80 Yaşında Gençlere Meydan Okuyor - Son Dakika
Güncel

80 Yaşında Gençlere Meydan Okuyor

80 Yaşında Gençlere Meydan Okuyor

Muş'ta iki eşi, 11 çocuğu ve 21 torunuyla yaşayan 80 yaşındaki Mehmet Emin Uzunboylu, hayvancılık yapıyor, kendi işlerini kendi görüyor.

27.02.2013 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta iki eşi, 11 çocuğu ve 21 torunuyla yaşayan 80 yaşındaki Mehmet Emin Uzunboylu, hayvancılık yapıyor, kendi işlerini kendi görüyor. Uzunboylu, sağlıklı yaşamını sırrını da manda sütü içip, doğal beslenmeye bağlıyor.

Varto'nun Çaylar Beldesi'nde yaşayan Mehmet Emin Uzunboylu'nun ilk eşi Şadiye ile yaptığı evliliğinden 8 kız, bir erkek çocuk dünyaya geldi. Eşinin üst üste kız çocuk doğurması üzerine ikinci ve resmi olmayan evliliğini Asiye ile yapan Mehmet Emin Uzunboylu'nun bu evlilikten 2 erkek çocuğu dünyaya geldi. İki evlilikten olan çocuklarından 21 torunu bulunan Mehmet Emin Uzunboylu, geçimini hayvancılık yaparak sağlıyor. Sabahları erken kalkan ve önce kürekle karla kaplı evinin önünü temizleyen Mehmet Emin Uzunboylu, odun kırmasının yanı sıra evinin tüm işlerini yaptığını belirtti. Bu yaşa kadar hiç televizyon izlemediğini, sigara içmediğini ve cep telefonunu eline almadığını söyleyen Uzunboylu, "Sabah işimi bitirdikten sonra mandaları sağıyor ve sütünü içiyorum. Manda sütü ile yapılan yağ ve peyniri yiyorum. Sağlıklı ve doğal besleniyorum. Doğal olmayan hiçbir şeyi yemedim. Bu yüzden hala delikanlı gibi iş görebiliyorum. Doktora gittiğim günler ise sayılıdır" diye konuştu. - Muş/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 80 Yaşında Gençlere Meydan Okuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement