Aa Genel Müdür Vekili Şahin Azerbaycan'da - Son Dakika
Güncel

Aa Genel Müdür Vekili Şahin Azerbaycan'da

Şahin, AzerTac Genel Müdürü Aslanov'la görüştü Şahin: "Uluslararası alandaki işbirliklerimizi artıralım. Her türlü desteğimiz sizinle beraber olsun" Aslanov: "Her zaman AA'nın desteğini gördüm. AA'nın da yardımıyla hem Haber Ajansları Dünya Kongresi hem de OANA başkanlığını kazandık"

11.12.2014 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Vekili Ebubekir Şahin, Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AzerTac) Genel Müdürü Aslan Aslanov'la görüştü.

"Türkiye ve Azerbaycan Medyası" konulu konferans ve AA ile AzerTac'ın ortaklaşa düzenlediği "Haydar Aliyev Fotoğraf Sergisi"nin açılışına katılmak için Bakü'de bulunan Şahin, AzerTac Genel Merkezini ziyaret etti.

Görüşmede konuşan Aslanov, AA ile çok iyi ilişkiler içinde olduklarını söyleyerek, bağımsızlığın kazanılmasının ardından ilişkilerin her geçen gün biraz daha iyileştirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Kurumuyla ilgili bilgi veren ve uluslararası faaliyetlerinden bahseden Aslanov, "Ben her zaman AA'nın desteğini gördüm. AA'nın da yardımıyla hem Haber Ajansları Dünya Kongresi hem de Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği (OANA) başkanlığını kazandık" dedi.

2016 ve 2019'da bu kurumların başkanlığını yürüteceklerini belirten Aslanov, 2015'de Azertac'ın 95. kuruluş yılını kutlayacaklarını ve aynı tarihlerde Haber Ajansları Dünya Kongresi'nin yapılacağını ifade etti. Aslanov, Şahin'i bu etkinliklere davet etti.

AA Genel Müdür Vekili Şahin de Azerbaycan'da, kendisini ülkesindeymiş gibi hissettiğini söyleyerek, AzerTac'ın OANA ve diğer kurumlarda yaptığı faaliyetlerden haberdar olduğunu belirtti.

"Biz, uluslararası alandaki işbirliklerimizi artıralım" diyen Şahin, her türlü desteği vereceklerini ve AzerTac'ın da desteğini hissettiklerini ifade etti.

Şahin, ikili işbirliğini geliştirmek istediklerinin altını çizerek, "Orta Asya ve Kafkasya Bölge Müdürlüğümüzü bu nedenle Bakü'de açtık" ifadelerini kullandı.

Eğitim, teknik destek ve karşılıklı mübadele alanında işbirliklerinin geliştirilebileceğini belirten Şahin, görüşme sonrasında Aslanov'a AA'nın "Oradaydı" serisinden  "Yetim Kalan Ülke Suriye", Rabia katliamını anlatan "Yarım Kalan Devrim, Mısır" ve Filistin'deki insanlık dramını anlatan "Abluka, Savaş, Direniş: Gazze" kitaplarını hediye etti. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Genel Müdür Vekili Şahin Azerbaycan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement