Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gölbaşı'nda yaptığı konuşmada öne çıkan başlıklar şöyle: "Her gün bu nasıl diktatör ki gazetelerinden, televizyonlarından küfredecekler, hakaret edecekler ben diktatör olacağım. Ben diktatör olsam sen küfredersin ha. Sen kalkıp da affedersin hakaret edersin ha. Diktatörün olduğu bir ülkede bunları yapamazsın.

05.06.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gölbaşı'nda yaptığı konuşmada öne çıkan başlıklar şöyle:

"Her gün bu nasıl diktatör ki gazetelerinden, televizyonlarından küfredecekler, hakaret edecekler ben diktatör olacağım. Ben diktatör olsam sen küfredersin ha. Sen kalkıp da affedersin hakaret edersin ha. Diktatörün olduğu bir ülkede bunları yapamazsın. Adamın anında işini bitirirler"

"Biz demokrasiye inandık bu yola böyle çıktık. Ama demokrasiyle yola çıkarken bizi idamla tehdit edenlere, 'Biz kefenimizle bu yoldayız' dedik"

"Ben Cumhurbaşkanı olarak niye meydanlardayım, niye bunları söylüyorum? Çünkü milli irade bu makama getirdi ve 12 yıl başbakanlık yaptım. Dolayısıyla yaptıklarımızı anlatmak ve yanlışa düşmemek için bunları söylemek zorundayım. Onun için meydanlardayım"

(15.46) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Number One Türk FM'de canlı yayın konuğu oldu. Davutoğlu'nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Kampanyalarda gençlerle olan diyaloğuma ve gençlerin oraya geliş psikolojisine bakıyorum, beni bir Başbakan olarak görmüyor sadece, 'Ahmet Hoca' diye hitap ediyor"

"En güçlü insan kimdir? diye bana sorsalar, 'Kendisi ile barışık olan' derim. İnsan psikolojisi ile biyoloji arasında ilişki var. Eğer siz kendi içinizde kendinizle barışıksanız, bu, bedeninize yansır"

"AK Parti dönemi, gençlerin özgüvenini tekrar kazanmaya başladığı dönem oldu. İddialı olmak, bir şey yapmak, süper lige oynamak, azla yetinmemek, bunlar bizim dönemde ufku açılan hususlar"

"Şu anda Türk genci Avrupa'ya gitmeyi bir ideal olarak çok görmüyor çünkü Avrupa'daki iş imkanları Türkiye'den daha iyi değil"

"Beni rahatlatan iki şey vardır, kitap ve çocuk..."

"Kitapla ilişki nesne ilişkisi değildir, iki öznenin ilişkisidir"

"Gençlerimizden talep ettiğim şey, kendi iradeleriyle oylarını kullansınlar. Ben hepsine güveniyorum, en doğru kararları verirler. Bize oy versin, vermesin gençlerimizin oy kullanması lazım"

(12.06/12.22/12.45/13.02/13.57)

Davutoğlu, Number 1 FM ve Number Türk FM'de banttan yayınlanan ortak programda, gençlerin sorularını yanıtladı. Avrupa'daki iş imkanlarının Türkiye'den daha iyi olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Bunu kim sağladı? AK Parti iktidarlarının ekonomiyi büyüten potansiyeli sağladı. Eğer biz 2008 krizinde kötü bir ekonomik performans sergileseydik, şu anda gençlerimiz kendilerini yurtdışına atma çabası içinde olurlardı" dedi.

(12.56/13.31)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, eski İçişleri Bakanı Ala, Ekonomi Bakanı Zeybekci, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Milli Savunma Bakanı Yılmaz, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Avcı, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Şimşek ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık icraatlarını değerlendirdi.

(11.49/11.53/11.55/12.10/12.15/12.25/12.26/12.28/12.43/12.49/13.04/13.13/13.59/15.13)

4- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ertuğrul Fırkateyni'nin batışının 125'inci yıl dönümü anma etkinliklerine katılmak üzere geldiği Japonya'da Başbakan Şinzo Abe ile bir araya geldi.

