A'dan Z'ye Paris Otomobil Fuarı - Son Dakika
Ekonomi

A'dan Z'ye Paris Otomobil Fuarı

A\'dan Z\'ye Paris Otomobil Fuarı

Dünyanın çeşitli ülkelerinde, her yıl birkaç tane otomobil fuarı yapılmakta.

24.10.2016 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın çeşitli ülkelerinde, her yıl birkaç tane otomobil fuarı yapılmakta. 201 6 Ekim ayında bizi bekleyen, en güncel otomobil fuarı ise Paris'te düzenlenecek.

Peki, 2016 Paris Otomobil Fuarı'nda bizi neler bekliyor? Gelin bir göz atalım.

Alfa Romeo

Alfa Romeo, tasarım ve performans anlamında dikkat çeken markalardan birisi olmuştur. Tarihi ile de otomotiv endüstrisinde sağlam bir yere sahip olan bir diğer İtalyan otomobil üreticisi, fuara 4 farklı model ile gelecek.

Markanın başarılı D segmenti temsilcisi olan Giulia iki yeni Veloce paketi, iki Super seçeneği ve "çekici" – evet, kelime oyunu… - Quadrifoglio olmak üzere toplamda 5 versiyonla görücüye çıkacak. Diğer modellere bir göz atalım:

Alfa Romeo Giulietta Veloce

Alfa Romeo MiTo Veloce

Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo 4C Coupe

Audi

Ingolstadt merkezli firma, Paris'e hazırlıklı gelen bir diğer ekip. Özellikle SUV modelleriyle boy gösterecek olan Audi, 4 farklı model ile karşımıza çıkıyor:

Audi A5

Audi S5 Sportback

Audi Q3 – makyaj

Audi Q5

BMW

Yıllardır ülkemizde çok tutulan bir marka olan BMW, Paris'e yeni 5 Serisi'nin yanında bir de üretim modeline yakın konsept ile katılabilir.

BMW'nin keskin hatlara sahip olması beklenen coupe-SUV karşımı modeli X2, spot ışıklarını daha üst segmentte yer alan ağabeyi ile paylaşabilir.

BMW 5 Serisi

BMW X2

Citröen

Citroën, "Be Different, Feel Good - Farklı Ol, İyi Hisset" sloganı doğrultusunda tasarladığı modellerini, ev sahibi olduğu Paris Otomobil Fuarı'nda sergileyecek.

Fuar için üst segment hibrit konsepti CXPERIENCE, yeni yarış modeli C3 WRC ve özellikle yeni C3 modeli ilginç tasarımlara sahip Fransız markanın standında boy gösterecek.

Citröen C3

Citröen C3 WRC

Citröen Cxperience

Dacia

Romanya merkezli Dacia, ülkemizde uygun fiyatı nedeniyle oldukça popüler bir otomobil. Herhangi yeni bir modeline dair haber almadığımız üretici, Paris'e ürün gamının en çok satan iki otomobilinin yeni yüzleriyle geliyor.

Dacia Logan MCV

Dacia Sandero

Dacia Sandero Stepway

DS

Citröen'den bağımsız olarak bir markaya dönüşen DS, 2015 İstanbul Otomobil Fuarı'nda büyük ilgi gören stantlardan biriydi. Marka, Ford'un ST serisine rakip olması için DS Performance Line grubunu Paris'te tanıtacak.

Bir diğer ev sahibi sayılan DS, bu donanım seçeneğini DS3 Coupe ve Cabrio, DS4 ve DS5'te sunacak.

DS3

DS4

DS5

Ferrari

Değineceğimiz ilk süper otomobil üreticisi, Maranello'dan gelen Şahlanan At olacak. Ferrari'nin Fransa'nın başkentine getireceği iki model var.

Bunlardan birisi ilk dört koltuklu Ferrari modeli, diğeri ise LaFerrari'nin üstü açılır versiyonu.

Ferrari GTC4Lusso T

Ferrari LaFerrari Spyder

FIAT

Bu markaya aşina olmayanımız yoktur. İtalyan üreticinin modelleri ülkemizde her zaman rağbet görmüştür. Özellikle 2015 yılında Bursa'da üretilip küresel pazarlara da ihraç edilen FIAT Egea – Avrupa'daki adıyla Tipo – bu markaya olan ilgiyi büyük ölçüde arttırdı.

Paris'te FIAT geniş bir standa sahip olacak. Dokuz otomobille fuarda yer alacak olan İtalyan markanın sergileyeceği modeller şu şekilde:

FIAT 500 Riva

FIAT Egea Hatch

FIAT Egea Sedan

FIAT Egea Station Wagon

FIAT 500S

FIAT 124 Spider

FIAT 500X

FIAT 500L

FIAT Panda

Honda

Honda, fuara iddialı gelen bir diğer marka. Civic modelinin hatchback ve üretimi ülkemizde yapılan sedan versiyonu, Japon üreticinin menüsünde ana yemekleri oluşturacak.

C segmentinin sağlam isminin yanında kardeşi Jazz, Spotlight Edition ile boy gösterecek.

Honda Civic Hatchback

Honda Civic Sedan

Honda Jazz Spotlight Edition

Hyundai

Son zamanlarda tanıttığı model ve sunduğu teknolojik donanımlarla öne çıkan Hyundai, büyük ihtimalle fuarın en çok beklenen markaları arasında yer alıyor.

Uzun süredir casus fotoğraflarını paylaştığımız i30'un üçüncü jenerasyonu, çeşitli performans opsiyonlarıyla birlikte spot ışıklarında görücüye çıkacak. En çok ilgi çekecek konseptler arasında yer alan RN30, kardeşi i30'un yanında bulunan bir diğer versiyon olacak.

Güney Koreli markanın bir diğer sergi aracı ise makyajlanan i10 olacak.

Hyundai i10

Hyundai i30

Hyundai "RN30"

Infiniti

Şu anda Renault bünyesinde bulunan Nissan'ın lüks ayağı olarak bilinen Infiniti, fuara otomobil yanında bir sistem ile katılacak.

Markanın yeni geliştirdiği VC-T motor (Değişken Sıkıştırma Oranı Teknolojisi), CO2 emisyonlarını olabildiğince azaltmayı hedefliyor.

Infiniti QX Sport Inspiration Konsepti

Infiniti VC-T motor

KIA

Güney Koreli vatandaşı Hyundai gibi, KIA da Paris'te gözlerin üzerinde olacağı bir marka olacak. B segmentinin başarılı modeli Rio, ay başında tanıtılmıştı.

İlerleyen zamanlarda performans versiyonu GT'yi görmeyi beklediğimiz modelin yanında Soul da spot ışıklarının altında yer alacak.

KIA Rio

KIA Soul

Land Rover

SUV denilince ülkemizde ve dünyada ilk akla gelen markalar arasında yer alan Land Rover, fuara katılan önemli markalar arasında yer alıyor.

Markanın en ünlü modellerinden Discovery, yeni yüzüyle Fransa'nın başkentinde ziyaretçilerle buluşacak.

Land Rover Discovery

Lexus

Fuarın en ilgi çekici isimlerinden birisi, şüphesiz Lexus olacaktır. Toyota'ya bağlı olan marka, tanıtacakları konseptin SUV alanında kendi sınıfını yaratacağını söylüyor.

Oldukça yenilikçi bir iç mekana ve keskin dış tasarıma sahip olan otomobilin ilgi odağı olmasına kesin gözüyle bakıyoruz.

Lexus UX Konsepti

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz, özellikle Monterey Car Week'te tanıttığı Maybach ile ortak çalışması olan Vision 6 konsepti ile ses getirmişti. Elektrikli araç piyasasına girmeyi hedefleyen marka, Paris'te bununla birlikte kendi mirasını devam ettirmeyi amaçlayacak.

Alman otomobil devinin Fransa'ya 4 model getirmesi bekleniyor.

Mercedes AMG GT Roadster

Mercedes E Serisi All-Terrain

Mercedes elektrikli SUV konsepti

Mercedes GLC 43 4Matic Coupe

MINI

BMW'nin alt markası olarak hayatına devam eden MINI, geçtiğimiz günlerde görüntülerini yayınladığı John Cooper Works modeli ile dikkatleri üzerine çekmişti ().

Clubman'ın performans modeli olarak sunulan JCW, Paris'te görücüye çıkacak.

MINI Clubman JCW

Mitsubishi

Mitsubishi, yıllardır spor otomobillere yön veren modeli Lancer Evolution'ı sona erdirme kararıyla son günlerde gündemde yer alıyordu. İlk ve son Final Edition modelinin satıldığı aracın Japon üreticisi, Paris'e fütüristik bir yaklaşımla gelecek.

SUV sınıfına prize takılan hibrit versiyonu olarak girmeyi planlayan konsept, fuarda dikkat çekici unsurlardan birisi olacaktır.

Mitsubishi Ground Tourer PHEV

Nissan

Nissan, özellikle SUV modelleri ile – Juke, Qashqai – ülkemizde büyük ilgi görüyor. Tabii ki, onlar olmadan önce piyasada bulunan Micra'yı unutmamak gerek.

Japon üreticinin B segmenti temsilcisi, daha önce yayınlanan Sway konseptinden esinlenilerek tamamen yenilendi. Nissan standının yıldızı olacak Micra, şu an için markanın fuara getireceği tek otomobil konumunda.

Nissan Micra

Opel

Opel'in fuara nasıl katılacağı henüz bilinmiyor. Bu yüzden burada sadece tahminlerden bahsediyor olacağız.

Lüks ve spor sedan segmentinde iyi işler çıkaran Insignia'nın yeni jenerasyonunu Fransa'nın başkentine görebiliriz.

Ayrıca, markanın geçtiğimiz aylarda tanıttığı Astra modelinin spor paketleri de karşımıza çıkabilir.

Son olarak, elektrikli araç trendine – Chevrolet ile ortak olarak – katılan Opel, B segmentindeki elektrikli otomobili Ampera-e'yi de Paris'te sergileyecek.

Opel Insignia

Opel Astra OPC

Opel Ampera-e

Peugeot

Bir diğer ev sahibi karşımızda. Citröen ile birlikte PSA grubunu oluşturan marka, uluslararası otomobil sergisine crossover sınıfında attığı adımlar ile geliyor.

İlk olarak, Peugeot 3008 bizi Fransız üreticinin standında karşılarken; 7 koltuk ile tanıtılan ağabeyi 5008 ve sportif kuzeni 3008 DKR ralli aracı onun yanında yer alacak.

Peugeot 3008

Peugeot 5008

Peugeot 3008 DKR ralli aracı*

Porsche

Stuttgart merkezli performans otomobili üreticisi Porsche, Paris'e tamamen yenilediği Panamera modeli ile katılacak.

Sorgulanan ilk jenerasyonun 7 yıllık macerası sonunda 911'e ve Porsche ruhuna daha çok uyan yeni Panamera'nın tanıtımı zaten yapılmıştı.

Teknik olarak da büyük değişimler gören Panamera, Paris'te tam manasıyla görücüye çıkmış olacak.

Porsche Panamera 1,2,3

Renault

Bir başka yerel yıldız olan Renault, Nissan Navara'dan temel alarak ürettiği pick-up modeli ile standını sivriltmeyi planlıyor.

Fransız üreticinin minibüs yelpazesinden güç üniteleri taşıması beklenen Alaskan'a makyajlanan Clio ve belki de makyajlı Koleos SUV modeli eşlik edebilir.

Renault Alaskan

Renault Clio

Renault Koleos

Renault Trezor konsepti

Renault Zoe ZE

SEAT

Volkswagen Grubu'na dahil olan İspanyol marka, piyasaya süreceği yeni SUV modeli Ateca ile segmente oldukça iddialı bir giriş yapmıştı.

Fuarda bu modelin daha "off-road" odaklı versiyonu olan Xperience paketini göreceğiz.

SEAT Ateca Xpreience

Skoda

Tanıtımına kadar birçok gelişme ile büyük merak uyandıran Kodiaq modeli, tanıtıldığından beri ilgi görmeye devam ediyor.

Yedi koltuk ile gelecek olan SUV, Volkswagen Grubu'ndan kardeşi SEAT gibi Skoda'nın da bu segmentteki ilk denemesi diyebiliriz.

Ancak aynı şeyi, Kodiaq'ın Fransa'ya yapacağı ziyaret için söyleyemeyiz. Skoda'nın yerden yüksekliği fazla olan bu modeli, daha önce Tour de France'da kamuflajlı olarak görücüye çıkmıştı.

Skoda Kodiaq

Smart

Mercedes bünyesinde yer alan Smart, ForTwo ve ForFour modelleri ile tanınıyor. Elektrikli versiyonları ABD'de ve Avrupa'da satışta olan bu ikilinin yeni jenerasyonları, Fransa'da görücüye çıkacak.

ED logolu ForTwo ve ForFour'ların teaser görüntüleri geçtiğimiz gün yayınlanmıştı.

Menzil ve şarj süresinde büyük atılımlar yapan elektrikli Smart'lar, şirin görünümleri ve göz alıcı renk seçenekleriyle ziyaretçilerin ilgi odağı olacaktır.

Smart ForTwo Electric Drive Coupe

Smart ForTwo Electric Drive Cabriolet

Smart ForFour

SsangYong

SUV konusunda ününü arttıran Güney Koreli marka, 2016 Paris Otomobil Fuarı'nda Rexton'ın yeni kasası olması beklenen LIV-2 konseptiyle gelecek.

Hyundai Santa Fe'yi hedef alan otomobil, Rexton'ın yeni jenerasyonunun nasıl görüneceğine dair bize fikir verecektir.

SsangYong LIV-2

Suzuki

Suzuki, eskiden kullandığı bir ismin yeniden doğuşuyla Paris'te yer alacak. Ignis adını yeniden canlandıran Japon üretici, standında bir de makyajlanmış SX4 S-Cross sergileyecek.

Suzuki Ignis

Suzuki SX4 S-Cross (makyaj)

Toyota

Toyota, Fransa'ya en kalabalık gelen ekipler arasında yer alıyor. Dünya Ralli Şampiyonası'nda rakibi olacak Citröen gibi, Japon üretici de GAZOO Racing altında yarışacak yeni Yaris WRC aracını burada tanıtacak.

Motorsporlarınan yol otomobillerine döndüğümüz zaman ise C-HR crossover, prize takılan hibrit modeli Prius ve yakıt hücresiyle çalışan FCV Plus modelleri karşımıza çıkıyor.

Toyota C-HR

Toyota Yaris WRC

Toyota Prius PHEV

Toyota FCV Plus

Volkswagen

2015 Eylül ayında yaşanan Dieselgate skandalı sonrasında Volkswagen, ürün gamını "elektriklendirme" yoluna girmişti. Bu konuda zaten Passat GTE, Golf GTE gibi modellere sahip olan Alman otomobil üreticisi; fütüristik bir elektrikli araç konsepti ile Paris'e gelecek.

Ayrıca, fotoğrafları internete sızan makyajlı Golf 7 ve makyajlı Passat CC de, ilginç elektriki araç konseptinin yanında Volkswagen standını doldurabilir.

Volkswagen EV konsepti

Volkswagen Golf 7 (makyaj)

Volkswagen Passat CC (makyaj)

Gördüğünüz gibi, Işıklar Şehri'nde bizi birçok marka ve çok sayıda yeni model bekliyor. Yarından itibaren bazı tanıtımları görmeye başlayacağımız Paris Otomobil Fuarı, 1 Ekim 2016 Cumartesi günü başlayacak ve 16 Ekim 2016'ya kadar ziyaretçilere açık olacak.

Tarafından hazırlanmıştır.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi A'dan Z'ye Paris Otomobil Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmaneli'de 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtıldı
    12:55 Osmaneli'de 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtıldı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde ekilmedik alan kalmaması için harekete geçen Kaymakam Yüksel Ünal, 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtımı gerçekleştirdi. Kaymakam Ünal, böğürtlen yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve çiftçilerin gelir seviyesini artırmak amacıyla bu dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Muhtarlar da bu girişimden memnuniyetlerini dile getirdi.

  • Ankara Çubuk'ta Çiftçilere 52 Ton Nohut Tohumu Dağıtıldı
    12:53 Ankara Çubuk'ta Çiftçilere 52 Ton Nohut Tohumu Dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ankara'nın Çubuk ilçesinde üreticileri desteklemek amacıyla çiftçilere 52 ton sertifikalı nohut tohumu dağıtıldı. Dağıtım törenine, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cengiz Akbayrak, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Sadık Can ile çiftçiler katıldı. Belediye Başkanı Demirbaş, ilçede tarım ve hayvancılığı desteklemek için ellerinden geleni yaptıklarını, çiftçilere destek olmaya çalıştıklarını bildirdi. İlçede ekim alanının desteklemelerle 110 bin hektardan 190 bin hektara yükseldiğini belirten Demirbaş, çiftçilerin alın terlerinin karşılığını alıyor olmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Çubuk Ziraat Odası Başkanı Gülle ise 264 üreticiye 52 ton sertifikalı nohut tohumunun dağıtıldığını ve katkı sağlayanlara teşekkür etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Akbayrak ise Tarım ve Orman Bakanlığından yüzde 50 hibeli tohumların, 5 bin dekar alana ekileceğini söyledi.

  • Ankara Çubuk'ta Çiftçilere 52 Ton Nohut Tohumu Dağıtıldı
    12:53 Ankara Çubuk'ta Çiftçilere 52 Ton Nohut Tohumu Dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ankara'nın Çubuk ilçesinde üreticileri desteklemek amacıyla çiftçilere 52 ton sertifikalı nohut tohumu dağıtıldı. Dağıtım törenine, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cengiz Akbayrak, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Sadık Can ile çiftçiler katıldı. Belediye Başkanı Demirbaş, ilçede tarım ve hayvancılığı desteklemek için ellerinden geleni yaptıklarını, çiftçilere destek olmaya çalıştıklarını bildirdi. İlçede ekim alanının desteklemelerle 110 bin hektardan 190 bin hektara yükseldiğini belirten Demirbaş, çiftçilerin alın terlerinin karşılığını alıyor olmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Çubuk Ziraat Odası Başkanı Gülle ise 264 üreticiye 52 ton sertifikalı nohut tohumunun dağıtıldığını ve katkı sağlayanlara teşekkür etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Akbayrak ise Tarım ve Orman Bakanlığından yüzde 50 hibeli tohumların, 5 bin dekar alana ekileceğini söyledi.

  • Çin, inovasyonla gücünü artırmaya devam edecek
    12:43 Çin, inovasyonla gücünü artırmaya devam edecek

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in gücünü inovasyondan alan kalkınma stratejisine bağlı kalacağını ve bilimsel ve teknolojik inovasyonlar yoluyla endüstriyel inovasyonu teşvik edeceğini belirtti. Zhao ayrıca, Çin'in diğer ülkelerle işbirliğini güçlendirmeye, yeni ekonomik büyüme noktaları geliştirmeye ve yapay zeka sektörünün sağlıklı gelişimini teşvik etmeye istekli olduğunu vurguladı.

  • Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi
    12:40 Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi

    Türkiye'nin lider konteyner terminali Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2007'den bu yana 25 milyonuncu (TEU) konteynerini elleçleyerek yeni bir kilometre taşına imza attı. MIP, 2023 yılında yaklaşık 2 milyon TEU konteyner, 8 milyon tonun üzerinde konvansiyonel yük elleçleyecek.

  • Osmaneli'de Muhtarlara Böğürtlen Fidesi Dağıtıldı
    12:35 Osmaneli'de Muhtarlara Böğürtlen Fidesi Dağıtıldı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, üreticilere teslim edilmek üzere 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi verildi. Fide dağıtım törenine, Kaymakam Yüksel Ünal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serkan Diker, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir ve muhtarlar katıldı. Ünal, köylerde ekilmedik alan kalmasın, köyler böğürtlenle renklensin diye bir proje başlattıklarını söyledi. Kırsal bölgelerdeki çiftçilerin gelir seviyesini artırmak amacıyla Kaymakamlık ve Köylere Hizmet Götürme Birliğince deneme amaçlı olarak 27 köyde her haneye ikişer adet fide verileceğini belirtti.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:35 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ETSO'nun Şubat Ayı Mizan ve Bütçe İzleme Raporu onaylandı. Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Mart ayı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Konuşmasında, ETSO'nun sosyal sorumluluk anlayışıyla ramazan yardımlarını ve diğer faaliyetleri anlattı. Toplantı, Meclis üyelerinin dilek ve temenniler kısmıyla sona erdi.

  • Gediz ilçesinde TAKE Projesi kapsamında tohum dağıtımı gerçekleştirildi
    12:33 Gediz ilçesinde TAKE Projesi kapsamında tohum dağıtımı gerçekleştirildi

    Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi ile Gediz ilçesinde boş bekleyen veya nadasa bırakılan atıl durumdaki araziler tarımsal üretime kazandırılmak amacıyla 153 çiftçiye yüzde 50 ve yüzde 75 hibeli farklı çeşitlerde tohum dağıtımı yapıldı. Dağıtımda 111 çiftçiye yüzde 50 hibeli 11 bin 250 kg nohut tohumu, 18 çiftçiye yüzde 50 hibeli 240 kg ayçiçeği tohumu ve 24 çiftçiye yüzde 75 hibeli 352 kg sorgum tohumu dağıtıldı.

  • Kütahya'da meyve bahçelerindeki liken oluşumları gözlemlendi
    12:33 Kütahya'da meyve bahçelerindeki liken oluşumları gözlemlendi

    Kütahya'nın Şaphane ilçesine bağlı Karamanca köyünde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından meyve bahçelerindeki ağaçlarda liken oluşumlarını gözlemlemek amacıyla arazi kontrolleri gerçekleştirildi.

  • İzmir'de Sünger Kent projesi yayılıyor
    12:26 İzmir'de Sünger Kent projesi yayılıyor

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Çamdibi Mahallesi'ndeki Mediha Mahmut Bey Ortaokulu'nda uygulanan Sünger Kent projesini yerinde inceledi. Başkan Soyer, projenin hayatı dönüştürecek büyük bir adım olduğunu belirtti.


Advertisement