A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman: Turnuvanın Sonunda da Görevimin Başında Olacağım - Son Dakika
Güncel

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman: Turnuvanın Sonunda da Görevimin Başında Olacağım

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergün Ataman, İstanbul'da yapılan son çalışmanın ardından açıklamalarda bulundu.

02.09.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergün Ataman, İstanbul'da yapılan son çalışmanın ardından açıklamalarda bulundu. Ataman, gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade etti. Son zamanlarda yaşanan olaylar ile ilgili de konuşan Ataman, "Bu turnuvadan sonra istifa edeceğim yönünde söylentiler, spekülasyonlar var, tamamen asılsız. Bugün nasıl görevimin başındaysam turnuvanın sonunda da görevimin başında olacağım" dedi.

5-20 Eylül tarihleri arasında Berlin (Almanya), Montpellier (Fransa), Riga (Letonya) ve Zagreb'de (Hırvatistan) oynanacak FIBA 2015 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek olan A Milli Basketbol Takımı, İstanbul'daki son çalışmasını gerçekleştirdi. Yapılan çalışmanın ardından soruları yanıtlayan Başantrenör Ergin Ataman, "Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik çocukları fedakarca çalıştılar sistemi iyi bir şekilde oturttuk. 14 tane hazırlık maçı yaptık bütün maçlarda istediklerimizi şampiyonada oynayacağımız sistemi, rolleri benimsettik. Şu anda hazır durumdayız, turnuvaya büyük bir hevesle gidiyoruz. Dünkü antrenmanda Doğuş'un ciddi bir şekilde sakatlanıp turnuvaya gelemeyecek olması bizi ciddi anlamda üzdü. Ama yapacak bir şey yok. Bunlar da sporun içinde olan şeyler. Doğuş'un yerine genç oyuncumuz Kartal'ı monte edeceğiz. Zaman zaman Sinan Güler'e oyun kurucu pozisyonunda biraz daha dakika vermeye çalışacağız. Bu şekilde hedefimize varmaya çalışacağız" diye konuştu.

"İLK HEDEFİMİZ GRUPTAN ÇIKMAK"

Zor bir grupta olduklarının bütün Avrupa basketbol kamuoyunun da kabul ettiğini dile getiren Ataman, "Özellikle İspanya ve Sırbistan Avrupa Şampiyonası'nın en büyük 2 favorisi durumundalar. İtalya son 10 yılın en güçlü kadrosu ile geliyor. NBA'de oynayan 4 oyuncusunu da getirdi. Çok kaliteli oyuncuları var ama bu yıl ilk kez birlikte oynayacaklar. Onlar için bir handikap olabilir. Almanya tabii ev sahibi avantajını kullanacak, ama bizim de Berlin'de kendimizi ev sahibi gibi göreceğimizi düşünüyorum. Özellikle Almanya ve çevre ülkelerdeki vatandaşlarımızın bize destek vermesini bekliyoruz. Bizim açımızdan zor bir turnuva olacak. Zor rakiplerimiz var. Biz de kendimize güveniyoruz. İlk hedefimiz gruptan çıkmak olacak" diye konuştu.

"SPORA EMEK VEREN HERKESİN AY-YILDIZLI FORMAYI DESTEKLEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile arasında olan diyalog ile ilgili de konuşan Ataman, "Biz şu anda Avrupa Şampiyonası'na gidiyoruz ve Türk halkının beklediği, herkesin hayalinde olan bugüne kadar Türk Basketbol Erkek Milli Takımı'nın hiç katılmadığı bir olimpiyat hedefi var, onun için bu konuda bir yorum yapmak istemiyorum. Son zamanlarda basından takip ediyorum. Benim bu turnuvadan sonra istifa edeceğim yönünde söylentiler, spekülasyonlar var. Tamamen asılsız. Bugün nasıl görevimin başındaysam, turnuvanın sonunda da öyle olacağım. Türkiye Basketbol Federasyonu ile 2014'ün Nisan ayında 3 yıllık bir proje üzerine anlaşma yaptık ve ben sözümün sonuna kadar arkasındayım. 2017'nin Nisan ayına kadar, sözleşme sürem bitinceye kadar Türk Milli Takımı'nın başındayım. Ama tabii ki benimle ilgili tasarruf etme yetkisi, sadece TBF Yönetim Kurulu ve kulübüm Galatasaray Yönetim Kurulu'nda. Benim bu konuda hiçbir şeyim yok. Türk Milli Takımı'nı da çalıştırmaktan zevk ve onur duyuyorum. Herkesin de bize desteğini bekliyorum. Zaman içinde kırgınlıklar olabilir ama ben tüm kulüplerin, Türkiye'de spora emek veren, spor için çaba sarf eden tüm yöneticilerin, sporcuların, kulüp başkanlarının da Ay-yıldızlı formayı destekleyeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman: Turnuvanın Sonunda da Görevimin Başında Olacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement