Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- AK Parti Adana 12. sıra milletvekili adayı Ramazan Demir, Adana'nın Aladağ ilçesinde seçim çalışmaları sırasında bıçaklı saldırıya uğradı.

24.05.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- AK Parti Adana 12. sıra milletvekili adayı Ramazan Demir, Adana'nın Aladağ ilçesinde seçim çalışmaları sırasında bıçaklı saldırıya uğradı. Vücudunda 3 bıçak darbesi olan Demir'in hayatı tehlikesi bulunmuyor. Saldırıya ilişkin gözaltına alınan 2 kişinin, alkollü olduğu belirtildi.

(22.40) (Fotoğraflı/Görüntülü

2- Avusturya'nın başkenti Viyana'da, bu yıl 27 ülkenin katılımıyla 60'ıncısı düzenlenen Eurovizyon Şarkı Yarışması'nı, İsveç temsilcisi Mans Zelmerlow,  seslendirdiği  "Heroes" şarkısıyla kazandı.

(01.59) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- Bursa'daki  otomobil fabrikası işçilerinin eylemlerinde provokatörlük yaptıkları iddiasıyla gözaltında bulunan 1'i kadın 10 kişi  "Silahlı Türkiye Komünist Partisi Terör Örgütü'ne üye olmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

(08.23) (Fotoğralı/Görüntülü)

4-  Bursa'nın Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ı 4 gün önce makamında silahla yaraladığı iddiasıyla aranan zabıta memuru Fevzi B, Yozgat'ta polise teslim oldu. Saldırıda Yıldız ağır yaralanmıştı.

(09.27)  (Fotoğraflı/Görüntülü)

5 -  Bursa'da, Coşkunöz, TOFAŞ ve Mako Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ardından Ototrim Panel Sanayi ve Ticaret AŞ'de de iş bırakma eylemi sona erdi.

(10.05)

6- Etiyopya'da genel seçimler için oy verme işlemi başladı., Saat 18.00'de sona erecek seçimin resmi olmayan sonuçlarının cuma günü, resmi sonuçların ise 22 Haziran tarihinde ilan edilmesi bekleniyor.

(10.20) (Fotoğraflı/Görüntülü)

7- Polonya'da cumhurbaşkanı seçiminin 2. turunda oy kullanma işlemi başladı. Seçimin 2. turunda 62 yaşındaki Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ile milliyetçi Hukuk ve Adalet Partisi'nden Andrzej Duda yarışıyor.

(10.28)

8- İsrail yönetiminin, Gazze Şeridi'nin tek ticari sınır kapısı olan Kerm Ebu Salim'i, Yahudilerin "Şavuot Bayramı" nedeniyle kapattığı bildirildi.

(10.39)

9- Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in Hudeyde kentindeki Husi Ensarullah hareketi hedeflerine sabah saatlerinde hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

(10.43) (Fotoğraflı)

10- Ağrı'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden 14'ü tutuklandı.

(11.44)

11- Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden 5'i serbest bırakıldı, 18'i adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan 43 şüpheliden 20'si, daha önce emniyetteki işlemlerinin ardından salıverilmişti.

(12.02) (Görüntülü)

12- Başbakanlık İzmir Ofisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından törenle açıldı.

Törende konuşan Davutoğlu,  "Allah bu binada alınacak kararları İzmir'imiz için, ülkemiz için hayırlı kılsın, yanlış veya olabilecek hatalardan bizi azade eylesin. İzmir'imizi de ülkemizi de yükselen şehir, yükselen ülke olarak, dünyada her zaman al bayrağı onurla temsil etme görevini, şerefini bize nasip etsin" dedi.

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık İzmir Ofisi'nin açılışının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

(12.25/12.31) (Fotoğraflı/Görüntülü)

13- Malezya'nın kuzeyindeki Perlis eyaletinde, Arakanlı Müslüman (Rohingya) göçmenlerin gömüldüğü sanılan toplu mezarlar bulundu.

Malezya İçişleri Bakanı Zahid Hamidi, Tayland sınırına yakın Padang Besar kentinde insan kaçakçılarına ait 17 gizli kamp ve bu kampların yakınlarında toplu mezarlar bulunduğunu açıkladı. Kampların belki de 5 yıl önce kurulduğunu belirten Hamidi, toplu mezarlarda kaç ceset olduğunu henüz bilmediklerini söyledi.

(12.39)

14- AK Parti'nin Manisa mitinginde konuşan Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi

- "Şimdi MHP'lilere sorma vaktidir. 28 Şubat'a direnemediniz, bari bugün millet düşmanlarına direnin, işbirliği yapmayın. Ama yapıyorlar. Nerede AK Parti kuvvetliyse bir bakıyorsunuz MHP ile CHP el ele faaliyet gösteriyorlar."

"Üç tane legal parti, CHP, HDP, MHP. Üç tane de illegal örgüt, DHKP-C, paralel, Kandil. Altısına karşı biz mücadele ediyoruz. Hep beraber geliyorlar."

"Bahçeli, iktidara meraklıysa neden 99 seçimlerinde diğer partiler 'Gel başbakan ol' dediğinde, 'Hayır solla ittifak yapacağız, biz sol parti ile ittifak yapacağız' diyip Fazilet Partisi ve diğer partileri reddetti? Çünkü niyeti iktidar olmak değil. Yükselecek AK Parti hareketini o günden kesmekti. O gün, 28 Şubat kime savaş ilan ettiyse işte biz onların sözcüsüyüz, milletin sözcüsüyüz."

- "Her zaman Soma'nın emrindeyiz. Hiç kimsenin Somalı kardeşlerimizin acısını istismar etmesine izin vermeyiz."

- "Eğer bu topraklarda 78 milyon vatandaşımızın gözünden bir damla yaş düşse, emin olun o bizim yüreğimize işleyen bir kurşun olur. Bir tek damla gözyaşını silmek için gece gündüz uyumayız."

(13.32/13.33/32.39/13.45.13.46) (Fotoğraflı/Görüntülü)

15- Yunanistan İçişleri Bakanı Nikos Vuçis, ülkenin parası kalmadığını ve bu nedenle IMF'ye olan borcun haziran taksitlerini ödenmeyeceğini açıkladı.

(14.23)

16-  Başbakan Yardımcısı Yalçın  Akdoğan, Kanal 7 televizyonunda "Başkent Kulise" programında şunları söyledi:

- "HDP'nin barajı geçmesini, Türk siyasetinde şiddetin şantajın açık hale gelmesi, demokrasinin zehirlenmesi, siyasetin terörize edilmesi olarak görüyorum."

"Hodri meydan, PKK silahını bıraksın görelim HDP ne kadar oy alıyor, eti ne budu ne? Kim ona oy verecek. Görelim o zaman, Selahattin Demirtaş çıksın demokrasi havarisi kesilsin."

(14.29)

17- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda seçim otobüsü üzerinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"13 yıl kredi açtınız. Size işsizlik, size yoksulluk verdiler. Sizi düşünmediler. Ankara'daki beyler ceplerini düşündüler. Sizlere sözüm söz, Kılıçdaroğlu sadece ve sadece sizi düşünecek."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement