Azerbaycanlı Gazeteciler İftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika
Güncel

Azerbaycanlı Gazeteciler İftar Sofrasında Buluştu

AA ile TİKA işbirliğiyle hazırlanan eğitim programı kapsamında geçen ay Türkiye'ye giden 20 Azerbaycanlı gazeteci, Bakü'de iftar programında bir araya geldi.

14.07.2014 23:53  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliğiyle hazırlanan eğitim programı kapsamında geçen ay Türkiye'ye giden ve AA Haber Akademisinde eğitim alan 20 Azerbaycanlı gazeteci, Bakü'de iftar programında bir araya geldi.

TİKA Bakü Koordinatörlüğü tarafından organize edilen programa, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hamit Karadeniz, TİKA Bakü Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, AA Kafkaslar Bölge Müdürlüğü çalışanları ve Azerbaycanlı gazeteciler katıldı.

ProgramdaAzerbaycanlı gazeteciler, Türkiye'de yaşadıklarını ve AA Haber Akademisinde gördükleri eğitimle ilgili görüşlerini paylaştı.

Gazetecilerden Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Destek Fonu Basın Sözcüsü Elmeddin Behbud, Azerbaycan'ın Sovyetler döneminde uzun süre kapalı yaşadığını ve öncü dünya devletlerinin standartlarından uzakta kaldığını, AA'da gördükleri eğitimin kendileri için dünya tecrübesini edinmek açısından önemli olduğunu söyledi.

AA'nın dünyanın en büyük ajanslarından biri, Türk dünyasının ise en büyük medya kurumu olduğunu hatırlatan Behbud, aldıkları eğitimin hem teknik bilgilerin edinilmesi hem de çağdaş dünyada haberciliğin öğrenilmesi açısında bir fırsat olduğunu aktardı.

AA'da gördüğü eğitimi değerlendiren Günel Mönsümova da Ankara'dan çok iyi izlenimlerle döndüğünü, Azerbaycan'da da böylesine donanıma sahip bir ajans olmasını arzu ettiğini belirtti.

Bir haber sitesinde baş editör olarak görev yapan Senan Necefov ise beş günlük eğitim süresince çok önemli tecrübe ve bilgiler edindiğini vurguladı.

Çok iyi ağırlandıklarını ve eğitmenlerinin işlerinin ehli olduğunu dile getiren Necefov, "Bu tarz bir medya kurumu her zaman en önde olur. Ben, ülkemde de benzer kurum ve gazetecilerin olmasını isterim. AA'daki uzmanların bildiği kadar tecrübemiz olsa, Azerbaycan medyası sadece ülkede değil, bölgede de önemli yer tutar. Ayrıca eğitim programında AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk vakit ayırarak bize ders verdi. Kendisine ve bu programı hazırlayan herkese teşekkür ederim" diye konuştu. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycanlı Gazeteciler İftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement