AA Genel Müdürü Öztürk'ten Usulsüz Dinlemeyle İlgili Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

AA Genel Müdürü Öztürk'ten Usulsüz Dinlemeyle İlgili Suç Duyurusu

Öztürk, sözde "Tevhit Selam Kudüs Ordusu" ile ilgili soruşturma kapsamında tüm adli ve idari kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

05.08.2014 17:45  Güncelleme: 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, sözde "Tevhit Selam Kudüs Ordusu" ile ilgili soruşturma kapsamında, usulsüz dinlendiği gerekçesiyle ilgili tüm adli ve idari kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunun dilekçesinde, söz konusu soruşturma gerekçesiyle hazırlanan 242 kişilik gözaltı listesinde aralarında bazı üst düzey bürokratlar ve gazeteciler ile Kemal Öztürk'ün de isminin yer aldığı belirtildi.

Öztürk ile ilgili hukuka aykırı şekilde teknik takip gerçekleştirildiği, usulsüz şekilde dinleme yapıldığı ve aslı olmayan suç isnatları nedeniyle anayasal ve Türk Ceza Kanunu'ndan doğan haklarının ihlal edildiği vurgulanan dilekçede, usulsüz dinlemeyi gerçekleştiren kişiler hakkında, görevi kötüye kullanma, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, suç uydurma ve haberleşmenin gizliliğinin ihlal edilmesi suçlarından dava açılması istendi.

-"Önemli bir tehdit"

Çok sayıda kişinin hukuksuz dinlendiği dosyanın takipsizlikle sonuçlandığına işaret edilen dilekçede, soruşturmanın, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesi kapsamında yürütüldüğü, örgütsel bir bağlantı kurularak dinlemelerin yapıldığı ve kayıtların tutulduğu belirtildi.

Müvekkilin böyle bir isnat altında bırakılması ve bunun hukuki araçlar kullanılarak yapılmış olmasının keyfi olarak kişi ve kurumların dinlenebileceğine ilişkin önemli bir tehdit oluşturduğu, hukuk güvenliği ilkesini zedelediği işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca müvekkilimin isminin bu şekilde şaibeli oluşturulmuş bir dosyada yer alması, bilgilerinin ve görüşmelerinin kayıt altına alınmış olduğu iddiası da kişilik haklarını, haberleşme hürriyetini ihlal etmekte, ismini ve itibarını zedelemektedir. Suç ve cezanın kişiselliği ilkesine aykırı olarak, soruşturma dahilinde olmayan kişilerin de görüşmelerinin kayıt altına alınmış olması da önemli bir hukuki garabet olarak görülmektedir."

Takipsizlik kararı çerçevesinde, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğinin ihlal edilmesi suçları kapsamında şüphelilerle ilgili gerekli tahkikatın yapılması zarureti doğduğuna dikkat çekilen dilekçede, şüphelilerin Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerini ihlal ettiği bildirildi.

Dilekçede, "Tespit edildiği üzere bulunduğu makamı kötüye kullanıp iletişimin tespiti için karar aldıran dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğü çalışanları müvekkilin herhangi bir suça konu fiili veya delil elde etme zarureti hali oluşmamasına rağmen farklı amaçlara hizmet eden adalet mensubu hakim veya savcılardan müvekkil için dinleme kararı aldırmış ve müvekkilin iletişimine müdahale etmiştir" ifadelerine yer verildi.

Şüphelilerin, TCK hükümlerine muhalefetle suç işlediği kaydedilen dilekçede, haklarında soruşturma yapılarak şüphelilerin başta dönemin önce İstihbarat Şube Müdürlüğü çalışanları olmak üzere bu suça dahil olan tüm ekip ve suça iştirak ettiği anlaşılan diğer kamu görevlileri hakkında kamu davası açılması istendi.

Öte yandan Anadolu Ajansı santrallerinin de dinlendiği iddiaları çerçevesinde daha önce yapılan hukuki işlemlere ilaveten şirket adına da suç duyurusunda bulunuldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AA Genel Müdürü Öztürk'ten Usulsüz Dinlemeyle İlgili Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


Advertisement