(13.14)

5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası'na konuk oldu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Gençler için söylüyorum. Eğer siz, bu ülkenin sokaklarında, caddelerinde, fabrikalarında, tarlalarında özgürce gezmek istiyorsanız, CHP'ye oy vereceksiniz. Eğer siz, özgürce düşünmek ve düşüncelerinizi açık yüreklilikle ifade ettiğinizde, eli sopalı bir devlet yetkilisi görmek istemiyorsanız CHP'ye oy vereceksiniz. Ülkemizde 17 milyon yoksul var, 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. 'Yoksulluktan söz etmeyelim, 21. yüzyıl Türkiye'sine yoksulluk yakışmıyor' diyorsanız, CHP'ye oy vereceksiniz"

"Dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde bir başbakan çıkıp, 'Ben yol, köprü yapıyorum. Biz buzdolabı üretiyoruz' diye övünmez. Çünkü buzdolabı 18. yüzyılın ürünü. Bilgiye yaptığınız katkıyla övünmeliyiz. Türkiye'nin yeni bir hamle yapması, bilgi üretmesi ve bunu elle tutulur metaya dönüştürmesi gerekiyor. Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var çünkü Türkiye bilgi toplumu olmak, uygarlaşmak, özgürleşmek istiyor"

(01.12/02.37)

Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında geldiği Selçuk ilçesinde bir dinlenme tesisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimler öncesi tarafsızlığını bozarak yeminine sadık kalmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Kendisini cumhurbaşkanı olarak doğrusunu isterseniz ben kabul etmiyorum. İktidar partisinin eş başkanı gibi çalışıyor" dedi.

(14.54)

6- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da bazı sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda, seçimde, sandıklardan barışı çıkarmak istediklerini söyledi. Demirtaş, "Barış sürecinden asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü barışın, istikrarın, güvenin, huzurun olmadığı yerde ekmek yoktur" diye konuştu.

(15.15)

7- Yüksek Seçim Kurulunda (YSK), 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi öncesi, oy verme işlemleri hakkında bilgi verildi.

(13.02)

8- Didim ilçesinde, yasal olmayan yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan Suriye uyruklu 49 kaçak kurtarıldı.

(12.08)

9- İngiltere'deki Finansal Yönetim Otoritesi (FCA), ülkenin önde gelen bankalarından Lyods Banking Group'a müşterilerinden gelen şikayetler doğrultusunda 117 milyon sterlin para cezası verilmesini kararlaştırdı.

(12.54)

10- Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi 12 ülkenin petrol bakanlarının katıldığı 167. Bakanlar Toplantısı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da başladı. Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Naimi, günlük 30 milyon varil olan petrol üretim kotasının devamına karar verildiğini açıkladı.

(14.17/15.21)

11- Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda, ülkeye yasa dışı yollardan girmeye çalışan 63 kaçak göçmen yakalandı.

(09.49)

12- Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 25 kişinin öldüğü bildirildi.

(00.24)

13- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi. Görüşmede Genel Sekreter Ban, Kıbrıs müzakerelerinde oluşan olumlu havadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

(00.48)

14- ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Myanmar'da Arakanlı Müslümanların (Rohingyalar) sahip olması gerektiği hakların kendilerine verilmediğini belirterek, onların durumundan endişe etmeyi sürdürdüklerini söyledi.

(04.25)

15- Çin'in Yangzı nehrinde batan gemide yürütülen arama çalışmalarında ölü sayısının 97'ye yükseldiği, sağ kalan kişi bulunma ihtimalinin olmadığı bildirildi.

(09.29)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti
    15:11 Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti

    İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan acemi erler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 71 er yemin etti. Törene, askeri ve mülki erkan ile erlerin aileleri katıldı.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi
    15:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Çifteler ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren hayvan yetiştiricilerine yemlik desteği sağladı. Toplamda 25 üreticiye verilen yemlikler, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından teslim edildi.


Advertisement