90 Yıllık Namazgah Cami Cemaatine Kavuşuyor - Son Dakika
Güncel

90 Yıllık Namazgah Cami Cemaatine Kavuşuyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, 13 yıl önce yanında Köprülü Mehmet Paşa Camisi'nin yapılmasıyla "aile irşad bürosu" olarak hizmet vermeye başlayan 90 yıllık Namazgah Cami, ramazan ayına özel ibadete açılıyor.

18.06.2015 11:51  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, 13 yıl önce yanına Köprülü Mehmet Paşa Camisi'nin yapılmasıyla Aile İrşad Bürosu şeklinde hizmet veren 90 yıllık Namazgah Cami, ramazan aylarında ibadete açılıyor. Vezirköprü Köprülü Mehmet Paşa Camisi imam hatibi Bilal Saraçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köprülü Mehmet Paşa Camisi'nde 13 yıldır görev yaptığını söyledi.Her iki caminin de bulunduğu alanın Köprülü Mehmet Paşa döneminde namazgah olarak kullanıldığını anımsatan Saraçoğlu, alana 1926'da Namazgah Cami ismiyle 80 metrekare kullanım alanı olan küçük bir cami yapıldığını ifade etti. Caminin yetersiz kalması nedeniyle 1996'da yeni bir caminin yapımına başlandığını dile getiren Saraçoğlu, Köprülü Mehmet Paşa ismi verilen yeni caminin 13 yıldır ilçede hizmet verdiğini kaydetti.-

"Cami içinde ikinci bir cami"

Yeni caminin yapılmasıyla 90 yıllık tarihi caminin, yeni caminin ön kısmında kaldığını, bu nedenle ilginç bir görüntü oluştuğunu söyleyen Saraçoğlu, şöyle konuştu: "Köprülü Mehmet Paşa Camisi 2003'de ibadete açılınca, bu küçük cami atıl duruma geçti. 2010 yılından itibaren de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bakımı yapıldı ve hizmete açıldı. İlçe Müftülüğü tarafından ramazan aylarında camiye dönüştürülüyor. Ramazan ayında akşamları hatim yapılıp, teravih namazı kıldırılıyor. Diğer zamanlarda ise aile irşad bürosu olarak bayanlara hizmet veriyor. Cami içinde ikinci bir cami aslında burası."

İlçeye ilk kez gelenlerin cami yanında cami görünce bu ilginç durumu kendilerine sorduklarını belirten Saraçoğlu, iki caminin de tarihi bilgilerini anlatarak meraklılarına bilgi verdiklerini söyledi.

90 Yıllık Namazgah Cami Cemaatine Kavuşuyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 90 Yıllık Namazgah Cami Cemaatine Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement