90. Yılında Cumhuriyeti Yeniden Anlamak - Son Dakika
Yerel

90. Yılında Cumhuriyeti Yeniden Anlamak

90. Yılında Cumhuriyeti Yeniden Anlamak

"90.yılında cumhuriyeti yeniden anlamak" konulu sempozyumda konuşan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Prof.Dr.Kemal Kocabaş, "Türkiye başka bir ülke olmaya, dönüştürülmeye çalışılıyor" dedi.

29.10.2013 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"90. yılında cumhuriyeti yeniden anlamak" konulu sempozyumda konuşan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, "Türkiye başka bir ülke olmaya, dönüştürülmeye çalışılıyor" dedi.

Konak Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği tarafından düzenlenen "90.yılında Cumhuriyeti yeniden anlamak" konulu sempozyum Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sempozyuma, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Mithat Vural, Dr. Engin Tonguç, Korkut Boratav, Niyazi Altunya, Mustafa Gazalcı, Yakup Kepenek, Oğuz Makol, Engin Berber, Hıfzı- Ayşe Topuz, Songül Sallan, Özer Ergenç, Alper Akçam ve şair Ataol Behramoğlu katıldı.

"İYİ Kİ İZMİR VAR"

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, açılışta yaptığı konuşmada, "90 yıldan bu yana, aklın, bilimin, çağdaşlığın, demokrasinin, insan haklarının önünü açan Cumhuriyetimizi sevinçle kutluyoruz. Cumhuriyetimize hiç kimse dokunamaz. Cumhuriyetimiz dimdik ayakta. İzmir var olduğu sürece cumhuriyete olan saldırılar yok edilecektir. Bu ülkenin kurtuluşu İzmir işgali ile başlamışsa, bu ülkeye yönelecek her tehlike İzmirlinin başkaldırısıyla yok edilecektir. İyi ki İzmir var, iyi ki İzmirliler var" dedi.

"TÜRKİYE DÖNÜŞTÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş ise "Cumhuriyetimizin 90. yılında hepimizin görevi Cumhuriyet kültürünü yaşatmak, içini doldurmak ve geliştirmektir. Cumhuriyet 1923-1946 arasındaki çok büyük bir heyecanın, çağdaş dünyaya merhaba demenin adıdır. Mustafa Kemal, Mustafa Necati, Saffet Arıkan, Hasan-Ali Yücel, İsmail Hakkı Tonguç ve pek çok aydınlanmacının adıdır cumhuriyet. Yıl 2013, Türkiye başka bir ülke olmaya, dönüştürülmeye çalışılırken artık temel görev cumhuriyetin temel değerlerini zenginleştirerek cumhuriyet algısını tekrar toplumun gündemine katmaktır" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 90. Yılında Cumhuriyeti Yeniden Anlamak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement