Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- 9. Cumhurbaşkanı Demirel son yolculuğuna uğurlandı.

20.06.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- 9. Cumhurbaşkanı Demirel son yolculuğuna uğurlandı. Demirel için memleketi İslamköy'deki Şehriban Hatun Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Demirel'in naaşı, memleketi İslamköy'deki Çalca Tepesi'nde toprağa verildi.

(14.04-15.35  (Fotoğraflı Görüntülü)

2- Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) fen bilimleri sınavı (LYS-2) yapıldı.

(12.22) (Fotoğraflı Görüntülü)

3- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koalisyon ihtimalleri çerçevesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye başbakanlık teklifiyle ilgili, "Bahçeli, kabul etmeyeceğini ifade etmiş. Millete havale ediyoruz, millet takdir edecek" dedi.

(14.37) (Fotoğraflı Görüntülü)

4- MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "AKP ile CHP aslında tek yumurta ikizi olmasalar da çift yumurta ikizi gibi birbirine benzemektedir. Kanaatimizce AKP-HDP veya AKP-CHP-HDP koalisyonu olmuyorsa AKP-CHP koalisyonu en kolay teşekkül edecek bir tercihtir" değerlendirmesinde bulundu.

(14.39)

5- Sabancı Holding Yönetim Kurulu ve Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, seçilmişlerden en kısa sürede uzlaşarak hükümet kurmalarını ve Türkiye'nin daha fazla vakit kaybetmeden her alanda çalışmaya başlamasını beklediklerini bildirdi.

(14.47)

6- Maliye Bakanlığı, 250 bin lira ve daha fazla vergi borcu olanları, Türkiye genelindeki vergi dairelerinde 15 Temmuz-14 Ağustos tarihlerinde ilan edecek.

(12.25)

7- Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, görevinden alınan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında onanan idam kararının uygulanmaması için darbeyle yönetime gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye, ülkenin Ankara Büyükelçiliğine ve uluslararası hukuk birliklerine mektup yolladı.

(14.08)

8- Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için 2 bin 700'ü erkek, 300'ü kadın olmak üzere toplam 3 bin öğrencinin alınacağı bildirildi.

(10.57)

9- Batı Afrika ülkelerinde etkili olan Ebola salgını için Kanada'da geliştirilen aşının, tedavide etkili olmadığı açıklandı. Aşının, insanlar üzerindeki denemeleri durduruldu.

(05.26)

10- Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Ege Denizi ve Akdeniz'in uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine, Yunanistan tarafından tacizde bulunulduğu bildirildi.

(13.34)

11- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Avrupa'daki varlıklarına el konulmasına ilişkin, haklarını hukuk yoluyla arayacaklarını söyledi.

(00.57)

12- Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Sana Uluslararası Havalimanı'na hava saldırıları düzenledi.

(05.09)

13- İETT tarafından, hayatını kaybeden Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için, mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Kampüsü'ndeki durak, özel olarak düzenlendi.

(15.46)

14- Mardin'e gelen Hollywood yıldızı ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği özel temsilcisi Angelina Jolie, kentte alış veriş yaptı. Jolie'ye bir esnaf şahmeran ve eşi Brad Pitt için de kehribar tespih verdi.

(12.35-15.29) (Fotoğraflı Görüntülü)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement