9. Uluslararası Öğrenci Birliği Tanıtım ve Kardeşlik Programı " - Son Dakika
Güncel

9. Uluslararası Öğrenci Birliği Tanıtım ve Kardeşlik Programı "

Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) 9. Uluslararası Öğrenci Birliği Tanıtım ve Kardeşlik Programı düzenlendi.

06.05.2016 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) 9. Uluslararası Öğrenci Birliği Tanıtım ve Kardeşlik Programı düzenlendi.

Vali Vekili Halil Uymaz, Atatürk Kültür Salonu otoparkında gerçekleştirilen programın açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep'in sadece kültür, sanayi ve ticaret şehri değil aynı zamanda beş yıldan beri yaklaşık 350 bin Suriyeli'yi misafir eden bir ensar şehri haline geldiğini söyledi.

Kentte 62 bin Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Uymaz, "Bu öğrenciler ilkokuldan üniversiteye kadar devam ediyorlar. Hedefimiz de 90 bin öğrenci. Bunları kendi okullarımızda okutuyoruz ve bu öğrenciler kendi isteklerine uygun olarak istiyorlarsa Arapça, istiyorlarsa Türkçe eğitim görüyorlar. Önemli olan en büyük düşmanımız olan cehaleti yenmek. Eğitim bu yüzden çok önemli." diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise Gaziantep Üniversitesinde 98 ülkeden 3 bine yakın uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Batı ülkelerine, İngiltere'ye, ABD'ye veya Avrupa'ya taşınan öğrencileri, neden biz ülkemizde misafir etmeyelim. Bu misafirlik, tarihten getirdiğimiz medeniyet değerlerinin günün gençleriyle yeniden tesisi anlamında son derce önemli bir vazife. Bu noktada biz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz."

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bolat da Türkiye'de 186 ülkeden 110 bin uluslararası öğrenci bulunduğunu kaydetti.

Etkinlikte Kazakistanlı şarkıcı Dostcan Sadıkov çeşitli şarkılar seslendirirken, Tayland'dan Türkiye'ye gelen Nurettin Satii ise dans gösterisi sundu.

Etkinliğe katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel ve diğer protokol mensupları, ülkelerin tanıtımlarının yer aldığı stantları gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. Uluslararası Öğrenci Birliği Tanıtım ve Kardeşlik Programı ' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir
    10:14 Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir

    Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle marka olarak dünya liderliğine oynayabilecek durumda olduğunu belirtti. Hazır giyim ve tekstil sektöründe yaşanan düşüşe rağmen Avrupalı sektör temsilcilerinin Türkiye'ye yeniden 'yeşil ışık' yakması, sektöre umut verdi. Çevikel, Türkiye'nin artık ucuz değil, katma değeri yüksek marka üretmesi gerektiğini vurguladı ve Türk tekstil sektörünün dönüm noktasında olduğunu ifade etti.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Bursa'da Metruk Binalara Operasyon: Şüpheli Şahıslar Kontrol Edildi
    10:12 Bursa'da Metruk Binalara Operasyon: Şüpheli Şahıslar Kontrol Edildi

    Bursa'da Yunus Timleri, şehrin çeşitli mahallerinde bulunan metruk binalara şok baskınlar düzenledi. Metruk binalarda bulunan şüpheli şahıslar kontrol edilirken, bir şahıs polise 'odun toplamaya geldim' dedi.


Advertisement