A.karahisar Bakan Eroğlu Sudaki Kayıp Kaçak Oranı Yüzde 43 - Son Dakika
Güncel

A.karahisar Bakan Eroğlu Sudaki Kayıp Kaçak Oranı Yüzde 43

A.karahisar Bakan Eroğlu Sudaki Kayıp Kaçak Oranı Yüzde 43

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'deki şebekelerin çok eski olması ve su yönetiminin iyi işletilmemesinden dolayı suda yüzde 43 oranında kayıp kaçak yaşandığını söyledi.

12.12.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'deki şebekelerin çok eski olması ve su yönetiminin iyi işletilmemesinden dolayı suda yüzde 43 oranında kayıp kaçak yaşandığını söyledi.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da bir otelde gerçekleştirilen 'Türkiye Belediyeler Birliği 7'nci Su ve Kanalizasyon İdareleri İstişare Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Eroğlu, su kaynakları, sağlıklı su dağıtımı ve sağlıklı su tüketimi için yapılması gerekenleri anlattı.

Türkiye'nin her yerine sağlıklı su vermek amacıyla eylem planları hazırladıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, 2008 yılının başında yıldırım hızıyla 81 kentimizle alakalı bir eylem planı hazırladık. Planlamada 76 kentimizin kısa vadede su problemi olduğunu gördük. Çok sıkı bir çalışmayla mevcut kaynakları, mevcut nüfusu, gelecekteki 40 yıl sonraki nüfusu, gelecekteki su ihtiyaçlarını ve gelecekteki su kaynakları hepsini dikkate aldık. Hangi kentlerde 'acil ihtiyaç var' diye baktık. Yatırımları, baraj, ishale hatlarını bu ihtiyaca göre yapıp kentlerimize su getirmeye gayret ettik. Sağlıklı ve kesintisiz su vermek için önlem aldık dedi.

'ÖNLEM ALMASAK İSTANBUL SUSUZDU'

Eylem planıyla yapılan çalışmalar kapsamında 76 kente su verildiğini açıklayan Bakan Veysel Eroğlu, sağlıklı su temininin hastalıkların da önüne geçtiğini aktardı. Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde susuzluk nedeniyle geçen yaz döneminde salgın hastalıklar yaşandığını kaydeden Bakan Eroğlu, şöyle dedi

Su olmadığı zaman çok büyük problemler oluyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre salgın hastalıkların yüzde 90'ı sudan geçiyor. Sağlıklı su verilmezse hastalık ortaya çıkar. Türkiye'de 70- 76 kente sağlıklı su verecek sistemleri kurduk. İstanbul'da kuraklık vardı. Eğer B ve C planlarını uygulamasaydık geçen Mayıs ayından itibaren İstanbul susuzdu. Ciddi ve güzel bir çalışma yaparak İstanbul'a susuzluk sıkıntısı çektirmedik. Yalova'da da su sıkıntısı olacaktı. Yıldırım hızıyla oradan bir dereyi Gökçe Barajı'na aktararak, suyu bitmeden suyu tekrar Yalova'ya teslim ettik.

'KAYIP, KAÇAK AZALTILMALI'

Sudaki kayıp kaçak oranlarının azaltılması konusunda belediyelerin önlem alması gerektiğine vurgu yapan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin kayıp kaçak ortalamasının yüzde 43 olduğunu kaydetti. Bu kayıp kaçak oranının su şebekelerinin çok eski olmasından ve su yönetiminin iyi işletilmemesinden kaynaklandığına dikkati çeken Bakan Eroğlu, İstanbul'da başlattığımız en önemli iş, şebekeleri yenilemek oldu. 1994'te İSKİ'de göreve geldiğimde kayıp oranı yüzde 95'ti. Suyun önemini anlayarak, kayıp ve kaçağın azaltılması gerekiyor. Bu yüzden belediyelerimiz ilk iş kayıp kaçağı azaltmalı diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplantının ardından gazetecilerin sosyal medya üzerinden yayılan Türkiye'de yaklaşık 400 kişinin gözaltına alınacağı iddialarına ilişkin sorusunu yanıtladı. Bakan Eroğlu, Söylentilere itibar etmeyin. Bu konuda İçişleri Bakanı gerekli açıklamayı yapacak. Suç işleyen varsa gereken olur. Suçsuz insanların endişe etmesine gerek yok dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel A.karahisar Bakan Eroğlu Sudaki Kayıp Kaçak Oranı Yüzde 43 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.

  • Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi
    12:34 Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi

    Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmet Müdürü Aydın Çetin ve Proje Koordinatörü Özgür Özdemir, Sosyal İçerme İçin Spor Projesi kapsamında yapılacak işbaşı ve gözlem faaliyetlerinin hazırlığı için Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi. Proje kapsamında çalışan personelin hareketliliğini sağlamak amacıyla 10 kişilik bir ekiple nisan ayında Danimarka'ya gidileceği belirtildi.

  • Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi
    12:32 Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak öldürülen kadının kimliği tespit edildi. 32 yaşındaki Naciye Cengiz'in cenazesi ailesine teslim edildi. Katil zanlısı yada zanlılarını yakalama çalışmaları devam ediyor.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    12:31 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15'inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik, AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde yürütülüyor.

  • Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti
    12:31 Denizli'de trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında İ.A. idaresindeki otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü olan Aziz Soysaç hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı
    12:29 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Uluslararası Sıfır Atık Günü Mesajı

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında, çevre ve iklim dostu yaklaşımın önemine vurgu yaparak atıkların kontrolsüz olarak çevreye bırakılmasının ve doğal kaynakların hızlıca tüketilmesinin canlıları tehdit ettiğini belirtti. Ayrıca, sıfır atık projelerinin ülkenin kaynaklarını sanayicilere sağlayacağını ifade etti.

  • Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü
    12:26 Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü

    Eskişehir'de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne park eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten bir sürücü, yeniden yıkamak zorunda kalacağını söyledi.


Advertisement