88888 Numaralı Plaka İçin 440 Bin Lira Harcadı - Son Dakika
Dünya

88888 Numaralı Plaka İçin 440 Bin Lira Harcadı

Çinli bir şoför, kamyonunun plakasının ülkede uğurlu sayı olarak bilinen "88888" numaralarını taşıması için 1 milyon yuan (440 bin TL) harcadı.

30.06.2016 10:42  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çinli bir şoför, kamyonunun plakasının ülkede uğurlu sayı olarak bilinen "88888" numaralarını taşıması için 1 milyon yuan (440 bin TL) harcadı.

UMDUĞUNU BULAMADI

Plakanın kendisine uğur getireceğini zanneden şoför, plakanın sahte olduğundan kuşkulanan trafik polisleri tarafından pek çok kez çevrilince umduğunu bulamadı.

Çin basınında adı Zhou diye geçen şoför, Zhengzhou kentinde yaşıyor. Çin kültüründe "8" tüm sayılar içinde en şans getireni olarak biliniyor.

88888 Numaralı Plaka İçin 440 Bin Lira Harcadı

Son Dakika Dünya 88888 Numaralı Plaka İçin 440 Bin Lira Harcadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • m.yazar: Haber doğru mu acaba ???? 2 0 Yanıtla
  • esen: Böyle mallar varmiya:) 1 0 Yanıtla
  • MUSTAFA: PİLAKA GÜZEL AMA ARABAYA UYMAMIŞ 1 0 Yanıtla
  • Ha ha: Çinin rizelisi 0 0 Yanıtla
  • Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi
    13:49 Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi

    Çin'in Nanjing kentinde yapılması planlanan tren garı için önerilen tasarım, internet kullanıcıları tarafından hijyenik pede benzetildi. Yetkililer, tasarımın erik çiçeklerinden ilham aldığını söylese de, sosyal medya platformlarında milyonlarca kez görüntülenen başlık, tasarımın hijyenik pede benzediği yorumlarıyla dikkat çekti. Garın inşası tahminen 20 milyar yuana mal olacak ve daha önce Çin'de bazı mimari tasarımlar da benzer şekilde dikkat çekmişti.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.


Advertisement