A Milli Kadın Basketbol Takımı Hazırlıklarını Sürdürdü - Son Dakika
Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı Hazırlıklarını Sürdürdü

İSTANBUL(AA) - 2016 FIBA Olimpiyat Elemeleri'nin hazırlıkları için İstanbul'da toplanan A Milli Kadın Basketbol Takımı, hazırlıklarını sürdürdü.

12.05.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL(AA) - 2016 FIBA Olimpiyat Elemeleri'nin hazırlıkları için İstanbul'da toplanan A Milli Kadın Basketbol Takımı, hazırlıklarını sürdürdü.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen antrenmanda milliler, fizik-kondisyon çalışmaları üzerinde durdu. İdmana, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final maçlarında oynayan Fenerbahçeli oyuncular Birsel Vardarlı Demirmen, Olcay Çakır, Tuğçe Canıtez, ABD'de bulunan Lara Sanders ve Şebnem Kimyacıoğlu katılmadı. Bu 5 oyuncunun 15 Mayıs Pazar gününden itibaren çalışmalara katılacağı bildirildi.

Antrenman öncesinde Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, oyuncu ve teknik heyete kısa bir konuşma yaparak başarılar diledi.

A Milli Takım, olimpiyat elemesi hazırlıklarına yarın gerçekleştireceği antrenmanla devam edecek.

Esra Ural: "Bizim için güzel bir yaz olacak"

A Milli Takım'ın genç oyuncularından Esra Ural, antrenman öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaların iyi bir ortamda başladığını belirterek, "Ligin final serisinde oynayan arkadaşlarımız da katılacak. Ekrem hocamız da döndü. Bizim için güzel bir yaz olacak. Olimpiyat elemelerini geçip üst üste ikinci kez gitmek, bizim için büyük başarı olur. Ülkemiz ve kariyerimiz için bunu başarmak istiyoruz. Ülkemiz bunu hak ediyor." dedi.

Olimpiyatlara katılmanın tüm sporcuların hayali olduğunu kaydeden genç basketbolcu, "Her branştaki oyuncunun hayali olimpiyattır. Herkesin kariyerinde olmaz. Olması için uzun zamandır çalışıyoruz. İnşallah gideriz ve ben de o kadroda olurum." ifadelerini kullandı.

- Sağlık kontrolleri de sürüyor

A Milli Takım'ın elemeler öncesi sağlık kontrolleri de sürüyor.

Milli takımda oyunculardan Cansu Köksal, Şaziye İvegin Üner, Pelin Derya Bilgiç ve Işıl Alben, Fulya'da bulunan Acıbadem Sports'ta sağlık kontrolü ve performans analizlerinden geçtiği bildirildi.

Detaylı kan tetkikleri yapılan sporcuların ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildiği, sağlık kontrollerinin, akciğer, kardiyak testleri ve radyolojik kontrollerin yapılmasıyla tamamlandığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor A Milli Kadın Basketbol Takımı Hazırlıklarını Sürdürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.


Advertisement