9. Aroma Akseki Dağ Koşusu - Son Dakika
Spor

9. Aroma Akseki Dağ Koşusu

Türkiye Atletizm Federasyonunun (TAF) Aroma AŞ işbirliğiyle düzenlediği 9. Aroma Akseki Dağ Koşusu, Antalya'nın Akseki ilçesinde yapıldı.

18.06.2016 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Atletizm Federasyonunun (TAF) Aroma AŞ işbirliğiyle düzenlediği 9. Aroma Akseki Dağ Koşusu, Antalya'nın Akseki ilçesinde yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Aroma AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk'un verdiği startla başlayan koşuya, 217 sporcu katıldı.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, şampiyona öncesinde yaptığı açıklamada, organizasyona sponsorluk yapan Duruk ailesine teşekkür etti.

Akseki'de geleneksel hale gelen Akseki Aroma Dağ Koşusu'nun ilçe için gurur kaynağı olduğunu belirten Beşikci, "Dağ koşuları için coğrafi ve doğal yapısıyla Akseki biçilmiş bir kaftandır. Bu koşuda dereceye girerek dünya dağ koşularına katılacak sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum. Bu sporcularımız her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa'da bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı dinletecekler." diye konuştu.

Avrupa Atletizm Birliği Dağ Koşuları Komisyonu Üyesi Hasan Babaç da dereceye giren sporcuların 2 Temmuz'da İtalya'da düzenlenecek Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanacağını söyledi. Babaç, "Bu yıl 217 sporcu ile koşulara katılımda rekora ulaştık. Her geçen yıl dağ koşularına ilgi daha fazla oluyor." ifadelerini kullandı.

Aroma AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Atom Duruk ise amatör sporları öne çıkarmak istediklerini kaydetti. Aroma olarak özellikle kızların sporda ilerlemesini önemsediklerini vurgulayan Duruk, "Bu anlamda 6 yıl Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'ne sponsor olduk. Kızlarımızı dünya şampiyonlarına taşıdık. Aynı şekilde atletizmde de iyi yerlere taşımak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sonuçlar

9. Aroma Akseki Dağ Koşusu'nda dereceye giren sporcular şöyle:

Genç kızlar:

1- Burcu Subatan (Erzurum)

2- Rahime Tekin (Aydın)

3- Elif Aslan (Karabük)

4- Gülbahar Çetin (Adıyaman)

Genç erkekler:

1- Ferhat Bozkurt (Erzurum)

2- Mustafa Göksel (Karaman)

3- Abdulmuttalip Kervan (Van)

4- Kenan Sarı (Van)

Büyük kadınlar:

1- Senem Eser (Bitlis)

2- Derya Kaya (Aydın)

3- Elif Tozlu (İstanbul)

4- Nursel Karataş (Mersin)

Büyük erkekler:

1- Ahmet Arslan (Antalya)

2- Onur Aras (Erzurum)

3- Şehmuz Sarıhan (Ağrı)

4- Ayhan Sağlam (Aksaray)

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 9. Aroma Akseki Dağ Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement