A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Çeşme kampı sona erdi - - Son Dakika
Spor

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Çeşme kampı sona erdi -

A Milli Erkek Basketbol Takımı\'nın Çeşme kampı sona erdi -

İspanya'nın ev sahipliğindeki 2014 FIBA Dünya Kupası hazırlıklarının ilk etabını Çeşme'de tamamlayan A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ergin Ataman, "Ağır idman temposu, teknik ve taktik antrenmanlar öncesinde oyuncularımızı hazır hale getirdik" dedi.

16.07.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'nın ev sahipliğindeki 2014 FIBA Dünya Kupası hazırlıklarının ilk etabını Çeşme'de tamamlayan A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ergin Ataman, "Ağır idman temposu, teknik ve taktik antrenmanlar öncesinde oyuncularımızı hazır hale getirdik" dedi.

Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çeşme'deki çalışmaları planladıkları gibi iyi geçirdiklerini söyledi. Çeşme'deki antrenmanların ardından oyuncuların Bormio kampına hazır hale geldiğini kaydeden Ataman, şöyle konuştu:

"Ağır idman temposu, teknik ve taktik antrenmanlar öncesinde oyuncularımızı hazır hale getirdik. Oyuncular yavaş yavaş tatil havasından çıkmaya başladı. İyi bir kaynaşma oldu. Takımda tecrübeli oyuncuların yanı sıra genç oyuncularımız da var. İlk etapta bizimle olmayan Ömer Aşık, Emir Preldzic, Cedi Osman ve Enes Kanter vardı. Çeşme kampı çok iyi geçti. Bundan sonra oyuncular İstanbul'da pazarlamayla ilgili bazı çalışmalar yapacak. Pazartesi toplanıp esas çalışmalara başlayacağız."

Dünya kupasına kadar 10-11 hazırlık maçı oynayacaklarını kaydeden Ataman, 4-5 hazırlık maçı oynadıktan sonra kadroyu 16 kişiye indireceklerini, İspanya'ya gitmeden de nihai kadroyu belirleyeceklerini sözlerine ekledi.

-Oyuncular

Aday kadroda bulunan isimlerden Doğuş Balbay, Çeşme'de hem antrenman yaptıklarını hem de takım olarak kaynaştıklarını söyledi. Doğuş Balbay, Milli takıma 21 oyuncunun çağrıldığını belirterek, "Oyuncuların ismi önemli değil. Formayı hak eden kişiler burada. Hepimizi amacı bu formanın hakkını vermek" dedi.

Evren Büker ise Bormio kampı öncesinde güzel bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek, İtalya'ya hazır bir şekilde gideceklerini kaydetti.

-Hazırlık dönemi

Çeşme kampını yaptığı son antrenmanla tamamlayan A Milli Basketbol Takımı, İstanbul'da sağlık kontrolleri ve bazı reklam çekimlerinin ardından 21 Temmuz Pazartesi günü İstanbul'da toplanacak. Ay yıldızlı ekip, 22 Temmuz Salı günü İtalya'nın Bormio kentine gidecek.

Bormio'da 31 Temmuz Perşembe gününe kadar hazırlıklarını sürdürecek A Milli Basketbol Takımı, Dünya Kupası'nda 30 Ağustos'ta oynayacağı Yeni Zelanda maçına kadar İspanya ve Yunanistan ile 2'şer kez olmak üzere Belçika, Kanada, Sırbistan, Arjantin, Finlandiya ve Porto Riko ile hazırlık maçları oynayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Çeşme kampı sona erdi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Sporcusu Kenan Eren Kahraman'ın Milli Takımı Şampiyon Oldu
    16:35 Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Sporcusu Kenan Eren Kahraman'ın Milli Takımı Şampiyon Oldu

    Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Sporcusu Kenan Eren Kahraman'ın yer aldığı Türkiye Milli Takımı, 15 yaş altı Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Müsabakalar Balıkesir'de gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sporcuları tebrik ederek, spor yatırımlarının başarıyla taçlandığını belirtti ve her zaman sporcuların yanında olduklarını vurguladı.

  • Nazilli'de düzenlenen Okçuluk İl Birinciliği nefes kesen anlara sahne oldu
    16:35 Nazilli'de düzenlenen Okçuluk İl Birinciliği nefes kesen anlara sahne oldu

    Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Nazilli'de düzenlenen Okullar Arası Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Geleneksel Türk Okçuluğu İl Birinciliği müsabakaları nefes kesen anlara sahne oldu. 70 sporcunun katıldığı müsabakalarda kızlar ve erkekler kategorilerinde bireysel ve takım mücadeleleri gerçekleştirildi. Müsabakalar sonrasında düzenlenen ödül töreni ile başarılı sporculara madalya ve kupaları takdim edildi.

  • Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na umutlu gidiyoruz, mutlu döneceğiz
    16:35 Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na umutlu gidiyoruz, mutlu döneceğiz

    Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na umutlu gittiklerini ve mutlu döneceklerini söyledi. Türkiye'nin Paris'te birçok branşta ilk olimpiyat ve paralimpik oyunları madalyasını almaya yakın olduğunu belirten Çakır, Paris'te en az 3 altın madalya hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin modern pentatlonda önemli bir ülke durumuna geldiğini vurgulayan Uluslararası Modern Pentatlon Birliği Başkanı Klaus Schormann, Türkiye'nin modern pentatlon camiasının güçlü ve etkin bir üssü olduğunu söyledi.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    16:30 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Ardından pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçla idman tamamlandı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Geçen sezon Fenerbahçe'yi Avrupa'dan eleyen Sevilla'ya Arda Güler'den olay yanıt
    16:21 Geçen sezon Fenerbahçe'yi Avrupa'dan eleyen Sevilla'ya Arda Güler'den olay yanıt

    Real Madrid forması giyen milli futbolcumuz Arda Güler, Sevilla Kulübü'nün kiralama teklifini kabul etmeyerek sadece bir Şampiyonlar Ligi takımına kiralanmayı istediğini söyledi. Sevilla, geçen sezon son 16 turunda Fenerbahçe'yi UEFA Avrupa Ligi'nden elemişti.

  • Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası devam ediyor
    16:19 Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası devam ediyor

    Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası Kategori 1 müsabakaları, büyük kadınlar finalleriyle devam etti. Beşirli Spor Kompleksi tenis kortlarındaki müsabakaların üçüncü gününde, tek kadınlarda Duru Aslan birinci, Buse Gündüz ise ikinci oldu. Çift kadınlarda Buse Gündüz-Çağla Teoman ikilisinin birinciliği, Duru Aslan-Defne Akçay çiftinin de ikinciliği elde ettiği organizasyonda, büyük erkekler yarı finalleri de gerçekleştirildi. Turnuva, yarın yapılacak büyük erkekler final müsabakalarıyla sona erecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzon'da birçok farklı spor etkinliğine ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Arıcıoğlu, turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, 'İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerimizin yanında Trabzon da bu turnuvada var. Ev sahipliği yapıyoruz burada. Çok özel bir turnuva. Bayram sonrası olmasına rağmen ciddi katılım oldu.' dedi. Düzenlenen turnuvaların sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Arıcıoğlu, 'Burada 15 kortumuz var, 3'ü kapalı. Bu kortlarımızda modernizasyon planlıyoruz. Bu kortlarımızda ulusal ve uluslararası turnuvalar düzenlemek istiyoruz çünkü Trabzon bir spor şehri, bunu hak ettiğini düşünüyoruz. Spor kültürünü çocuklarımızdan yetişkinlerimize aşılamak istiyoruz.' diye konuştu.

  • Kapaklı'da trafik uygulaması: 1471 araç kontrol edildi, 138 sürücüye ceza kesildi
    16:16 Kapaklı'da trafik uygulaması: 1471 araç kontrol edildi, 138 sürücüye ceza kesildi

    Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik uygulamasında 1471 araç kontrol edildi ve 138 araç sürücüsüne toplamda 525 bin 257 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca kasksız motosiklet sürücülerine kasklarını tedarik etmeden trafiğe çıkış izni verilmedi. Öte yandan Kapaklı ilçesinde bir evde ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve zanlı gözaltına alındı. Ergene ilçesinde ise bir iş yerinde 2 bin 200 makaron ve tütün ele geçirildi, iş yeri sahibi hakkında işlem yapıldı.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçı için antrenmanlarını sürdürdü
    15:54 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için antrenmanlarını sürdürdü

    Sivasspor, Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde bugün yapılan antrenmanla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman ısınma hareketleri, pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçıyla tamamlandı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Sivasspor ile Fenerbahçe, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaşacak.

  • Sarıyer'de Taksici Cinayeti: Yabancı Uyruklu Şahıs Tarafından Bıçaklanan Taksici Son Yolculuğuna Uğurlandı
    15:53 Sarıyer'de Taksici Cinayeti: Yabancı Uyruklu Şahıs Tarafından Bıçaklanan Taksici Son Yolculuğuna Uğurlandı

    Sarıyer'de aracına binen yabancı uyruklu şahıs tarafından 5 yerinden bıçaklandıktan sonra hayatını kaybeden taksici son yolculuğuna uğurlandı. Taksici için cenaze namazı kılındı ve Feriköy Mezarlığı'nda defnedildi. Olayın detayları ve taksicilerin güvenliği konusunda açıklamalar yapıldı.


Advertisement