80 Yaşındaki Ummahan Ninenin Emeklilik Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

80 Yaşındaki Ummahan Ninenin Emeklilik Mücadelesi

80 Yaşındaki Ummahan Ninenin Emeklilik Mücadelesi

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Ummahan Kutlutürk (80), emekli olabilmek için bir sigara fabrikasından getirilen filtre kağıtlarını ayıklayarak sigorta prim parasını ödemeye çalışıyor.

19.08.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Ummahan Kutlutürk (80), emekli olabilmek için bir sigara fabrikasından getirilen filtre kağıtlarını ayıklayarak sigorta prim parasını ödemeye çalışıyor.

Sandıklı Hisar Mahallesi Afyon Caddesi adresindeki tek katlı evinde yalnız yaşayan Ummahan nine, bir firmanın ilçeye getirdiği sigara kağıtlarını fason olarak kilogramı 1 lira 25 kuruştan ayıklayarak para kazanmaya çalışıyor. Ummahan nine, kendi evlerinde yaşayan iki kızı bir oğlu olduğunu söyleyerek kendisinin ise tek yaşadığını anlatı. Emekli olabilmek için çabaladığını söyleyen Ummahan Kutlutürk, "Bu sigaranın hurda kağıtlarını ayıklayarak kilogram başına 1,25 kuruş kazanıyorum. Tek başıma yaparsam günde 2-3 kilogram yapabiliyorum. Komşularım yardım ettiği zaman günlük 10 kilograma kadar bu kağıtları ayıklayabiliyorum. Bu kağıtlardan keçe kalem yapıldığını bana söylediler. Kendim gidip sırtımda kağıtları evime getiriyor, ayıkladıktan sonra da teslim ediyorum. Bu güne kadar kimseden bir yardım talebim olmadı. Kendi emeğim ile çalışarak emekli olmak için uğraşıyorum. İsteğe bağlı sigortalıyım ve pirimimi kendim yatırıyorum. Az bir sürem kaldı emekli olmaya. Allah nasip ederse, yaklaşık 1 yıl kadar sonra emekli olacağım" dedi.

Komşuları, tek katlı evinin önünde kağıtları ayıklayan Ummahan nineye gönüllü olarak yardım ediyorlar. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 80 Yaşındaki Ummahan Ninenin Emeklilik Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement