A Milli Erkek Basketbol Takımı Rio Olimpiyat Elemeleri'ne Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

A Milli Erkek Basketbol Takımı Rio Olimpiyat Elemeleri'ne Hazırlanıyor

A Milli Erkek Basketbol Takımı Rio Olimpiyat Elemeleri\'ne Hazırlanıyor

A Milli Erkek Basketbol Takımı Rio Olimpiyat Elemeleri'ne hazırlanıyorBaşantrenör Ergin Ataman "Hedefimiz ilk defa Olimpiyatlara katılmak"Sinan Güler "Hedefimiz olimpiyat sporcusu olmak"Barış Hersek "Yolumuza devam etmek istiyoruz"2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak için 5-10 Temmuz tarihlerinde Filipinler'de eleme maçları oynayacak olan A Milli Erkek Basketbol Takımı, hazırlıklarının İstanbul bölümünü sürdürüyor.

25.06.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Erkek Basketbol Takımı Rio Olimpiyat Elemeleri'ne hazırlanıyor

Başantrenör Ergin Ataman "Hedefimiz ilk defa Olimpiyatlara katılmak"

Sinan Güler "Hedefimiz olimpiyat sporcusu olmak"

Barış Hersek "Yolumuza devam etmek istiyoruz"

2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak için 5-10 Temmuz tarihlerinde Filipinler'de eleme maçları oynayacak olan A Milli Erkek Basketbol Takımı, hazırlıklarının İstanbul bölümünü sürdürüyor.

Bu sabah Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 1.5 saat süren bir idman gerçekleştiren A Milli ekipte hafif sakatlığı bulunan Ali Muhammed ve Ender Arslan günü dinlenerek geçirdi.

A Milliler yarın hazırlık maçında bir kez daha Yunanistan ile karşılaşacak. İki gün önce Atina'da oynanan ilk maçı Yunanistan 78-52 kazanmıştı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 14.00'te başlayacak.

İdman sonrası basın mensuplarına açıklamalar yapan Başantrenör Ergin Ataman, hedeflerinin ilk defa olimpiyatlara katılmak olduğunu belirtirken tek sorunlarının mental açıdan tam hazır olmamaları olduğunu söyledi.

Ergin Ataman ve oyunuclardan Sinan Güler ile Barış Hersek'in açıklamaları şu şekilde

EGİN ATAMAN "TÜRK OYUNCULARIN KULÜPLERİNDE SÜRE ALMASI GEREKİYOR"

Bu özel bir turnuva. Hemen sezon sonuna denk geldi. Onun için tam kadro bu hafta başından beri hazırlanabildik. Türkiye ligi Play-Off finalinden sonra takımın yarısı dahil oldu. Şu an için çok hazır değiliz. Ama önümüzde 10 gün var. Hazırlıklar devam ediyor. Kendi takımında süre alamayan oyuncular ciddi anlamda sıkıntı yapacak, özellikle büyük maçlarda. Bizde bu dönemde özgüven aşılayarak bu sıkıntıyı aşmaya çalışıyoruz. Kulüplerin başarısının milli takıma yansıması için Türk oyuncuların kulüplerinde süre alması gerekiyor. Yoksa üst seviyelere çıkmaya başladığımız zaman iş çok zorlaşıyor."

"HEDEFİMİZ İLK DEFA OLİMPİYATLARA KATILMAK"

Hedefimiz ilk defa olimpiyatlara katılmak. Çok zor bir gruptayız. Bütün gruplar zor. Kanada'nın 4-5 tane NBA'den oyuncuları var. Her ne olursa olsun Kanada ile başa çıkabileceğimizi düşünüyorum. Fransa çok iyi bir takım. Geçtiğimiz sezon Avrupa Şampiyonası'nda kaybetmiştik. Maçın tarafsız sahada oynanması avantaj ama karşımızda Tony Parkerlı, Nando de Colo ve Boris Diavlı ve Avrupa liglerinde üst seviyede oynayan oyuncuları var. Fransız takımının power forvet pozisyonunda oynayan oyuncularından bir tanesi Moerman, Türkiye liginin sayı ve ribaunt kralı. Bizim ise Barış Hersek, bu sene Fenerbahçe az süre aldı. Samer Geyik aynı şekilde. Ersan'ı Filipinlere getirmeye çalışıyoruz. Ersan'da gelmezse ciddi anlamda sıkıntımız olacak"

"EN BÜYÜK SIKINTIMIZ MENTAL YÖNDEN "

Uzun bir yolculuk. İklim şartları ağır olacaktır. Maç kapalı bir salonda oynanıyor ama ülkenin iklim şartlarına uymak zorundasınız. Aşırı nemden bahsediliyor. 11 saat uçak yolcuğu ve 5 saatlik saat farkı var. Bunu göze alarak 6 gün önceden gidiyoruz. Pazartesi gece yarısı buradan çıkacağız. Şartlar eşit. Kanada ve Fransa'da bizden 1 gün sonra gelecekmiş. Bu dönemde en büyük sıkıtımız mental olarak oyuncuları hazırlamaya çalışacağız. Sezon yeni bitti. Transfer dönemi var.

Milli Basketbolcular Sinan Güler ve Barış Hersek ise Olimpiyatlara katılmak için mücadele edeceklerini belirttiler.

SİNAN GÜLER "HEDEFİMİZ OLİMPİYAT SPORCUSU OLMAK"

"Olimpiyat sporcusu olmak her oyuncunun yaşamak isteyeceği bir duygu. Hedefimiz de bunu başarmak üzere mücadele etmek. Yarın son önemli maçımızı oynayıp Pazartesi yolculuğumuzu yapacağız. Bunun sonrasında hedefimiz için her gün bir adım daha yaklaşarak hareket ederiz ve istediğimiz basketbolu sahada yansıtırız."

BARIŞ HERSEK "YOLUMUZA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"

"Şu anda yoğun bir dönemden geçiyoruz. Hazırlanmak için çok fazla zamanımız yok. Dolayısıyla en kısa zamanda birbirimizle kaynaşıp, hazırlıklarımızı yapıp sonrasında Filipinler'e Manila'ya gidip Kanada ve Senegal ile maçlarımızı oynayacağız.

Bunun haricinde Yunanistan maçına kadar iyi bir basketbol oynadık. Yunanistan maçının da ilk yarısı iyi oynadık ama ikinci yarı yorgunluğun vermiş olduğu kötü bir basketbol sergilediğimizi düşünüyorum. Hazırlık sürecinde umarım sakatlık yaşamayız. Yeni gelen arkadaşlarımız ve eskiden olan arkadaşlarımız var. Koçumuzun sistemi belli, en iyi şekilde oturtup yolumuza devam etmeye bakacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel A Milli Erkek Basketbol Takımı Rio Olimpiyat Elemeleri'ne Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars Belediyesi Borç Batağından Kurtuldu
    11:06 Kars Belediyesi Borç Batağından Kurtuldu

    Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, kayyum olarak göreve başladıklarında belediyenin borç batağında olduğunu ve birçok hizmette aksamalar yaşandığını belirtti. Polat, ilk olarak belediye borç yükünden kurtardıklarını, ardından başta alt yapı olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında 100. resmi maçına çıkacak
    11:05 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında 100. resmi maçına çıkacak

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında oynaması durumunda sarı-kırmızılı formayla 100. resmi karşılaşmasına çıkacak. 23 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da farklı pozisyonlarda görev alarak dikkatleri üzerine çekti. Şu ana kadar 99 resmi maça çıkan Yılmaz, 8 gol kaydetti ve geçtiğimiz sezon Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca bu sezon Galatasaray'ın en istikrarlı futbolcusu olan Yılmaz, 46 maçta forma giydi.

  • Kocaeli Başiskele'de 3 araç karıştı, 2 kişi yaralandı
    11:04 Kocaeli Başiskele'de 3 araç karıştı, 2 kişi yaralandı

    Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil takla atarak, park halindeki başka bir otomobile çarptı. Kazada 3 araçta maddi hasar meydana gelirken, takla atan otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Öncesi Suudi Arabistan'da Dalış Deneyimi
    11:04 Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Öncesi Suudi Arabistan'da Dalış Deneyimi

    Red Bull Cliff Diving 2024 sezonu öncesi, uçurum dalışçıları Catalin Preda ve David Colturi, Suudi Arabistan'ın Cazan bölgesinde dalış deneyimi yaşadı. İkili, Suudi Arabistan'ın vadi içlerinde dalış yapan ilk sporcular oldu. 5 gün boyunca zorlu ve engebeli yolları aşarak keşif yapan sporcular, Lajab ve Al-Rough Vadisi'nde derin tatlı su havuzları ve uçurum dalışı yapılabilecek alanları keşfetti. Bu deneyim, sporcular için unutulmaz bir macera oldu.

  • Samsun Emniyet Müdürlüğü, anaokulu öğrencilerini bilgilendirdi
    11:03 Samsun Emniyet Müdürlüğü, anaokulu öğrencilerini bilgilendirdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Güvenli Mahallem ve Güvenli Eğitim Projesi kapsamında Atakum Küçük Kaşifler Anaokulu'nu ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere meslek tanıtımı, temel güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve teknoloji bağımlılığı gibi konular hakkında bilgi verildi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu
    11:03 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek hizmet çağrısında bulundu.

  • Kartal'da Basın Emekçileri İftar Yemeğinde Buluştu
    11:02 Kartal'da Basın Emekçileri İftar Yemeğinde Buluştu

    Kartal'da geçmişte ve günümüzde görev yapan basın emekçileri Kartal Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. Gazeteciler hasret giderdi.

  • Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları sona erdi
    11:02 Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları sona erdi

    Osmaneli Belediyesi tarafından Ramazan ayının başından bu yana devam eden mahalle iftarları Haceloğlu Mahallesi'nde son buldu. İftar öncesi masaları tek tek dolaşıp genç, yaşlı herkesle bizzat görüşerek hoş sohbet içerisinde 'hayırlı ramazanlar' dileyen Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, yoğun ilgi ile karşılandı.

  • Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor
    11:00 Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi çerçevesinde Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için Pazar günü sandık başına gidecek. Sakarya genelinde toplam 2 bin 639 sandıkta 796 bin 924 seçmen oy kullanacak.

  • Küçükçekmece'de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada
    11:00 Küçükçekmece'de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada

    Küçükçekmece'de, ehliyetsiz sürücünün kullandığı hafif ticari araç kontrolden çıkarak önce park halindeki araca ardından iki çocuğa çarptı. Yaralanan çocuklar hastaneye kaldırılırken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Sürücü olay yerinden kaçtı ve polis ekipleri tarafından aranıyor.

  • Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı
    11:00 Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 27 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, kasten öldürme ve yaralama gibi suçlardan hüküm giyenler bulunuyor. Zanlılar, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Advertisement