9. Itb Berlin Fuarı - Son Dakika
Güncel

9. Itb Berlin Fuarı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Türkiye'de turizm sektöründe fiyatların indirilmesinin bu dönemde söz konusu olmadığını belirterek "Türkiye bu konuda bir ucuzcu ülke, ucuz ülke olmak istemiyor" dedi.

05.03.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Türkiye'de turizm sektöründe fiyatların indirilmesinin bu dönemde söz konusu olmadığını belirterek "Türkiye bu konuda bir ucuzcu ülke, ucuz ülke olmak istemiyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun, Almanya'nın başkenti Berlin'de bu yıl 49'uncusu düzenlenen UIuslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nda basın toplantısı düzenledi.

Türk turizmini ve turizmle ilgili beklentileri değerlendiren Dursun, "Kaliteli hizmet veren ve bu kalitesinin gerçek karşılığı neyse onu almak isteyen bir ülke politikası yürütmek istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'ye gelecek turistlerin Türkiye'den alacaklarının sadece deniz ve kum olmadığını ifade eden Dursun, bunun yanında turistlere yayla turizmi, dağ turizmi ve hidroterapi gibi birtakım yeni olanakların sunulacağını belirtti.

Dursun, Türkiye'nin turizm sektöründe fiyatları düşürmek yerine daha çok hizmet vermek istediğini ifade ederek, "Fiyatların indirilmesi şu dönemde söz konusu değil. Türkiye bu konuda bir ucuzcu ülke, ucuz ülke olmak istemiyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin en çok önem verdiği konuyu bölgesinin özelliği dolayısıyla "güvenlikli bir ülke olmak" şeklinde vurgulayan Dursun, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye o bölgenin hala ne mutlu ki güvenlikli ülkesidir. Bu güvenlik unsurunu, bu güvenlik kavramını son derece önemsiyoruz. Bu güvenlik kavramı dışında ikinci vurgulamak istediğimiz kavramımız 'güvenilir' olmaktır. Yani Türkiye'ye gelen bir turist, bir misafirimiz güvenlikli bir ülkeye geldiğini bilecek, bir ikincisi de ülkede her şeye güven duyacak. Fiyatlara, standartlara, kaliteye, yaptığı alışverişe güven duyarak ayrılacak ve aldığı malın kalitesine de güven duyarak memleketine gidip Türkiye'yi iyi hatırlayacak."

"Yeni golf sahaları planlıyoruz" -

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü İrfan Önal ise basın toplantısında, Antalya Belek'deki "golf rivierasının" Türkiye'nin diğer bölgelerine de yayılmasının planlandığını söyledi.

Bakanlık olarak golf sporuna çok önem verdiklerini ifade eden Önal, "Bakanlığımızın 2023 stratejisi çerçevesinde özellikle güneybatı Ege'de bir golf alanı oluşturmayı planlıyoruz. Yine Antalya'nın hinterlandında ve doğu Akdeniz'de golf alanları planlıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. Itb Berlin Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement