80 Yaşındaki Darbe Mağdurundan Cumhurbaşkanı'na Mektup - Son Dakika
Güncel

80 Yaşındaki Darbe Mağdurundan Cumhurbaşkanı'na Mektup

80 Yaşındaki Darbe Mağdurundan Cumhurbaşkanı\'na Mektup

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yaşayan ve 1980 darbesinde 43 gün cezaevinde kalan Yaşar Afşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak destek verdi.

05.08.2016 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yaşayan ve 1980 darbesinde 43 gün cezaevinde kalan Yaşar Afşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak destek verdi.

1980 darbesine tanık olan ve tutuklanarak 43 gün cezaevi hayatı yaşayan 80 yaşındaki Yaşar Afşar, 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. Afşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanım ben 80 yaşındayım bugüne kadar yapılan darbeleri ve sonuçlarını bizzat yaşadım ve sıkıntıları ile mücadele ettim. Allah bu millete böyle acılar bir daha yaşatmasın. 15 Temmuz günü yaşanan kanlı darbe girişimi olaylarında milletimiz ve Cumhurbaşkanımız olarak sizlerin gösterdiği dik duruştan dolayı çok duygulandım. Keşke sağlığım yerinde olsaydı da meydanlarda ben de herkesin arasında olabilseydim ancak sağlık sorunlarım nedeniyle bunu yapamıyorum. Sadece yapabildiğim gece gündüz devletimiz için canını ortaya koyanlara dua etmek. Türk milleti vatansız yaşayamaz; ya ölecek ya da vatanında hür yaşayacak. Sizden ve ekibinizden naçizane dileğim, bu olaylar sonrasında hainlere gereken en ağır cezanın verilmesidir; hatta idam cezasının geri getirilmesidir. Ancak bu hainleri devletimizin bütün kurumlarından temizlersek sonuca ulaşabiliriz. Allah bu millete geçmişte yaşadığımız kara günleri tekrar yaşatmasın, Allah yar ve yardımcınız olsun."

Afşar, 1982 yılında esnaflıkla uğraştığı dönemde darbe olayını yaşadığını ve o günlerde tutuklanarak Taşköprü Cezaevi'ne gönderildiğini ve bu dönemde çok sıkıntılar yaşadığını ifade etti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 80 Yaşındaki Darbe Mağdurundan Cumhurbaşkanı'na Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement