tarihi Orhan Gazi Camii'nde Cuma namazı kılan heyet, ardından Osman Gazi'nin kayınpederi ve Osmanlı Devleti'nin manevi kurucusu olan Şeyh Edebali hazretlerinin türbesini ziyaret ettiler. Bu ziyaretler sırasında Bilecik Belediyesi çalışanı arkeolog Umut Özdemir, gruba Bilecik ve tarihi güzelliklerini anlattı.

"BUGÜN ÇOK DAHA FARKLI, ÖZEL KONUKLARIMIZ, MİSAFİRLERİMİZ VAR"

Ayrıca, gruba Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da eşlik etti. Belediye Başkanı Selim Yağcı, bugün Şeyh Edebali'nin mekanında çok daha farklı, özel konukları, misafirlerinin olduğunu söyleyerek onları Bilecik'te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Yağcı, "Gerçekten 81 vilayetimizin değişik noktalarından engelli kardeşlerimiz Şura Vakfımızın işbirliği içerisinde koordine olarak her yıl ülkemizin özel belirgin noktalarını ziyaret ediyorlar. Bu sene de Osmanlı'nın beşiği olan, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan Bilecik'imizi ziyaret etme noktasında karar almışlar. Bizlere bu kararlarını bildirdiler. Biz de kendilerini zevkle misafir edebileceğimizi, buralarda onlara hizmet etmekten büyük mutluluk duyacağımızı ifade ettik. ve 1 haftalık bir program için Bilecik'e teşrif ettiler. 1 haftadır Bilecik'teler. Onları Söğüt'ümüzde konuk ediyoruz. Orada değişik sosyal kültürel etkinliklerde bulundular. Bugün de Bilecik'imizi tanıma noktasında turlar yapıyorlar" dedi.

"BİZLER SAĞLIKLI İNSANLAR OLARAK BU ENGELE SAHİP OLAN KARDEŞLERİMİZE YARDIM ETMELİYİZ"

Yağcı, görme engelli vatandaşların şehrin manevi ve mevcut kokusunu hisseden gönül gözlerinin açık olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Onları bugün Şeyh Edebali'nin metfun olduğu türbenin olduğu bölgedeyiz. Cuma namazlarını Orhan Gazi Camii'mizde kıldılar. Şu anda Şeyh Edebali Türbesini ziyaret ediyorlar. Onları şehrimizde görmekten, onları burada misafir etmekten son derece mutluluk duyuyoruz. Bizler sağlıklı insanlar olarak gerçekten bu engele sahip olan kardeşlerimize yardım etmeliyiz ki, kendi vücudumuzun sağlığının şükrünü eda etmiş olalım. Bunlar bu anlamda biz de Bilecik Belediyesi olarak zaten engellilere yönelik olarak hassasiyetimiz son derece fazla. Bunu ülkemizin her noktasından gelen kardeşlerimize de göstermenin bugün mutluluğunu yaşıyoruz."

"BU GEZİYİ OSMANLI'NIN KALBİ SÖĞÜT'TE GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİK"

Ankara Ahi Vakfı Görme Engelliler Grup Başkanı Bekir Koçak ise, Bilecik'e kültürel etkinlik yapmaya geldiklerini, görme engelli arkadaşlarla senede 2 defa toplandıklarını ve böyle bir organizasyon yaptıklarını belirtti. Koçak, "Ahi Vakfı adına Ankara'da, burada da bizi Anadolu İlim ve Araştırma Vakfı karşıladı, misafir etti. Ayrıca Bilecik Belediyesi bize her türlü kolaylığı sağladı. Asıl gelişimizin sebebi bu defa programı burada yapmak istedik bu organizasyonu. Görme engelli kardeşlerimize hem Kur'an-ı Kerimi okumak, hem Risale-i Nur okumak. Hem ilmihal okumak 1 hafta ve bunu Osmanlı'nın kalbi Söğüt'te gerçekleştirmek istedik. Osmanlı'nın ruhunu teneffüs etmek, Osmanlı'nın ruhunu yaşamak, o feyzi almak ve gittiğimiz yerlerde de bu Osmanlı'nın ruhunu, feyzini yaşatmak" dedi.

Konuşmaların ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, görme engelli olan Ankara Ahi Vakfı Görme Engelliler Grup Başkanı Bekir Koçak'a önce tabağın üzerinde ne yazdığı söyleyerek, Koçak'a Osmanlı arması olan bir tabak hediye etti. Ankara Ahi Vakfı Görme Engelliler Grup Başkanı Bekir Koçak ise, Osmanlı arması olan tabağı alarak başının üstüne koyarak, "Bu hediye başım üstüne" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 80 Görme Engelli Vatandaş Şeyh Edebali'nin Manevi Huzurunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement