A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Çeşme Kampı - Son Dakika
Spor

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Çeşme Kampı

A Milli Erkek Basketbol Takımı\'nın Çeşme Kampı

Başantrenör Ataman: "21 oyuncunun her biri 12 kişiden biri olmaya aday. Bizim sistemimizi en iyi şekilde uygulayabilecek olan fizik, kondisyon ve mental olarak en hazır olan 12 oyuncuyla FIBA 2014 Dünya Kupası’na gideceğiz"

15.07.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, "21 oyuncunun her biri 12 kişiden biri olmaya aday. Bizim sistemimizi en iyi şekilde uygulayabilecek olan fizik, kondisyon ve mental olarak en hazır olan 12 oyuncuyla FIBA 2014 Dünya Kupası'na gideceğiz" dedi.

Ataman, yaptığı açıklamada, Çeşme'deki hazırlık kampının herkes için çok yararlı geçtiğini, oyuncuların tatil dönemlerinde dinlenmelerine müsaade ederken, diğer taraftan her gün ikişer saatlik antrenman yaptıklarını belirtti.

Oyuncuların sakatlık riski olmaması için temasa girmelerinden kaçındıklarını anlatan Ataman, "Ayrıca bu kampa yeni gelen oyuncular olduğu için kaynaşma şansı da doğru. Eski oyuncularla yeni isimleri kaynaştırdık. Şimdi 21 Temmuz'dan sonra İstanbul'da toplanıp İtalya'nın Bormio kentinde 10 günlük çok sıkı ve zorlu kamp sürecimiz geçecek. Sonrasında da hazırlık maçlarıyla turnuva hazırlıklarına devam edeceğiz" dedi.

Ataman, her antrenörün bir felsefesi ve bir stratejisinin olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kulüpte de milli takımda da ya da her ikisini de aynı anda çalışıp, stratejinizi uygulamaya koyuyorsunuz. Burada da herhangi bir farklılık olmayacaktır. Ergin Ataman'ın yıllardır uyguladığı bir felsefe var. Bu da nedir diye sorarsanız, bir kere savunma ağırlıklı bir sistem. Savunmanın mutlaka önem kazandığı, özellikle de boyalı alandan kolay basket vermememiz gereken bir sistem. Hücumda da rakibin temposuna göre, özellikle de zaman zaman oyunu hızlandırmak ve hızlı hücuma gitmek. Ama çoğu zaman da az top kaybederek, hücumdaki alan paylaşımını iyi yapıp, ikili ya da üçlü oyunlarla skor bulabilmek. Sahada en formda oyuncuları tutmaya çalışmak. Saha içerisinde rotasyonu ne çok abartarak ne de hiç rotasyon uygulamadan değil,  en verimli beşi sahada tutmaya çalışmak olacak."

Aday kadronun şu anda 21 kişi olduğunu hatırlatan Ataman, şöyle konuştu:

"Bunu bir süre sonra 16 oyuncuya indireceğiz. Ardından da dünya şampiyonasına gitmeden de 12 oyuncuya indireceğiz. Dünya Şampiyonası'nda ancak 12 oyuncu yer alabiliyor. Burada da gerek yapacağımız antrenmanlarda ya da hazırlık maçlarında sistemi en iyi oynayabilen, en formda olan 12 oyuncu bulunacak. Şuan kafamızda herhangi bir belirgin isim yok. 21 oyuncunun her biri 12 kişiden biri olmaya aday. Bizim sistemimizi en iyi şekilde uygulayabilecek olan ve fizik, kondisyon ve mental olarak en hazır olan 12 oyuncuyla FIBA 2014 Dünya Kupası'na gideceğiz." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Çeşme Kampı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement