84 Kilo Verdi, Uçakta Ek Kemerden Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

84 Kilo Verdi, Uçakta Ek Kemerden Kurtuldu

84 Kilo Verdi, Uçakta Ek Kemerden Kurtuldu

Antalya'da obezite ameliyatı sonrasında 84 kilo veren 44 yaşındaki Muhsine Tekin, aşırı kiloları nedeniyle zorunlu tercihi olan uçakla seyahatlerinde 'ek kemer'den kurtulmanın sevincini yaşıyor.

26.04.2016 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da obezite ameliyatı sonrasında 84 kilo veren 44 yaşındaki Muhsine Tekin, aşırı kiloları nedeniyle zorunlu tercihi olan uçakla seyahatlerinde 'ek kemer'den kurtulmanın sevincini yaşıyor.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 1 yıl önce Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Nurullah Bülbüller ve ekibi tarafından düzenlenen 'Tüp mide' ameliyatı sonrası 168 kilodan 84 kiloya inen Muhsine Tekin, "Hedefim; 15'inci ayın sonunda 68 kiloya ulaşabilmek. Evliliğimin ilk yıllarında hızla aldığım kilolardan kurtulabileceğimi hiç düşünemiyordum" dedi.

ASTIM VE DİYABETTEN DE KURTULDU

Yaklaşık 1 yılda kaybettiği kiloları bir daha kazanmamak için elinden gelen tüm çabayı harcayacağını söyleyen evli ve 2 çocuk annesi Muhsine Tekin, ameliyat kararı vermeden kısa süre önce Prof. Dr. Bülbüller ile tanıştığını ve hayatının değiştiğini söyledi. Tekin, şöyle konuştu:

"Yaklaşık bir yıl önce hocamızı ziyaret edip problemlerimden bahsettim. Hemen tetkiklere başlandı, tüp mide ameliyatı için karar verdik ve hemen operasyon gerçekleştirildi. Ameliyata girerken tartıldığımda 168, şu an 84 kiloyum. Kilolarım nedeniyle astım ve şeker hastalıklarından da kurtuldum."

"1 YIL EVDEN ÇIKMADIM"

Kilolu olduğu dönemlerde evinden çıkmayı, pazarda dolaşmayı özlediğini söyleyen Muhsine Tekin, "Pazarda satılan domatesin fiyatından habersiz yaşadım" dedi. Muhsine Tekin, şöyle devam etti:

"Geçen yıl 31 Mart'ta ameliyata girerken 168 kiloydum, şu an 84 kiloyum. Benim için hayat bitmişti. Yol yürüyemiyor, adım atamıyordum. Çok büyük mide çevrem vardı, 10 adımdan sonra belimde kırılma oluyordu. Tam 1 yıl sokağa hiç çıkamadım. Sosyal hayatım zaten yoktu, aile hayatım bitmişti, evde hiçbir iş yapamıyordum. Topluluğun bulunduğu bir yere girdiğim zaman bakışlardan rahatsız oluyordum. Çok aç olsam dahi dışarda olduğum süre içinde hiç bir şey yiyemezdim. Çünkü herkesin gözleri sizin üzerinizdeydi."

Ölümü göze alarak ameliyata girdiğini aktaran Muhsine Tekin, cerrahi müdahale ardından 3 çeşit astım ilacı ve şeker hastalığından kurtulduğunu, kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyledi. Tekin, "Mutluluğumu anlatacak söz bulamıyorum. En çok sokağa çıkıp yürümeyi özlerdim. Çünkü bir gün sokağa çıkıp yürüyebileceğimi hiç düşünemiyordum. Otururken ayak ayak üzerine atmayı özlemiştim. Sosyal hayatım ve çocuklarımla ilgilenme konusunda her şeyi yeniden yaşıyorum. Özlemini duyduğum her şeye kavuştum" diye konuştu.

"5XL BEDEN GİYİYORDUM"

Şimdi istediği kıyafeti giyebildiğini, istediği mağazadan alışveriş yapabildiğini anlatan Tekin, daha önce kilolu müşterilerine  kıyafet satan özel mağazalardan giyinebildiğini kaydederek şöyle devam etti:

"XXL, 3XL, 5XL ve üzeri bedenlerden giyinebiliyordum. Artık öyle bir an geldi ki benim için kıyafet bulunamaz olmuştu. 'Kaç beden giyiyorsunuz' diye sorduklarında cevap veremiyordum. Çünkü benim bedenim yoktu. Şimdi istediğim kıyafeti giyip düğüne gidebiliyorum. Eskiden hayatımda düğün yoktu. Ayakta duramazdım, oturmak istesem bana göre sandalye bulamazdım. Seyahat edemiyordum. Otobüs yolculuğu kesinlikle yapamıyordum. Uçakta utanırdım, uçağa girer girmez hostese sessizce 'Ek kemer istiyorum' derdim. Şu an ek kemer yok, hatta kemeri ben sıkıyorum."

"BAŞARI ORANI YÜZDE 95"

Bugüne kadar yaptıkları ameliyatlardan yüzde 95'in üzerinde başarı elde ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Nurullah Bülbüller ise, "Yaptığımız ameliyatlar genellikle tüp mide ameliyatları. Antalya'da yaklaşık 750 hastaya bu ameliyatı uyguladık. Ortalama bir hesap yaptım, bu ameliyatlarla hastalarımıza yaklaşık 30 ton kilo kaybettirmişiz. Bunun oldukça önemli bir rakam olduğunu düşünüyorum. Sonuçlarımız da oldukça yüz güldürücü" diye konuştu.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 84 Kilo Verdi, Uçakta Ek Kemerden Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement