AA, 1 Haziran Seçimlerini Anlık Duyuracak - Son Dakika
Güncel

AA, 1 Haziran Seçimlerini Anlık Duyuracak

Yalova ve Ağrı belediye başkanlıkları ile 7 ilçe ve 5 beldede yapılacak seçim sonuçlarını sandık başından kamuoyuna aktaracak.

28.05.2014 12:58  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA), Yalova ve Ağrı belediye başkanlıklarının da aralarında bulunduğu 14 yerde 1 Haziran'da yapılacak seçim sonuçlarını, kamuyouna sandık başından anlık aktaracak.

30 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi'nde, YerelSecim2014 özel yayınıyla, sonuçları başarıyla sandık başından kamuoyuna aktaran AA, 1 Haziran'daki seçimler için de hazırlıklarını tamamladı.

Yüksek Seçim Kuruluna yapılan itirazlar sonucu seçimlerin iptal edildiği Ağrı ve Yalova ile Aydın'ın Buharkent, Bayburt'un Aydıntepe, Bitlis'in Güroymak, Çankırı'nın Şabanözü, Eskişehir'in Mahmudiye, Kastamonu'nun Çatalzeytin, Tokat'ın Yeşilyurt ilçeleri ile Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aştavul, Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya, Niğde'nin merkeze bağlı Bağlama ve Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde seçimler, yenilecek.

Afyon'un Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ara seçimleri yapılacak.

Seçim sonuçlarını sandık başından kamuoyuna aktarmak için teknik altyapı ve özel yazılımları hazırlayan AA, haberci ekibini de kurdu.

-Sandık sonuçları, haber akış sisteminden tablolarla aktarılacak

1 Haziran'daki seçim sonuçları, günlük haber ulaşımını sağlayan Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere ulaştırılacak.

Sandık sonuçları, veri akışına bağlı olarak belli sıklıklarla, tablolar halinde abonelere ve kamuoyuna aktarılacak.

Seçim günü oy kullanma ve tasnifi işlemleriyle adayları yakından takip edecek AA ekipleri, kazananları flaş haberlerle duyuracak. Belediye başkanlarından ilk demeçler, görüntülü ve fotoğraflı olarak abonelerine servis edecek.

-203 bin vatandaş sandık başına gidecek

YSK, 30 Mart seçimlerinin ardından 13 yerde seçimi iptal etmiş, buralarda seçimin 1 Haziran'da yenilenmesine karar vermişti. Pazar günü 155 bini Yalova ve Ağrı'da olmak üzere yaklaşık 203 bin seçmen oy kullanacak.

30 Mart'taki Mahalli İdareler seçimini özel yayınla başarılı şekilde takip eden, kamuoyuna duyurduğu sonuçlar YSK'nın daha sonradan açıkladığı kesin sonuçlarla örtüşen AA, 1 Haziran'daki seçimleri de doğru ve hızlı bir şekilde kamuoyuna aktaracak. 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AA, 1 Haziran Seçimlerini Anlık Duyuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bozdoğan'da Okul Servislerine Rehberlik ve Denetim Faaliyeti
    10:14 Bozdoğan'da Okul Servislerine Rehberlik ve Denetim Faaliyeti

    Bozdoğan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle, öğrencilerin okullarına ve evlerine daha güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için okul servislerine yönelik rehberlik ve denetim faaliyeti düzenlendi. Denetimlerde araçların teknik yeterliliği, sürücülerin ehliyet ve belgelendirme durumları ile taşıma kapasiteleri üzerinde duruldu. Ayrıca, servis sürücülerine trafik kuralları ve güvenli sürüş teknikleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor
    10:14 Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımı ustalar tarafından yapılmaktadır. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, maliyetler en aza indirilmektedir. Ayrıca, atölyede yapılan geri dönüşüm çalışmalarıyla yeni ekipman ya da parça için harcanacak para da tasarruf edilmektedir.

  • Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti
    10:14 Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Trafik Kontrol Merkezi'nde gerçekleştirilen Akıllı Trafik Yönetimi sayesinde şehir trafiğinin canlı olarak denetlendiğini ve olumsuzluklara anında müdahale edildiğini belirtti.

  • Kırıkkale'de yapılan operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı
    10:13 Kırıkkale'de yapılan operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı

    Kırıkkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 13,78 gram sentetik uyuşturucu ve 125 sentetik hap ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi
    10:11 Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi

    Denizli'nin Kale ilçesinde su yolu kazısı sırasında meydana gelen göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti. İşçinin ölümünden kısa bir süre önce sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar, hayvanların ve insanların hayır duası için çalıştıklarını gösterdi.

  • Kırşehir'deki Savcılı Plajı'nda Sürat Teknelerinin Şovu Havadan Görüntülendi
    10:11 Kırşehir'deki Savcılı Plajı'nda Sürat Teknelerinin Şovu Havadan Görüntülendi

    Kırşehir'in Kaman ilçesinde bulunan Savcılı Plajı'nda sürat teknelerinin şovu dron ile kaydedildi. Plaj, sahili, yeşil alanı ve su sporlarıyla dikkat çekiyor. Görüntülerin bölgeye farklı bir renk katması bekleniyor.


Advertisement