Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi'nde şoför esnafı ile buluşmasında, "Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünüzü 2016 yılı sonuna kadar yenilerseniz, ÖTV'nizi biz ödeyeceğiz.

12.05.2015 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi'nde şoför esnafı ile buluşmasında, "Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünüzü 2016 yılı sonuna kadar yenilerseniz, ÖTV'nizi biz ödeyeceğiz. Yani bir seferliğine değil, 2016 sonuna kadar yenilemeniz halinde ÖTV'niz bizden. Son teknolojiyle donanmış, güvenli, konforlu araçlarda hizmet vereceksiniz, araç stoğunun yenilenmesiyle vatandaşlarımız da bu konfordan istifade edecekler" diye konuştu.

(12.25 - Fotoğraflı/Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatı ile ilgili olarak, "1980'leri yaşayan bir kişi olarak, o yıllar şerit gibi önümden geçti. Bu toplum, bu kadar ağır bedeller ödemeli miydi? Hayır, ödememeliydik. Demokrasimizde aksamalar, yanlışlıklar olabilir, bunları daha farklı bir üslupla düzeltebilirdik ama topluma çok ağır bedeller ödetildi" ifadelerini kullandı. Evren'in cenaze törenine CHP'den kimsenin katılmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "12 Eylül darbesi sadece bizim partiye değil, topluma ağır bedeller ödeten, demokrasiyi gerileten bir darbe" dedi.

(9.11)

3- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.  Arınç şunları söyledi:

Hiçbir AK Partili koalisyon sözünü ağzına almaz, hiçbir AK Partili koalisyon ihtimaline kapı açmaz. Koalisyon düşüncesi AK Parti'yi yıkmak isteyenlerin iletişim projesi. Biz kesinlikle koalisyon düşünmeyiz. Koalisyona ihtimal de vermeyiz. Çünkü AK Partinin bu seçimde de büyük bir güçle yeniden tek başına iktidar olacağına gönülden inanırız. AK Parti gitsin de bu 3 parti bir koalisyon kursun derseniz buna Türkiye'de kaç kişi 'evet' der. Böyle bir koalisyondan Türkiye'ye fayda gelir mi?

(00.19)

4- ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Nepal'in kuzeydoğusunda 7,4 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu.  Merkezin internet sitesinde yapılan açıklamada, Nepal'in başkenti Katmandu'da ve Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de hissedilen depremin, Katmandu'dan 83 kilometre uzaklıkta ve 18,5 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi. Depremde ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü.

(10.35/12.29)

5- Türkiye'nin cari işlemler açığı 2015 yılı mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 1 milyar 575 milyon dolar artarak 4 milyar 961 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.  Bunun sonucunda 12 aylık cari işlemler açığı, 43 milyar 924 milyon dolardan 45 milyar 499 milyon dolara yükseldi.

(10.14)

6- 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren son yolculuğuna uğurlanıyor.  Evren'in naaşı, askeri cenaze aracıyla Gülhane Askeri Tıp Akademisinden (GATA) alınarak Genelkurmay Başkanlığına götürüldü. Cenaze aracına, polis ve askeri araçlar ile Evren'in yakınları eşlik etti. Evren için Genelkurmay Karargahı'nda cenaze töreni düzenlendi.

(11.31/12.34 - Fotoğraflı/Görüntülü)

7- Irak'ta Peşmerge komutanı Tümgeneral Selah Dilmani'nin otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

(11.34)

8- ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile telefonda görüştü.

(04.51)

9- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, kulüplerin mali durumlarının iyi olmadığını belirterek, "Çarşamba günü UEFA lisanslarıyla ilgili son kararlar verilecek. Bu lisansları alamayan birkaç kulüp çıkacak. İki veya üç kulübümüzü bu tehlike bekliyor" dedi.

(00.27)

10- Türkiye ile Azerbaycan ortak tatbikata başladı- İki ülkenin kara kuvvetleri, Bakü ve Nahçivan'da eş zamanlı ortak tatbikat gerçekleştiriyor

(12.02)

11- Avro Bölgesi maliye bakanları reformler konusundaki hazırlıklarını yetersiz buldukları Yunanistan'a 7,2 milyar avroluk kalan kredi dilimini serbest bırakmazken, kreditörlerle müzakerelerin hızlandırılmasını istedi.

(00.42)

12- 68. Cannes Film Festivali yarın başlıyor. Bu yıl 68'incisi düzenlenecek Cannes Film Festivali'nde 2 Türk yönetmen yarışacak. Şehrin meşhur Croisette Bulvarı Türkiye afişleri ile süslendi

(12.01-Fotoğraflı)

13- Picasso'nun "Les Femmes d'Alger" (Cezayirli Kadınlar) adlı tablosu, New York'ta 179 milyon 365 bin dolara satılarak müzayede rekoru kırdı.

(09.40)

14- Galatasaray Futbol Takımı'nın efsaneleri arasında yer alan Rumen oyuncu Gheorghe Hagi'ye ait krampon, internet üzerinden satışa sunuldu.

(11.07)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Naldöken Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşla buluştu
    10:31 Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Naldöken Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşla buluştu

    Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Naldöken Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

  • CHP Gençlik Buluşması'nda Özgür Özel'den gençlere ve bilime vurgu
    10:31 CHP Gençlik Buluşması'nda Özgür Özel'den gençlere ve bilime vurgu

    Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu'nun düzenlediği Gençlik Buluşması'na katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda Özel, CHP'nin seçimlerdeki başarısının kaynağının gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Bin Çadır Dağıtıldı
    10:29 Tokat'ta Deprem Sonrası Bin Çadır Dağıtıldı

    Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlara bin civarında çadır dağıtıldığını bildirdi. Hatipoğlu, depremin hemen sonrasında AFAD ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini ve gerekli çalışmaların planlandığını belirtti. Ayrıca içme suyu ve kumanya dağıtımı da yapıldı. Vali Hatipoğlu, deprem sonrası dayanışma örneği gösteren Adıyaman Gölbaşılı hemşehrilerine teşekkür etti ve devletin tüm kurumlarının sahada olduğunu vurguladı.

  • FETÖ'nün kadın yapılanmasından aranan şüpheli jandarma tarafından yakalandı
    10:29 FETÖ'nün kadın yapılanmasından aranan şüpheli jandarma tarafından yakalandı

    FETÖ'ye üye olmak suçundan aranan ve 2 yıl 1 ay hapis cezası bulunan Ş.E., Afyonkarahisar'da jandarma tarafından yakalandı. Şüpheli, gözaltına alındıktan sonra cezaevine gönderildi.

  • Sivas'ta Akıncılar Kaymakamı ve Belediye Başkanı İkizyurt Mahallesini ziyaret etti
    10:29 Sivas'ta Akıncılar Kaymakamı ve Belediye Başkanı İkizyurt Mahallesini ziyaret etti

    Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş ve Belediye Başkanı Murat Sevinç, İkizyurt Mahallesini ziyaret etti. Mahallenin Kılıçkaya Barajı'na sınır olmasından dolayı baraj bölgesinde incelemede bulunan Açıkbaş ve Sevinç, mahalle muhtarı Edip Kılıç'tan bilgi aldı. Mahalle sakinlerinin de eşlik ettiği incelemede mahallenin sorunları dinlendi.

  • Bandırma ve Erdek Ticaret Odaları Kapıdağ Turizmini Geliştirmek İçin İş Birliği Yapacak
    10:28 Bandırma ve Erdek Ticaret Odaları Kapıdağ Turizmini Geliştirmek İçin İş Birliği Yapacak

    Bandırma Ticaret Odası ve Erdek Ticaret Odası arasında Kapıdağ Turizmini geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Oluşturulan Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu, bölge turizminin gelişmesi ve tanıtımı için yapılması gerekenleri, ana sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplantılar düzenleyecek. Ayrıca, Kapıdağ Yarımadası'nda bulunan işletmelerin daha uzun sürelerde hizmet verebilmeleri için turizm sezon süresinin arttırılması için çalışmalar yapılacak.

  • Nazilli'de trafik kazasında 1 kişi yaralandı
    10:28 Nazilli'de trafik kazasında 1 kişi yaralandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, plakasız motosiklet ile panelvan çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü yaralandı ve Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza anı, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı
    10:25 Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı

    Denizli'nin önemli Milli Mücadele kahramanlarından Köpekçi Nuri Efe anısına yapılan abidenin 13 yaşındaki bir çocuk tarafından yanlışlıkla yakıldığı ortaya çıktı. Aile, tadilat masraflarını üstlendi.


Advertisement