93 Yaşında Cezaevine Giren 'Bastonlu Dede' Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

93 Yaşında Cezaevine Giren 'Bastonlu Dede' Tahliye Edildi

93 Yaşında Cezaevine Giren \'Bastonlu Dede\' Tahliye Edildi

Elazığ'da 2 yıl önce eşi Mürşide Akgül'ü bastonla yaraladığı iddiasıyla hakkında Elazığ 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan basit yaralama suçundan Mehmet Akgül, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

05.04.2016 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da 2 yıl önce eşi Mürşide Akgül'ü bastonla yaraladığı iddiasıyla hakkında Elazığ 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan basit yaralama suçundan Mehmet Akgül, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mehmet Akgül 2 ay önce cezaevine gönderildi ancak ilk gün rahatsızlandığı için Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanedeki tedavisi tamamlanan Akgül, yeniden cezaevine gönderildi.

Cezaevinde 2 ay kalan Akgül'ün, Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tedavinin ardından sağlık raporu, Adalet Bakanlığı Cezaevleri ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Yapılan inceleme neticesinde Akgül'ün kemik yaşının 111 olduğu, kulaklarının duymadığı, bastonsuz yürüyemediği ve bireysel ihtiyaçlarını karşılayamadığı tespit edildi.

'ALLAH KİMSEYİ DÜŞÜRMESİN'

Sağlık durumu el vermediği için şartlı tahliye edilen Mehmet Akgül'ün evinde sevinç yaşandı. Kızı Reşide Karadaban, "Allah herkesten razı olsun. Allah büyüklerimizden razı olsun. Herkese çok teşekkür ediyoruz. 2 aydan fazla bir süre cezaevinde kaldı. Zor günler geçirdik. Babam da zor günler geçirdi. Çok şükür tahliye oldu. Sevinçliyiz. İnşallah böyle bir şey bir daha başımıza gelmez" dedi.

Mehmet Akgül de cezaevinde zor günler geçirdiğini belirterek, "Nineye bastonla bir tane vurdum 2 ay cezaevinde yattım. Allah düşmanım olsa kimseyi oraya düşürmesin. Allah'a çok şükür arkadaşlarım çok iyiydiler, bana çok bakıyorlardı. Biri su döküyordu, biri havlu tutuyordu. Ben abdest alırken, bana çok iyi davrandılar" dedi.

Mehmet Akgül'ün 5 çocuk, 24 torun sahibi olduğu, bastonla vurarak yaraladığı eşi Mürşide Akgül'ün ise olaydan 3 ay sonra vefat ettiği belirtildi. Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel 93 Yaşında Cezaevine Giren 'Bastonlu Dede' Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement