96 İnternet Sitesine Erişim Engeline Mahkeme Onayı - Son Dakika
Güncel

96 İnternet Sitesine Erişim Engeline Mahkeme Onayı

96 İnternet Sitesine Erişim Engeline Mahkeme Onayı

Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, TİB terör örgütlerinin propagandasının yapıldığı gerekçesiyle 96 internet sitesine yönelik verdiği erişimin engellenmesi kararını onayladı.

27.07.2015 13:27  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) terör örgütlerinin propagandasının yapıldığı gerekçesiyle 96 internet sitesine yönelik verdiği erişimin engellenmesi kararını onayladı.

"25 TEMMUZ İTİBARİYLE ERİŞİMİN ENGELLENMESİNE KARAR VERİLDİ"

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TİB, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un "Gecikmesinde sakınca bulunan hallerde içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi" başlığını taşıyan 8/A maddesine göre, 96 internet sitesi ile sosyal paylaşım sitesi Twitter'da 23 hesaba yönelik, "yaşam hakkı ile kişilerin mal ve can güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi" gerekçeleriyle 25 Temmuz itibarıyla erişimin engellenmesine karar verdi.

TWITTER'DA 23 HESABA ERİŞİM ENGELİ

TİB tarafından uygulanan erişimin engelleme kararları, onay için Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği'ne sunuldu. Aynı gün başvuruyu değerlendiren mahkeme de "gecikmesinde sakınca bulunan hal" kapsamında TİB'in uyguladığı erişimin engellemesi ve içerik çıkarma kararlarının hukuka uygun olduğuna karar verdi.

Böylece mahkeme tarafından onaylanan kararla TİB tarafından terör örgütleri DAEŞ, PKK ve DHKP-C'nin propagandasını yapan 96 internet sitesi ile Twitter'daki 23 hesaba yönelik erişim engeli uygulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 96 İnternet Sitesine Erişim Engeline Mahkeme Onayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • vatandaÅ?: Bu çok iyi oldu. 19 3 Yanıtla
  • Allah haddilrrini bildirsin: Iste bu süper 18 3 Yanıtla
  • millet uyansın artık: Bence çok güzel oldu 12 2 Yanıtla
  • Yvz: Harika, mükemmel 3 3 Yanıtla
  • atakan: CHP zihniyeti bunu anlamakta güclük cekiyordu sanirim anlamişlardir 3 3 Yanıtla
  • boş adam: klavye teröristlerine iyi olmuş ders çalışsınlar biraz 2 3 Yanıtla
  • muhsin çımacı: ULA ADAMLAR ATEİST SİTELERE ERİŞİMİ BİLE ENGELLEMİŞLER, İMANI OLAN ADAM, ATEİSTLERDEN ETKİLENİR Mİ? AMA İŞTE KORKUYORLAR.KUZUCUKLAR YOLDAN ÇIKSR DİYE..NE DEMİŞTİ USTANIZ, DİNDAR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ..AMA GERÇEKTE NE DEDİĞİNİ ANLAMADINIZ..DİYOR Kİ SİZE DÜŞÜNCE İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ FİLAN YOK, SİZİ BİZ İMAL EDİYORUZ..GENE ANLAMADINIZ..NEYSE BEN DE ARTIK ANLATMAYA ÇALIŞMAYACAĞIM.. 1 0 Yanıtla
  • akp ga: yazaklar çözüm değil. 1 kapanır 100 i açılıt. adalet yoksa karışıklık olur. 1 0 Yanıtla

Advertisement