Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terör örgütünü arkasına alan bir parti çıktı.

26.05.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Terör örgütünü arkasına alan bir parti çıktı. Ne diyor? 'Taksim Kabemizdir' diyor. CHP zihniyeti ne diyordu? 'Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' diyordu. Bizim tek Kabemiz var, o da Mekke'de"

"Ne diyor? 'Din derslerini kaldıracağız'. Neyi kaldırıyorsun? Bu millet dinine sadıktır. Bu millet imanlıdır. Allah'ın izniyle size asla bu payeyi vermeyecek. Onun için diyorum ki şurada 7 Haziran'a çok kalmadı. Çok çalışmanız lazım"

"Ne demiştim hatırlayın, 'İnlerine gireceğiz' demiştim. Girdik mi? Şimdi imamlar kaçıyor. İmam mihrabı terk eder mi? Ama bunlarınki kaçıyor. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar sonuna kadar kovalayacağız"

(13.25) (Fotoğraflı/Görüntülü)

"Ret politikalarını biz yok ettik, asimilasyon politikalarını biz yok ettik, inkar politikalarını biz yok ettik. Kürt vatandaşlarıma bu ülkede özgürce yaşamayı biz tattırdık ve öncelikle olağanüstü hali bu bölgelerden biz kaldırdık.

"1970'lerin, 1990'ların o karanlık günlerinde bu millet ayakta kalmayı başardı. İnanıyorum ki şimdi de örgütün ve onun güdümündeki partinin baskısına teslim olmayacak"

(15.31) (Fotoğraflı/Görüntülü)

2- Başbakan Davutoğlu:

"İnşallah havalimanına (Hakkari Yüksekova Havalimanı), birlik ve kardeşlik mesajını vermek için ve 'Kudüs ebediyen Kürtlerindir, Türklerindir, Araplarındır, Müslümanlarındır' demek için bu meydana Selahaddini Eyyubi adını veriyoruz."

(15.06)  (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Akdoğan:

" Selahattin Demirtaş, eski Türkiye'nin sözcülüğünü üstlendi, kendi varlığına da karşı olan, Çözüm Süreci'nde her türlü sabotajı yapan o eski Türkiye'nin statüko blokuna gönüllü olarak katıldılar"

"8 Haziran'da nasıl bir Türkiye, nasıl bir hükümet görmek istiyorlar? Tek başına, güçlü, güven veren, ayakları yere basan, Türkiye'ye aydınlık bir gelecek sunacak bir iktidar mı yoksa çok parçalı, zayıf, muktedir olmayan bir iktidar mı görmek istiyorlar"

(15.50) (Fotoğraflı/Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

"Birileri barajı aşmak için olmadık görüntüler sergiliyor. 'Bir barajı aşalım, beni sevecen görün.' İyi de arkandaki silah ne olacak? Arkandaki tehdit ne olacak? Onu bertaraf etmeden, onu ortadan kaldırmadan senin barajı aşmanın bu millete faturası ne olacak? Bunu bütün kardeşlerimizin düşünmesi gerekiyor"

(13.46) (Fotoğraflı/Görüntülü)

5- Bilişim Vadisi temel atma töreni

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

"Bilişim Vadisi, 5 bin Ar-Ge firması ve yaklaşık 100 bin çalışanın kullanabileceği büyük rekreasyon ve spor alanları, eğitim tesisleri ve sosyal donatılarla zengin bir yaşam alanı haline gelecek"

"3 milyon metrekarelik alana yayılan bu vadi, bilginin teknolojiye, teknolojinin de ürüne dönüşeceği Türkiye'nin bilişim üssü olacak"

(14.30)  (Fotoğraflı/Görüntülü)

6- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam:

"( Diyarbakır'daki cinsel istismar davası) Henüz verilmiş bir karar yok. Mahkeme devam edecek. Bakanlığımız da müdahil olmak üzere müracaat etmiş durumda. 15 yaşından küçük çocukların istismarı söz konusu olduğu için savcı mütalaasının mahkeme tarafından değiştirileceğini düşünüyoruz"

(13.52)

7- "Merdiven altı" eğitim kurumlarına sıkı takip başlıyor

Dershanelerin özel okula dönüşümü sürecinde, MEB'den izin almadan ya da mevzuata aykırı "merdiven altı" şeklinde eğitim faaliyeti yürüten etüt merkezi, eğitim koçluğu, eğitim merkezi, eğitim danışmanlığı, ödev evi, eğitim rehberliği, öğrenci apartı, öğrenci pansiyonu gibi isimlerle açılan kurumlara yönelik denetimler artırılacak

MEB'den izin almadan ya da mevzuata aykırı şekilde eğitim faaliyeti yürüten kurumların denetlenmesi, gerektiğinde de kapatılması için valiliklerde izleme ve koordinasyon komisyonları kurulacak

(13.25)

8- DT'nin festivallerine "kalite belgesi"

Devlet Tiyatrolarının iki uluslararası etkinliği, Avrupa Festival Birliği tarafından "EFFE" kalite belgesine layık görüldü

DT Genel Sanat Yönetmeni Birecik:

"Türk tiyatrosunun lokomotifi sayılabilecek Devlet Tiyatrosu, ülkenin tüm bölgelerinde gerçekleştirdiği uluslararası festivallerle marka kalitesini her geçen gün geliştiriyor"

(13.14)

9- AİHM'de Türkiye davası

-Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), İstanbul Bayrampaşa cezaevinde 2000 yılında çıkan olaylarla ilgili olarak açılan bir davada Türkiye'yi haksız buldu.

(13.47)

10- Köln'de "bomba tahliyesi"

Almanya'nın Köln Şehrinde 2. Dünya savaşından kalan patlamamış bir bomba bulunması nedeniyle yaklaşık 20 bin kişi yaşadıkları evlerden tahliye edildi

(15.27)

11- Muhalifler Halep'te "büyük savaşa" hazırlanıyor

Suriye'deki muhalif gruplardan Festakim Kema Umirt grubu askeri lideri Selahu:

"Operasyon için yirmi binin üzerinde muhalif savaşçı, onlarca tank ve askeri stratejiler hazırladık"

"Hıristiyanların ve özellikle Ermenilerin can ve mal garantisi için onlarla iletişime geçtik. Onların ibadet yerlerinin güvenliği ve korumasını üstleneceğimizi belirttik"

"YPG ne kadar Kürtlerin tek temsilcisi benim dese de bu böyle değildir. Bizim için YPG çatısında olmayan tüm Kürtler kardeştir"

"Buradaki halk, Türkiye'deki Müslümanların yardımları ile doymaya çalışıyor"

(14.45)

12- Irak'taki şiddet olayları

Şii milislerden oluşan Heşdi Şabi'nin, Selahaddin'e bağlı Beyci ilçesiyle Enbar'ın kent merkezi Ramadi'yi, DAEŞ'ten kurtarmak için "operasyon" başlattıkları belirtildi

Heşdi Şabi Askeri Sözcüsü Esedi:

-"Selahaddin'in kuzeyi ve Ramadi'nin bazı bölümlerini kapsayan 'Lebbeyke ya Hüseyin' operasyonu başladı"

"Ramadi 3 koldan abluka altına alındı. Heşdi Şabi güçleri, dün 35 kilometre kentin batısına yaklaştı"

"Bağdat kırmızı çizgimizdir. Uluslararası koalisyon güçlerinin hava saldırısına da ihtiyacımız yok"

(14.03) (Fotoğraflı/Görüntülü)

13- Diyanet İşleri Başkanı Görmez:

"Körfez Savaşı'nda bütün dünya denizdeki bir karabatağa yoğunlaşmışken, bugün denizde kurtarılmayı bekleyen Myanmarlı Müslümanlar için hiçbir uluslararası örgüt harekete geçmedi"

"Günlerce denizde mahsur kalan Myanmarlı Müslümanlar konusunda bütün dünyanın vicdanına hitap etmek istiyorum, bu ayrımcılığı neden yapıyorsunuz?"

(14.08) (Fotoğraflı/Görüntülü)

14- Adana'da milletvekili adayına yapılan silahlı saldırı

CHP milletvekili adayı Türkmen:

"Bu tür saldırılar bizi yıldıramaz. En kısa zamanda çalışmalarımıza yeniden, tüm hızıyla, daha güçlenmiş şekilde devam edeceğiz"

(13.50) (fotoğraflı)

15- MÜ'den Türkçe-İngilizce Türk-Ermeni ilişkileri sitesi

Üniversite, bin yıllık Türk-Ermeni ilişkilerini anlatan ve Türkçe-İngilizce yayın yapan internet sitesi açtı.

(15.03)

16- "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" davası

İzmir Esnaf Sanatkar ve Odaları Birliği Başkanı Mutlu ve eski Altay Spor Kulübü Başkanı Tandoğan'ın da bulunduğu 14 kişi hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

CHP İzmir Milletvekili Susam hakkındaki dosya ise milletvekilliği sürdüğü için ayrıldı

(14.44)

17- Bursa'daki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi

OYAK Renault fabrikasında eylem yapan işçilerin temsilcileri ve avukatları ile şirket yetkilileri yeniden görüşme masasına oturacak

İşçi sözcülerinden Serbest:

"Bankanın verdiği, hakkımız olan ve sadece beyaz yakalıların aldığı promosyon paralarını kendileri veriyormuş gibi teklif ettiler, biz de kabul etmedik"

(14.08) (Fotoğraflı/Görüntülü)

18- Yağışlı hava geliyor

Türkiye, akşam saatlerinden sonra Güney Ege'den başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine girecek

Hava sıcaklığı, hafta sonuna kadar ülkenin iç ve batı bölgelerinde 4 ila 8 derece azalacak

(15.03)

19- Bir tüketici günde 160 kez mobil cihazına dokunuyor"

Teknoloji dünyasının liderleri veri konferansı smartcon'da buluştu

Google Türkiye Perakende ve Teknoloji Endüstri Direktörü Keteloğlu:

"Arama trendi artık mobile kayıyor. Bir tüketici günde 160 kez mobil cihazına dokunuyor"

(15.46)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement