900 Göçmeni Ölüme Sürükleyen Geminin Kaptanı Tutuklandı - Son Dakika
Dünya

900 Göçmeni Ölüme Sürükleyen Geminin Kaptanı Tutuklandı

900 Göçmeni Ölüme Sürükleyen Geminin Kaptanı Tutuklandı

Akdeniz'de yaklaşık 900 göçmeni ölüme sürükleyen geminin 27 yaşındaki Tunuslu kaptanı Muhammed Ali Malik ile Suriyeli yardımcısı Mahmud Bikhit tutuklandı.

21.04.2015 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz'de yaklaşık 900 göçmeni ölüme sürükleyen geminin 27 yaşındaki Tunuslu kaptanı Muhammed Ali Malik ile Suriyeli yardımcısı Mahmud Bikhit tutuklandı. İnsan kaçakçıları, karaya felaketten kurtulan 27 kişiyle birlikte getirilmişti.

Akdeniz'de hafta sonu meydana gelen kazada, Libya açıklarına bir tekne 900 kadar kaçak göçmenle sulara gömüldü. Birleşmiş Milletler, bunun Akdeniz tarihinin en büyük faciası olabileceğini duyurdu.

Öte yandan İtalyan yetkililer tarafından yapılan açıklamada tutukluların, taksirle toplu cinayet, tekne kazasına ve yasa dışı göçe yardımcı olmak suçlarıyla yargılanacağı belirtildi.

Bu sırada Sicilya'nın güney doğusundaki Ragusa Adası'na gden bir yatta 23'ü çocuk 90 kaçak göçmenin yakalandığı duyuruldu. Polis, yatın kaptanı ve yardımcısını gözaltına alırken, Suriyeli göçmenlerin diğer tekneler düşünüldüğünde lüks sayılabilecek bu yolculuk için kişi başı 8 bin 500 euro ödedikleri belirtiliyor.

Komşu ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar, siyasi ve ekonomi

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 21 Nisan 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya 900 Göçmeni Ölüme Sürükleyen Geminin Kaptanı Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement