9. Samsun Tanıtım Günleri - Istanbul - Son Dakika
Güncel

9. Samsun Tanıtım Günleri - Istanbul

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) tarafından düzenlenen 9. Samsun Tanıtım Günleri törenle başladı.

21.10.2016 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) tarafından düzenlenen 9. Samsun Tanıtım Günleri törenle başladı.

Maltepe Miting Alanı'ndaki etkinliğin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu, SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş ile belediye başkanları katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, törende yaptığı konuşmada, SADEF'in etkinliklerinde farklı siyasi partilerden, farklı iş alanlarından kişileri Samsun için bir araya getirdiğini dile getirdi.

Etkinliğin ilk kez Anadolu yakasında gerçekleştiğine dikkati çeken Kılıç, bunun da bu bölgede yaşayan Samsunluların daha kolay Samsun'un güzelliklerini hatırlayacakları iyi bir fırsat olacağını söyledi.

Etkinliğin özellikle Samsun'dan ayrılmış ve başka illere yerleşmiş Samsunluların, Samsun'a yapacakları katkıları değerlendirecekleri bir fırsat olmasını dilediğini kaydeden Kılıç, "Diyoruz ki 'Nerede olursanız olun, Samsun'u unutmayın' ve gelin Samsun'da, baba ocağınızda, icabında mahallenizde veyahut da farklı bir yerde, akrabalarınıza destek olarak Samsun'daki köklerinizi yaşatın" dedi.

Buradaki birlikteliğin korunması gerektiğini kaydeden Kılıç, "Biz, şunu çok iyi bilmemiz lazım. Gerçekten Meclis'te de Samsun söz konusu olduğu zaman bizim aramızda, milletvekilleri arasında herhangi bir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bir konu olduğunda bir araya gelip her ucundan birimiz tutarak -ki geçmişte de böyleydi, inşallah gelecekte de böyle olacak- Samsun'a bir değeri kazanmanın, gerekiyorsa yatırımın, sosyal anlamda bir faaliyetin kazandırılması konusunda el ele kol kola beraberce yürüyoruz, birbirimize destek oluyoruz. Bu da inşallah hem tüm Türkiye'ye örnek olur hem de Samsunumuzdaki bu olumlu havayı geleceğe taşırız."

Samsunspor'un Türkiye'nin önemli takımlarından birisi olduğunu kaydeden Kılıç, şöyle dedi:

"Artık stadımız da bitme noktasına geldi. Artık herkes bir destek atsın... Biz belli bir yere kadar getirdik. Buraya kadar hep beraber taşıdığımız kadarını başardık ancak bundan sonra özellikle buradan seyircilerimize sesleniyorum, şu stadı doldurun. Çünkü dolacak olan statta hem motivasyon üst seviyede olacak hem de aynı zamanda oradaki gelirle de takım kendini döndürme imkanına sahip olacak. 'Bir bilet alsak ne olur' demeyin, damlaya damlaya göl olur. Dolayısıyla en ufak katkı olsa dahi Samsunsporumuz için herkesin elini taşın altına koyacağına inanıyorum."

Konuşmasının ardından Kılıç, programı nedeniyle ayrılmak durumunda olduğunu belirterek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun'un ciddi manada tanıtıma ihtiyacı olduğunu ve buna tüm Samsunluların tanıtıma destek olması gerektiğini söyledi.

Samsun'un yalnızca il merkezinin değil köylerinin, ilçelerinin de birbirinden güzel olduğunu kaydeden Şahin, "Çok kötü bir geleneğimiz var. Eski köy evlerini yıkıyoruz yerine betonarme bir kat, iki kat, üç kat binalar yapıyoruz. Bu silüeti bozuyor. Biz kendimiz farklı tarz ev modeli yaptırdık ve bunların projelerini de o tarz ev yapmak isteyenlere bedava veriyoruz" diye konuştu.

Samsunluların kendi kentine sahip çıkması gerektiğini kaydeden Şahin, "Her birimize, özellikle seçilmiş arkadaşlarımıza görev düşüyor. Biz Samsun'un PR'ı için herşeyi yapacağız" diye konuştu.

Şahin, SADEF yöneticilerini tebrik etti.

Belediye Başkanı Yılmaz

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, en çok Samsunlunun yaşadığı illerin başında İstanbul'un geldiğini belirtti. Yılmaz, her yıl yapılan tanıtım organizsasyonlarında İstanbul'daki Samsunluların hasret giderdiğini dile getirdi. 30 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyelerinin hizmet alanlarının geliştiğini dile getiren Yılmaz, özellikle köylere yönelik hizmetleri artırdıklarını söyledi. Özellikle emekli olan Samsunluların memleketlerine dönmelerini isteyen Yılmaz, böylece köylerdeki ekonomik canlanmanın da böylece canlanacağına inandığını söyledi.

Samsun'un bir futbol kenti olduğunu kaydeden Yılmaz, kötü yönetim nedeniyle Samsunspor'un sorunlar yaşadığını ifade etti.

MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta da Samsun için en çok ihtiyaç duyulan şeyin birlik ve beraberlik olduğunu dile getirdi. Kentin potansiyelinin çok yüksek olduğunu kaydeden Usta, "Samsun'un potansiyeline rağmen bu kadar göç vermesi konusunda herkesin düşünmesi gerekir." dedi.

Samsun'u 3. bölge teşviğinden yararlandığını kaydeden Usta, "Samsun'a haksızlık yapılıyor. Samsun, 4. bölge teşviğinden yararlanması lazım" diye konuştu.

Başkanlık sistemi

Usta, bir konuşmacının başkanlık sistemi konusundaki sözlerine yanıt verdi. MHP'nin başkanlık sistemi konusundaki görüşlerinin açık olduğunu kaydeden Usta, "Milliyetçi Hareket Partisi başkanlık sistemiyle ilgili olarak fikrini kamuoyuyla paylaşmıştır. Herhangi bir şekilde arka kapılar arkasında veya başka bir şey yok. Biz görüşümüzü söyledik. Biz Türkiye'nin sorunlarını söyledik. Fiili durumun yarattığı probleme vurgu yapıldı, fiili durum hukuki durum ayrımı bir hukuk devletinde olmaz. Hukukun üstünlüğü olan bir ülkede fiili durum hukuki durum diye bir ayrım olmaz. Bu her ne olacaksa Türkiye'de bu tartışmanın bitmesi gerektiğini söyledik. Kendimizin de görüşünün parlamenter sistemden yana olduğunu zaten ifade ettik" diye konuştu.

9. Samsun Tanıtım Günleri - Istanbul
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. Samsun Tanıtım Günleri - Istanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.

  • Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor
    23:18 Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor

    Bursa'da yaşayan Rahim Çakmak ve ailesinin papağanı, müzik çalınması ve komut verilmesiyle ilginç hareketler sergiliyor. Çakmak'ın papağanının videoları sosyal medyada çok izleniyor ve takipçileri tarafından merakla bekleniyor.

  • Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü
    23:09 Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye coşkulu bir karşılama ile döndü. Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikincilikle yetinmeyerek daha büyük başarılar hedeflediğini belirtti. Ailesi, antrenörü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü de Kılınç'ı tebrik ederek gelecek müsabakalarda başarılar diledi.

  • Xiaomi mi 11 serisi HyperOS güncellemesi aldı
    23:09 Xiaomi mi 11 serisi HyperOS güncellemesi aldı

    Xiaomi, Ekim 2023'te HyperOS'u duyurarak MIUI defterini kapattı. Şirket, önemli değişiklikleri beraberinde getiren bu arayüz yazılımını dağıtma çalışmalarını başlattı. Xiaomi mi 11 serisi de Android 14 tabanlı HyperOS güncellemesi aldı. Güncelleme ile birlikte yeni saat stilleri, yazı tipleri, duvar kağıtları ve widget'lar gibi özelleştirme seçenekleri sunuluyor. Ayrıca, eski modeller için de HyperOS güncellemesi yayınlanacak.

  • Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?
    23:09 Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?

    Getir, son yıllarda büyük bir büyüme göstererek Türkiye sınırlarını aşmış ve Avrupa ülkelerinde de hizmet vermeye başlamıştır. Ancak son gelişmelere göre şirketin küçülmeye hazırlandığı iddia edilmektedir. Getir'in Aralık 2023'te satın aldığı FreshDirect ve Türkiye'de hizmet veren BiTaksi'yi satmayı planladığı söylenmektedir. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmemiştir, bu nedenle küçülme şimdilik bir söylentiden ibarettir. Getir, şu anda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyet göstermektedir.

  • TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir
    23:09 TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir

    TOFAŞ firmasının Türkiye'de Jeep üretimine başlayabileceği ortaya çıktı. Yeni Jeep CEO'su Antonio Filosa'nın maliyetleri düşürmek adına üretimi başka ülkelere kaydırmayı planladığı ve Türkiye'nin seçenekler arasında olduğu biliniyor. Markanın 2030 hedefi ise global satışlarını 2 katına çıkarmak. TOFAŞ ile uzun süreli bir iş birliği ihtimali konuşuluyor.

  • TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor
    23:08 TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Zimbabve'de tarım sektöründe mesleki ve teknik eğitime destek amacıyla çeşitli tarım ekipmanları temin ediyor. TİKA'nın sağladığı yer fıstığı ayıklama ve mısır taneleme makineleri, Zimbabveli gençlerin mesleki eğitimlerine katkı sağlamak için kullanılacak. Proje, Zimbabve'nin tarıma elverişli topraklarında gençlerin geleceğine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • FETÖ/PDY üyesi aranan emniyet müdürü Muğla'da yakalandı
    23:03 FETÖ/PDY üyesi aranan emniyet müdürü Muğla'da yakalandı

    FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve KHK ile rütbeleri ve unvanları geri alınan emniyet müdürü, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yakalandı. 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Ş., noterde işlem yaparken gözaltına alındı ve tutuklandı.


Advertisement