800 Yıllık İskeletin Ölüm Sebebi Ortaya Çıktı - Son Dakika
Dünya

800 Yıllık İskeletin Ölüm Sebebi Ortaya Çıktı

İki yıl önce Avustralya'da bir nehir kenarında bulunan 800 yıllık iskeletin ölüm sebebi anlaşıldı.

23.09.2016 18:38  Güncelleme: 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'da bir ırmak kenarında bulunan 800 yıllık iskelet, antik çağda Aborjin kabilelerinin kullandığı ağaçtan yapılma güçlü silahlara dair yeni bilgiler ortaya çıkardı.

AĞAÇTAN YAPILMA BİR BUMERANG

İki yıl önce bulunan iskeleti araştıran arkeologlar, başta kabile üyesinin sivri bir metal darbesiyle öldüğünü düşündü fakat sonraki araştırmalar neticesinde ölüme sebep olan silahın ağaçtan yapılma bir bumerang olduğu anlaşıldı. Son araştırmalara göre; Aborjinlerin 'Lil-lil' adını verdiği tahta bumeranglar, kabile üyeleri arasındaki ölümcül kavgalar sırasında kullanılıyordu. Yerel bir Aborjin kabilesi olan Baakantji'nin üyelerinden William Bates tarafından 2014 yılında bulunan iskelete 'Kaakutja' ismi verildi.

800 Yıllık İskeletin Ölüm Sebebi Ortaya Çıktı

Son Dakika Dünya 800 Yıllık İskeletin Ölüm Sebebi Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu
    11:19 Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu

    Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Ramazan İrşat Programları kapsamında Horasan'da bulunan Mustafa Gül Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan öğrencilerle bir araya geldi. Müftü Can, öğrencilerle sohbet ederek öneri ve isteklerini dinledi. Ayrıca, Horasan'da bulunan diğer Kur'an kurslarını da ziyaret eden Müftü Rüstem Can, teravih sohbeti yaparak gençlere çikolata ikram etti.

  • Suriyeli Kadın, Ramazan Ayında Kaybettiklerini Anlattı
    11:18 Suriyeli Kadın, Ramazan Ayında Kaybettiklerini Anlattı

    Suriye'de Esed rejiminin saldırıları sonucu 3 çocuğunu ve eşini kaybeden Nesrin Abdülkafi, ramazan ayını buruk bir şekilde geçirdiğini anlattı. Abdülkafi, yaşadığı zorluklar nedeniyle çocukları için yardım istedi.

  • Prof. Dr. Özlü'den Japonya'da hızla yayılan salgına yönelik uyarı: Kalıcı hasarlar bırakabilir
    10:53 Prof. Dr. Özlü'den Japonya'da hızla yayılan salgına yönelik uyarı: Kalıcı hasarlar bırakabilir

    Japonya'da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına karşı uyarıda bulunan Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Bu hastalığın ardından kalıcı kalp kapak sorunları, kalıcı romatizmalar, böbrek hasarları olabilir, toksik şok sendromuna ilerleyebilir" dedi. Salgının Türkiye'ye de sıçrayabilecek bir pandemi oluşturacak tehdide sahip olmadığını belirten Özlü, "Bu bir bakteri; tedavisi var. Yani penisilin grubu antibiyotiklerle bunu kolaylıkla tedavi edebiliyoruz" dedi.


Advertisement