9. Dostluk ve Barış Rallisi - Son Dakika
Güncel

9. Dostluk ve Barış Rallisi

9. Dostluk ve Barış Rallisi

Ralliye katılan otomobillerden öncü grup olan 10'u Kapıkule'den Türkiye'ye giriş yaptı Türkiye'de 13 gün çeşitli illeri ziyaret edecek ralli pilotları İskenderun üzerinden Ürdün'e gidecek.

06.05.2014 01:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Klasik Otomobil Ralli Organizasyonu tarafından düzenlenen 9. Dostluk ve Barış Rallisi'ne katılan otomobillerden bir kısmı, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Ralliye katılan ekibi, sınır kapısı girişinde Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ile Edirne Gönüllüleri Derneği Başkanı Tuna Bekleviç karşıladı. Özkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Edirne ve Türkiye'nin tanıtımına rallinin büyük katkı sağladıklarını söyledi.

Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı da anavatan Türkiye'ye ayak basmaktan çok mutlu olduklarını ifade etti.

Rallinin kamu diplomasisi adına da iyi bir organizasyon olduğunu vurgulayan Arı, şöyle konuştu:

"20 ülkeden 200 araçla Türkiye'ye giriş yapacaklar. Yabancı konuklarımıza kültürümüz tanıtacağız. Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği takımı olarak 2 yıldır katılıyoruz. İki gün önce Bavyera'dan yola çıktık. Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Belgrad, Sofya üzerinden Türkiye'ye geldik. Türkiye'de 13 gün kalacağız. Sosyal dayanışması bol olan ralli kapsamında Van'da depremzedeler ziyaret edilecek."

İskenderun üzerinden Ürdün'e giderek ralliyi sonlandıracaklarını anlatan Arı, ralliye katılan araçların sosyal proje kapsamında bağışlanacağını söyledi.

Bekleviç ise Edirne'nin çok önemli misafirleri ağırlamaktan onur duyduğunu kaydetti.

Allgaue Orient Ralli Organizasyonu 2. Başkanı Nadir Serin de Türkiye'nin büyük desteğinin diğer ülkeleri de harekete geçirdiğini belirterek, "İsrail ve Ürdün Türkiye'yi kıskanmaya başladı, destek vermeye başladı. Bunlar bizi sevindiriyor" dedi.

Rallinin sponsorlarından TÜVTÜRK Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özgülsün, Almanya'dan eski model araçlarla Türkiye'ye geldiklerini anlatarak, "Araçlar bakımlı olduğu için sorun çıkarmadı. Tüm sürücülere araç muayenelerini muntazam yaptırmalarını öneririm" ifadesini kullandı.

Daha sonra Özkan ve Bekleviç, araçların üzerine anı imzası attı.

Ralli pilotları, Edirne Valisi Hasan Duruer'i ziyaret ettikten sonra İstanbul'a hareket edecek. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. Dostluk ve Barış Rallisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement