Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO ?Congresium'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından farklı ülkelerde yapılan tesis ve eserlerin "Ayrı coğrafyalarda aynı imza" başlığıyla düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu: "Fatih'in emanetine ihanet konusunda, milletin değerlerinden bihaber olanlar ile bunların istismarını yapan şer örgütü bir araya gelebiliyor.

07.05.2015 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO ?Congresium'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından farklı ülkelerde yapılan tesis ve eserlerin "Ayrı coğrafyalarda aynı imza" başlığıyla düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu:

"Fatih'in emanetine ihanet konusunda, milletin değerlerinden bihaber olanlar ile bunların istismarını yapan şer örgütü bir araya gelebiliyor. Bu iki kesim, Gezi olayları sırasındaki gizli işbirliklerini artık aleniyete dökmüş durumdalar. Biz, dünyanın dört bir yanında ecdadın emanetlerini ihya etmenin çabası içindeyken, bunlar kendi ülkemizde hem de Fatih'in emanetinin ihyasını engellemeye çalışıyor."

"Fatih'in emaneti olan Rumeli Hisarı içerisindeki bu mescit tekrar inşa edilmeye çalışılıyor. İnşaat şu anda sürüyor, inşallah ramazana değilse de bayrama yetişecek ve ibadete açılacak. Ne güzel bir hizmet değil mi? Yapanlardan Allah razı olsun. Ama bakıyoruz, bir ödül töreninde, sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, 'biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz' diyor. Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı."

-"Maalesef ülkemizde hala ecdadından adeta utanan, ecdadının mirasına sahip çıkmak şöyle dursun, onu ihya edenlere karşı çıkan bir anlayış var. Bazı köşe yazarlarını görüyoruz, 'ecdat' dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye? Çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk."

-"Tüm kardeşlerimizin onurunu korumanın geleceğimize ışık tutmanın mücadelesini veriyoruz. Bizde kuru slogan olmaz. Bizde istismar olmaz. Biz yaşadık ve yaşatmaya gayret ettik."

-"2. Dünya Savaşı'ndan sonra Boraltan Köprüsü'nde düşmana teslim edilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin sızısı, hala yüreklerimizde."

"Ana muhalefetle bölücü örgütün güdümündeki parti el ele vermiş, inanç hassasiyetlerini, etnik hassasiyetleri, ideolojik hassasiyetleri tahrik ederek seçimde sonuç almanın peşine düşmüş durumdalar."

"Diğer ülkeler daha güçlü demokrasi için istikrar ve güven için başkanlık sistemini seçiyor, bunlar monarşinin gölgesindeki parlamenter sisteme dört elle sarılıyor. Milletimiz, bu oyuna gelmez."

"Filistinlilerin değil, İsrail'in yanında yer almayı, Suriye halkının değil, Esed'in safında durmayı, demokrasinin değil, darbecilerin Mısır'ını yüceltmeyi dış politika zannediyor."

"Mısır halkı bizim kardeşimiz ama bu yönetim asla değil. Yoksa, bizim Mısır halkıyla alıp veremediğimiz yok ama onların tercihlerine saygı duymayanlara biz de saygı duyamayız."

(13.54/14.09/15.03) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TİKA tarafından Pakistan'ın Pencap eyaletinde yaptırılan Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'nin resmi açılışı için tören düzenlendi.

Törene Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, TİKA Pakistan Koordinatörü Mustafa Giray Tezel ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da uydu bağlantısıyla katıldığı açılış töreninde konuşma yapan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, iki ülke arasındaki dostluğa vurgu yaptı.

Şahbaz Şerif, Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'nin bölgedeki en modern ve en iyi hastane olduğunu söyledi.

Şerif, Pakistan halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı en yakın zamanda Pakistan'da misafir etmek istediğini belirtti ve Erdoğan'ı Pakistan'a davet etti.

(14.19) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Batı Şeria'nın Nablus kentindeki önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Reşadiye Okulu TİKA tarafından restore edilerek hizmete sunuldu.

İsmini Sultan 5. Mehmed Reşad'dan alan okulun açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'dan canlı bağlantı ile katıldı.

Törende konuşan Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanı Havla eş-Şakşir yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanım size Devlet Başkanımız Mahmut Abbas'ın ve Filistin halkının selamlarını gönderiyorum. Eğitim sektörüne verdiğiniz önem için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şehrim Nablus'tan sizleri selamlıyorum. Buradaki eğitim faaliyetlerine desteğiniz bütün Filistin halkına yararlı olmuştur" dedi.

(14.50)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin Bingöl mitinginde konuştu:

"HDP Türkiyelileşemedi, CHP'lileşti, aynı zihniyeti savunuyor. HDP'ye iki eş başkan yetmiyor. HDP'liler biliyorsunuz Paralel'in sözcüsü. Şimdi benim teklifim onlara şu: Üçlü bir eş başkanlık yapsınlar; Paralel, HDP, CHP üçlü eş başkan. Çünkü bunların bütün meselesi, Paralel'in de CHP'nin de HDP'nin de, AK Parti'nin getirdiği yükselişi durdurmak."

-"HDP Eş Başkanı (Selahattin Demirtaş) Amerika'ya gittiğinde, Ermeni soykırımı iddiaları çerçevesinde Ermeni diasporasıyla bütün bu bölgeyi Ermenistan olarak gösteren bir haritanın önünde poz verdi poz. Sizin dedeleriniz, Kürt, Zaza ve Türk, bu bölgede soykırım yaptı diyenler var, siz buna razı mısınız? Bizim tarihimizde soykırım yoktur bre gafil diyecek misiniz? Orada Ermeni diasporasını memnun etti, buradan da Yahudilere bir mesaj olsun diye 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' dedi. Kudüs kimin kutsal mekanıdır? Müslümanların, bizim milletimizin kutsal mekanıdır."

(15.21/15.38) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturmada 5 gözaltı.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ve eski Adana İl Jandarma Komutanı ile 3 savcı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi.

Savcılar Özcan Şişman Adana'da, Ahmet Karaca Gaziantep'te, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık Antalya'da, Aziz Takçı ise Zonguldak'ta gözaltına alınarak Tarsus'a gönderildi.

Eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay ise avukatıyla Tarsus Adliyesine geldi.

Şüpheliler, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" öngören TCK'nın 312. maddesi kapsamında, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ile suçlanıyor.

(15.10/15.28) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin MİT'e ait tırların durdurulması soruşturmasına ilişkin kararını değerlendirerek, "Hiçbir şekilde yetkisi olmadan bunları yapmaya kalktılar. Tabii ki Türkiye'yi birtakım kriz ve kaos ortamlarına sokmak isteyenler, bunun bedelini her türlü ödeyeceklerdir. Bunları mahkemelerde ödeyeceklerdir" dedi.

- Kurtulmuş, "Burası bir muz cumhuriyeti değil. Burada yasa var, anayasa var, burada herkesin yetki ve sorumlulukları bellidir. 'Ben falancı gruba bağlıyım, falanca emir komuta içinde hareket ediyorum ve devletin işleyişi dışında bir işleyişim var' derseniz bunun bedelini ödersiniz. Herkes ne yapacaksa, bunu yasalar önünde yapacak. Yaptıklarının hesabını da yasalar önünde verecek" diye konuştu.

(11.04) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Seçime 1 ay kaldı

Türkiye 7 Haziran'da milletvekili genel seçimi için sandık başına gidecek.

Seçime 20 siyasi parti katılacak, Türkiye genelinde 165 bağımsız milletvekili adayı yarışacak.

73 milyon 988 bin 955 oy pusulası bastırılacak.

Yurt içinde 53 milyon 765 bin 231, yurt dışında ise 2 milyon 867 bin 658 seçmen bulunuyor.

Oy verme işlemi 7 Haziran Pazar günü tüm yurtta 08.00-17.00 saatleri arasında yapılacak.

(12.02)

8- Gurbetçiler yarın oy vermeye başlayacak

Yurtdışında yaşayan 2 milyon 800 binin üzerinde Türk seçmen 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yarın sandık başına gidiyor.

Gurbetçilerin oy verme işlemi 3 1 Mayıs'ta sona erecek.

İlk oylar saat farkı nedeniyle Avustralya'da kullanılacak.

(12.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Gümrük kapılarına seçim sandıkları konuldu.

Genel seçimlerde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy kullanabilmesi amacıyla gümrük kapılarında hazırlıklar tamamlandı

Bulgaristan'a açılan gümrük kapılarından Kapıkule'ye 3, Hamzabeyli'ye 1, Dereköy'e 1, Yunanistan'a açılan gümrük kapılarından İpsala'ya 1 ve Pazarkule'ye de 1 sandık konuldu.

Gümrük kapılarındaki oy verme işlemi yarın saat 08.00'de başlayacak, 7 Haziran Pazar saat 17.00'de sona erecek.

(15.24) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Paralel yapının TÜBİTAK'ta da yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz ve bununla ilgili mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Işık, devlet büyüklerinin kriptolu ve normal telefonlarının usulsüz dinlendiği iddialarına ilişkin bazı TİB ve TÜBİTAK görevlileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında dün tutuklanan 4 kişiden 3'ünün "kriptolu telefonların dinlenmesi"yle ilgili olduğunu açıkladı.

Bakan Işık, Milli Rüzgar Enerji Sistemleri Geliştirilmesi ve Prototip Türbin Üretimi (MİLRES) Projesi'nin bitme aşamasına geldiğini belirterek, "Milli Rüzgar Santrali"nin yetişirmesi durumunda bu ay içinde rüzgar enerjisi üretimine başlayacağını bildirdi.

(12.07/12.23) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in Türkiye'nin iki gün içinde Suriye'ye gireceği iddiası hakkında, "Kaynaklarını açıklasın, biz kaynaklarını tekrar gözden geçirmesini tavsiye ediyoruz kendisine" dedi.

Yıldız, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) Akkuyu Nükleer Santrali için hazırladığı rapora ilişkin, "Bu rapor bir denetim raporu değildir. Bizim istediğimiz bir tespit raporudur" diye konuştu.

Bakan Yıldız, söz konusu raporun 2013 yılının sonunda hazırlanan bir tespit raporu olduğunu ve güncelliğini bile yitirdiğini kaydetti.

(13.16) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, Türkiye'de büyümeyi yüzde 5'in üzerinde tutacak bir formülasyona ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ilave parasal sıkılaştırmaların yararlı olacağına inanmadığını, iç tüketimin büyümeyi desteklemesi gerektiğini söyledi.

Zeybekci, "Ay sonunda enflasyon rakamları açıklandığında 'bundan patlıcan, fasulye, patates sorumlu' dedirtmeyeceğiz. Önceden tedbirini alarak ay içindeki oynamalara müdahale edeceğimiz bir sistemi oturtmaya çalışacağız" diye konuştu.

(14.46) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- İngiltere'de seçmenler sandık başında

Birleşik Krallık'ta İngiliz parlamentosundaki 650 milletvekilini belirlemek için oy verme işlemi başladı.

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da yaklaşık 42 milyon seçmen kiliselerde ve okullarda sandık başına gidiyor.

Oy verme işlemi yerel saatle 22.00'ye (TSİ 00.00) kadar sürecek. Genel seçim sonucunun yarın sabaha kadar belli olması bekleniyor.

Oy sayım işleminin İngiltere'nin yüzde 80'inde yerel seçim de yapıldığı için yavaş sürmesi öngörülüyor.

Posta yoluyla da oy kullanılan Birleşik Krallık'ta seçmenlerin yaklaşık yüzde 20'si bugünden önce oyunu postayla verdi.

(09.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

14- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri, 789 milyon dolar artarak 122 milyar 857 milyon dolara çıktı.

TCMB'nin altın rezervleri ise 30 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 149 milyon dolar artarak 19 milyar 416 milyon dolara yükseldi.

(14.50)

15- Suriye ordusuna ait bir helikopterin İdlib kentine "klor gazlı" bombalarla saldırı düzenlediği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, orduya ait bir helikopterin muhaliflerin denetimindeki İdlib'in Cisru'ş Şuğur ilçesine bağlı Cenudiye beldesine "klor gazı" içerikli varil bombası attığı belirtildi. Açıklamada, aralarında çocukların da bulunduğu 55 kişinin gazdan etkilendiği kaydedildi.

(12.25)

16- İsrail Başbakanı ve Likud partisi lideri Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'e hükümeti kurmak için gerekli olan 61 sandalyeye ulaştığını resmen bildirdi.

Netanyahu, hükümeti kurması için tanınan sürenin bitimine birkaç saat kala koalisyonu oluşturmak için yeterli sandalyeye ulaştı.

İsrail Radyosu, Netanyahu'nun daha önce anlaştığını açıkladığı 3 partinin ardından Yahudi Evi Partisi ile de anlaşmaya vardığını ve kendisine verilen sürenin dolmasına yaklaşık 2 saat kala hükümeti kurma çalışmalarını sonlandırdığını duyurdu.

(01.48)

17- Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçakları, Yemen'in Sana, Hudeyde ve Sa'da illerinde Husilere ait mezilere hava saldırıları düzenledi.

(12.58)

18- ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'le telefonda görüşerek, Kıbrıs meselesinin çözümü için KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile birlikte çalışmasının önemli olduğu mesajını verdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan Yardımcısı, tüm Kıbrıslıların çok büyük çıkarına olan, Ada'yı mümkün olduğunca en kısa zamanda iki bölgeli, iki toplumlu federasyon olarak yeniden birleştirmeye dönük bir çözüme varmak için yeni seçilmiş Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı ile birlikte çalışma fırsatının değerlendirilmesinin önemini vurguladı" ifadesi kullanıldı.

Biden ve Anastasiadis'in ABD ile Kıbrıs Rum yönetimi arasındaki ikili işbirliği alanlarını geliştirmeye yönelik stratejik ortaklığın güçlendirilmesinde mutabık kaldığı kaydedilen açıklamada, Rusya- Ukrayna ihtilafı konusunda da iki liderin, transatlantik dayanışmanın sürdürülmesi ve Minsk anlaşmalarının eksiksiz uygulanmasına desteğin önemi üzerinde fikir birliği içinde olduğu belirtildi.

(00.44)

19- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif ile Riyad'daki Başbakanlık Ofisi'nde bir araya geldi.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Riyad'daki ikametgahında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yi kabul etti.

Hadi ile Kerry arasında gerçekleştirilen görüşmede, Yemen'deki son gelişmeler ve bölgede barışın sağlanması için destek yollarının ele alındığı belirtildi.

- Kerry, Riyad'daki temasları kapsamında Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr'le de görüştü.

(04.40/13.04/14.40)

20- Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 11 kişi hayatını kaybetti.

(12.38)

21- Anadolu Yıldızı - 2015 Arama Kurtarma Tatbikatı'nda senaryo gereği kayıp dağcıların kurtarıldığı kara safhası tamamlandı.

- Hava Eğitim Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Çetin, tatbikatın fiili safhasına Kara Kuvvetleri'nden 1 helikopter, Deniz Kuvvetleri'nden 1 fırkateyn, Hava Kuvvetleri'nden 1 uçak, 2 helikopter, sahil güvenlikten 2 helikopter, 2 gemi, 6 sahil güvenlik botu, jandarmadan 1 helikopter ile dağcılık timinin katıldığını belirterek, "Tatbikat, Türk arama kurtarma teşkilatının hedeflerine üst düzeyde katkı sağlayacak şekilde başarıyla tamamlanmıştır" dedi.

(12.37) (Fotoğraflı-Görüntülü)

22- Sahil Güvenlik Komutanlığı 1 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda Mersin Limanı'nın 3 mil açıklarında 3'ü göçmen kaçakçısı 174 kişinin kurtarıldığını duyurdu

Komutanlığın, Türkiye'nin Doğu Akdeniz kıyılarını kapsayan "Akdeniz'de Güven Harekatı" kapsamında yıl içinde kurtardığı göçmen sayısının 923 olduğu bildirildi

(10.17)

23- Büyük Okyanus'un güneybatısında yer alan Papua Yeni Gine'de 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, merkez üssü Bougainville Adası'ndaki Pangura kentinin 150 kilometre güneybatısında olan depremin 10 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin ardından Papua Yeni Gine ve Solomon Adaları kıyılarında tsunami uyarısı yaptı.

(11.06)

24- Irak'ta DAEŞ'le mücadele

Irak'ın Selahaddin vilayetine bağlı Tikrit kentinde terör örgütü DAEŞ'le Irak güvenlik güçleri ve Haşdu'ş-Şabi (Halk Topluluğu) milisleri arasında çıkan çatışmada 10 asker öldü, 35 asker yaralandı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, bomba yüklü bir araçla Irak ordusu ve Haşdu'ş-Şabi'nin Tikrit'te bulunan Şeceretü'd-Der Kampı'ndaki ortak karargahına da saldırı düzenlendi.

Söz konusu saldırının ardından DAEŞ militanları ve askerler arasında çatışmaların başladığı, ölen ve yaralananlar olduğu kaydedildi.

(15.19)

25- Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde etnik Bantu grubuna mensup milislerin düzenlendiği saldırıda 30 Pigmenin öldüğü bildirildi.

Yerli Pigme Topluluğu Derneği'nin Başkanı Bienvenu Kalunga, milislerin ülkenin güneyinde bulunan Kuzey Katanga eyaletine bağlı Nyunzu bölgesinde 30 Pigmeyi bıçakladığını belirtti.

Saldırıyı kınayan Kalunga, Demokratik Kongo Silahlı Güçleri'nin (FARDC) ve BM İstikrar Misyonu'nun (MONUSCO) acilen bölgeye operasyon düzenlemesini istedi.

(11.42)

26- Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve Endonezya Milli Savunma Bakanlığı, ortak tank üretmek amacıyla Orta Ağırlıkta Tank Geliştirme Program Anlaşması imzaladı.

SSM'den yapılan açıklamada söz konusu anlaşmanın, fikri ve sınai hakları Türkiye ve Endonezya'ya ait 2 adet prototip orta ağırlıkta tankın tasarlanması, üretilmesi, entegrasyonu ve sertifikasyonu ile mayın testlerinde kullanılmak üzere 1 adet gövdenin imalatını kapsadığı belirtildi.

(12.32)

27- Ukrayna'nın doğusundaki durumu uluslararası denetçiler inceleyecek.

Danimarka, Kanada, Polonya ve Moldovalı denetçiler, ülkenin doğusunda Kiev yönetimi kontrolünde bulunan bölgelerdeki sosyal ve siyasi durumu iki hafta boyunca gözlemleyecek.

Geçen yıldan beri ayrılıkçı harekete ve çatışmalara sahne olan Ukrayna'nın doğusunda Kiev yönetiminin kontrolündeki bölgelerde sosyal ve siyasi durumu inceleyecek denetçilerden oluşan uluslararası ekip çalışmalarına başladı.

(15.38)

28- Lüksemburg parlamentosu 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına destek veren karar tasarısını kabul etti.

Hristiyan Demokratların (CSV) parlamento gündemine getirdiği tasarı diğer siyasi gruplardan da destek aldı.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Türkiye ve Ermenistan'ı barışma yolunda yeni adımlar atmaya teşvik ettiklerini belirtti.

Asselborn, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımanın Türkiye'ye karşı düşmanca bir eylem olmadığını savundu.

(02.43)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement