90'ların Başındaki Hava Kirliliği Problemi Kentlerimizde Tekrar Hortlamıştır' - Son Dakika
Güncel

90'ların Başındaki Hava Kirliliği Problemi Kentlerimizde Tekrar Hortlamıştır'

90\'ların Başındaki Hava Kirliliği Problemi Kentlerimizde Tekrar Hortlamıştır\'

'90'ların başındaki hava kirliliği problemi kentlerimizde tekrar hortlamıştır' TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, yaptıkları araştırma sonuçlarının vahim olduğunu belirterek, 'Hava kirliliği ülkemizin en önemli çevre ve halk sağlığı sorunudur.

28.01.2015 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'90'ların başındaki hava kirliliği problemi kentlerimizde tekrar hortlamıştır'

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, yaptıkları araştırma sonuçlarının vahim olduğunu belirterek, 'Hava kirliliği ülkemizin en önemli çevre ve halk sağlığı sorunudur. 21. Yüzyılın ilk çeyreği biterken 90'ların başındaki hava kirliliği problemi kentlerimizde tekrar hortlamıştır. Doğalgazın yaygınlaşmasına rağmen bu sorunun tekrar ortaya çıkması ve daha da kritik hale dönüşmesinin ekonomik ve toplumsal sebepleri olduğu bir gerçektir' dedi.

Bozoğlu, Türkiye'de kirlilik ölçüm değerlendirmesinde baz alınan verilerin eksik olduğunu kaydederek, 'Ülkemizde belirlenen sınır değerler Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği sınır değerlerle uyumlu değildir. Bunun yanında, PM 2,5 gibi akciğer hastalıklarına neden olan kirleticiye dair de herhangi bir kısıtlama mevzuatımızda yer almamaktadır' diye konuştu.

Ülkemizdeki kirlilik sınır değerlerin, AB'nin iki katı olduğunu kaydeden ÇMO Başkanı şöyle konuştu Avrupalıların ciğeri ciğer de Türkiye'deki yurttaşların ciğeri ciğer değil mi AB'de ve Dünya Sağlık Örgütü raporlarında; PM 10 denilen kirleticinin günlük ortalamasının 1 yıl içerisinde sadece 35 kez aşılabilmesine izin verilmektedir. 35 günden fazla aşılması halinde (50 µgm3 ) acil önlemler alınması gerekmektedir. Bizim ülkemizde ise bu sınır değer çok daha fazla aşılmaktadır. Buna rağmen herhangi bir önlem alınmamaktadır.

Bozoğlu, kirlilik değerlerinin artmasına örnek olarak da Düzce'de 13 kat, Denizli'de 4 kat, Samsun'da 210 gün, Ankara'da 297 gün aşıldığını örnek gösterdi.

Haber ANKARA (DHA)

(Tür: Ankara)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 90'ların Başındaki Hava Kirliliği Problemi Kentlerimizde Tekrar Hortlamıştır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mudanya'da Radar Hız Denetimlerinde 20 Sürücüye 81 Bin Lira Cezai İşlem Uygulandı
    10:41 Mudanya'da Radar Hız Denetimlerinde 20 Sürücüye 81 Bin Lira Cezai İşlem Uygulandı

    Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Bursa Asfaltı Mudanya istikametinde gerçekleştirdikleri denetimlerde aşırı hız yapan sürücülere cezai işlem uyguladı. Halkın güvenliği açısından önemli olan bu denetimlerin devam edeceği belirtildi.

  • Karaman'ın Ermenek ilçesinde otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    10:41 Karaman'ın Ermenek ilçesinde otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi girişinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü ve arkasında yolcu olarak bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek
    10:39 Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, israf kültürünü ortadan kaldırmak için makam araçlarını havuza aldıklarını ve bütün ihaleleri durdurduklarını açıkladı. Başkan Kahveci, usulsüzlük ve yolsuzluklara bulaşanların hesap vereceğini belirtti.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak
    10:39 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye dış birimlerini ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi ve gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu
    10:36 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. İlçe esnafları ile de buluşan Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  • Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi
    10:35 Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi

    Deprem bölgesi Adıyaman'da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.


Advertisement