Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "MYK'da yaptığımız istişareler neticesinde TBMM Meclis Başkan adaylığı için AK Parti olarak, Sivas milletvekilimiz Sayın İsmet Yılmaz'ı önermeyi kararlaştırdık" dedi.

26.06.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "MYK'da yaptığımız istişareler neticesinde TBMM Meclis Başkan adaylığı için AK Parti olarak, Sivas milletvekilimiz Sayın İsmet Yılmaz'ı önermeyi kararlaştırdık" dedi. Davutoğlu, "Koalisyon görüşmeleri başlamadan sanki Meclis başkanlığı konusunun koalisyon görüşmelerindeki pazarlıkların bir parçası gibi telakki edilmesini kesinlikle doğru bulmam" diye konuştu.

(13.36- 14.26- 15.01 (Fotoğraflı/Görüntülü)

2- CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AK Parti'nin Meclis Başkan adaylığına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı göstermesine ilişkin, "Süreci hep beraber takip edeceğiz. Ben demokratik bir yarışta bütün adaylara başarılar diliyorum. Yaşayacaklarımızı bundan sonra ki süreçte ayrı ayrı göreceğiz" dedi.

(13.16) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu. 2014 yılı için 37 milyon 582 bin 415,87 lira vergi tahakkuk ettirilen Şarık Tara, Türkiye'nin vergi rekortmeni oldu

Listenin 2. sırasında 29 milyon 753 bin 89,99 lira vergi tahakkuk ettirilen Mustafa Rahmi Koç yer aldı

Tara ve Koç'u 26 milyon 36 bin 378,07 lira ile Semahat Sevim Arsel izledi

En fazla kurumlar vergisi ödeyenler listesinin ilk 10 sırasında 4'ü kamu bankası olmak üzere 8 banka yer aldı - Mükelleflerden tahakkuk ettirilen kurumlar vergisi tutarı 38,3 milyar lira oldu

Gelir İdaresi Başkanlığından (GİB), Türkiye genelinde 2014 yılı vergilendirme dönemi için 198 milyar 60 milyon 807 bin lira kurumlar vergisi matrahı beyanı bulunduğunu, bu tutar üzerinden 38 milyar 305 milyon 950 bin lira kurumlar vergisi tahakkuk ettirildiği bildirildi.

(10.15-10.20-11.44-11.53-12.49)

4- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl en fazla vergi beyan eden mükelleflerin, vergisel yükümlülüklerine en yüksek gönüllü uyumu göstererek topluma örnek olduklarını belirterek, "Mükelleflerimizi kutluyor, hepsine şükranlarımı sunuyorum" ifadesini kullandı.

(10.35)

5- TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Baykal, bilgisi dahilinde olan önemli görüşmeler, temaslar konusunda kendisinde var olan bilgileri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye aktardığını bildirdi.

(12.30) (Fotoğraflı/Görüntülü)

6- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin davada, sanıklardan Sedat Zavar ve İlker Usta, "devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal"den 7 yıl altışar ay hapis cezasına çarptırıldı

Sanıklardan eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel ile suç tarihinde Erdoğan'ın yakın koruma müdürlüğünü yapan Zeki Bulut ve eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz'ın beraatine karar verildi

Sanıklardan Ali Özdoğan ve Enes Çiğci ile hakkında yakalama kararı bulunan Serhat Demir'in dosyasının ise ayrılması karara bağlandı

(13.38)

7- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kobani'deki bombalı saldırıların ardından HDP yöneticilerinin sözlerine ilişkin, "Teşekkür etmek yerine kendi ülkesini suçlayan siyaset tarzı, son derece sorumsuz ve yakışıksızdır. HDP sözcüleri bu tür ucuz, hakkaniyetsiz, halkı kandıran ve tahrik eden açıklamalardan ve iftiralardan vazgeçmelidir" ifadesini kullandı.

(11.39)

8- Sadakataşı Derneği ile Kudüs'e giden ve havaalanında gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edilen 2'si gazeteci 7 kişi yurda döndü. Gazeteci Halime Kökçe, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, dernek yetkilileri Dürdane Özdal, Fatih Bolcan ve Sümeyra Bolcan THY'nin tarifeli seferiyle İstanbul'a geldi.

(06.33) (Fotoğraflı Görüntülü)

9- CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın Meclis'teki odasında dinleme cihazına rastlanmadığı bildirildi.

(12.54)

10- Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi 2015 Dünya Uyuşturucu Raporu'nda, dünyada her 20 kişiden birinin esrar, kokain ve eroin gibi yasadışı uyuşturucu madde kullandığı açıklandı.

(14.44)

11- Aralarında İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) ve Uluslararası Af Örgütü gibi sivil toplum örgütleri ile insani yardım kuruluşları, Suriye'de sivillere yönelik varil bombası ve benzeri saldırıların önlenmesi için BM Güvenlik Konseyinin eyleme geçmesini istedi.

(08.30)

12- Selçuk Üniversitesi (SÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in  bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada, Prof. Dr. Ahmet Gülce'ye 25 yıl hapis cezası, sekreter Asuman E'nin ise beraatine karar verildi

(15.15)

13- Suriye'nin Haseke kentinde DAEŞ ile PYD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

(14.39)

14- Spor Toto Süper Lig takımlarından Kasımpaşa, teknik direktör Önder Özen ve yardımcısı Mehmet Aurelio ile yollarını ayırdı.

(11.57)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement