Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çarşamba akşamı Sayın Obama'yla da bir görüşmemiz oldu.

24.07.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Çarşamba akşamı Sayın Obama'yla da bir görüşmemiz oldu. Görüşmeyle de bölücü örgütün yanında DEAŞ terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı teyit ettik. Dedik ki 'Bizim için DEAŞ, bir terör örgütüdür. Böyle bir terör örgütüne karşı Türkiye hassasiyetini korumaktadır.' Bu hassasiyetimizin gereği olarak da bu gece bildiğiniz gibi ilk adım kararlı bir şekilde atıldı"

"(16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar) Bu gözaltına alınanlarla ilgili bir süreç başladığı gibi bu sadece bu geceye yönelik bir operasyon değildir. Operasyon bundan sonraki süreçte de kararlı bir şekilde devam edecektir"

"Burada hedefler bellidir. DEAŞ, başta olmak üzere gerek bölücü terör örgütü PKK olsun, bunun yanında DHKP/C olsun, diğer terör örgütleri olsun, bizim için adlarının şöyle veya böyle olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Bunların hepsi terör örgütüdür. Terör örgütlerine karşı da gerek hükümetimiz gerek güvenlik kuvvetlerimiz yani devletimiz atılması gereken her türlü adımı atacaktır. Bu bir kararlılıktır"

(15.12)

- Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Vatandaşıma bir defa korku atmosferi içerisinde yaşamamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü onların öz güveni her şeyin ötesindedir. Onlar, öz güven içeresinde olmalıdır. Şunu da bilmemiz lazım ki şu anda biz çok çok farklı bir mücadelenin içerisine girmiş bulunuyoruz ve bu mücadelenin içerisinde de sonuna kadar ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Vatandaşımız devletine inansın, güvensin"

"Koalisyon olur veya olmaz. Olması halinde zaten bitmiş demektir iş. İş başlar. Ama koalisyon olamıyorsa, o zaman da bu işte nihai kararı verecek olan merci, milli iradedir. O zaman süratle millete gidilir ve milli irade nasıl tecelli ediyorsa, ona göre de milli iradenin tecelli ettiği istikamette adım atılır. Bu da bizim zaten burada 90 günümüzü, 3-4 ayımızı alır"

"İç Güvenlik Yasası çıkarıldıktan sonra hala yüzleri kapalı, ellerinde silahlarla İstanbul'da bile, ellerinde silahla yürüyenler... Eğer burada rahatlıkla yürüyorsa, burada tabii maalesef bizim de güvenlik noktasında bir zaafımız var demektir. Ama ben de ilgili arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdim, 'Yürütemezsiniz. Gereği neyse onları anında bunu yapacaksınız'. Bunu yürütüyorsak, burada güvenlik zaafımız var demektir. Yüzü, suratı kapalı olanlar yürüyemez. Bunlar artık kanunla teyit edilmiş, bu kanunlar çıkarılmış. Öyle ise atılması gereken adımlar da burada atılacaktır"

(15.46)

2- Başbakan Davutoğlu:

"Bu sabah itibarıyla silahlı kuvvetlerimiz aldıkları talimat çerçevesinde Suriye sınırında, Türkiye'yi tehdit etme potansiyeli taşıyan DAEŞ hedeflerini, bize arz edilen noktalar olmak üzere yüzde 100 isabetle, tam bir başarıyla ortadan kaldırmıştır"

"DAEŞ'a dönük operasyon hedefine ulaşmıştır ve durmayacaktır. Her an Suriye'nin üzerinde ve sınıra yakın bölgelerdeki hareketliliği gözlüyoruz. Türkiye'yi tehdit eden en ufak bir hareketlilik karşısında da en şiddetli tepki gösterilecektir"

" Ceylanpınar'da polislerimizin şehit edilmesiyle ilgili olarak 35 kişi, Diyarbakır'da polisimizin şehit edilmesiyle ilgili olarak da 19 kişi gözaltına alındı"

"Askerlerimizin şehadetine sebep olan DAEŞ militanları dün ve bugün gerekli mukabeleyi görmüşse polislerimizi kalleşçe, alçakça şehit edenler de kesinlikle kimin eli varsa cezalandırılacaktır"

(14.58)

Başbakan Davutoğlu:

"Dikkatinizi çekerim, burada PKK'nın terör eylemleriyle DAEŞ'in terör eylemleri arasında neredeyse bir paralellik ve eş zamanlılık var. Suriye'de karşı karşıya oldukları düşünülen gruplar, Türkiye'yi hedef aldıklarında ortak bir zeminde buluşabiliyorlar"

"PKK'nın saldırıları da DAEŞ'in saldırıları da DHKP-C ve bağlantılı örgütlerin yaptığı saldırılar ve eylemler de Türkiye'yi ve Türk demokrasisini hedef almıştır. Bunun karşılığında bizim atıl durmamız, beklememiz söz konusu olamaz"

"Bugünden itibaren teröre, bütün bu şer odaklarına ve terör odaklarına karşı yürüteceğimiz süreç geniş kapsamlı bir süreçtir ve sadece bir günle münhasır değildir, bir bölgeyle münhasır değildir"

(15.07)

Başbakan Davutoğlu:

"(Terör örgütü DAEŞ'e yönelik hava operasyonu) Tespit edilen hedefler yüzde 100 isabetle vurulmuştur ve gereken sonuç, netice hasıl olmuştur"

"Son dönemde ABD ile yürüttüğümüz çalışmalar, müzakereler çerçevesinde belli bir aşamaya gelinmiştir"

"Önümüzdeki günlerde somut adımlar atılacak. Yani varılan mutabakat çerçevesinde somut adımlar atılacak ve Türkiye sınırlarındaki bütün terör yapılanmalarının ortadan kalkması için de müttefik ülkelerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz"

"Sınıra girmeden de bu hedefler bertaraf edileceği için Suriye sınırına geçme ihtiyacı hissedilmemiştir. Hissedilmiş olsaydı da dediğim gibi geçilirdi ve gereken nerede olursa olsun, Türkiye'ye dönük saldırı nerede yapılırsa yapılsın bulunduğu mahalde o saldırıyı yapanlar yok edilirdi, tasfiye edilirdi"

(15.23)

3- "Terör örgütü operasyonları"

Son yaşanan terör olayları çerçevesinde DAEŞ ve PKK terör örgütlerine yönelik, 13 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 251 kişinin gözaltına alındığı bildirildi

İstanbul'da bir eve girmeye hazırlanan Özel Harekat polislerine içeriden ateş açıldı, kısa süreli çatışma sonrası terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu tespit edilen ve "canlı bomba" eylemi hazırlığında olduğu iddiasıyla aranan bir kadın öldürüldü

İzmir'de gözaltına alınan 18 yaşından küçük 2 şüphelinin, orman yangını çıkarmak için eylem hazırlığında olduğu, Cudi Dağı'nda çıkan orman yangınına misilleme yapmak düşüncesiyle bu eylemi gerçekleştirmek üzere oldukları ileri sürüldü

(13.21)

4- Üniversitelere yerleştirme sonuçları açıklandı

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek

Üniversitelere kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında, devlet üniversitelerinde isteyen öğrenciler için elektronik kayıtlar 28 Temmuz-5 Ağustos 2015'de yapılacak

(00.20)

5- Belçika Parlamentosundan 1915 olaylarıyla ilgili karar

1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına destek kararı, 124 "evet" ve 8 çekimser oyla kabul edildi

(01.00)

6- Irak'taki çatışmalar-

Felluce'de 23 kişi, terör örgütü DAEŞ tarafından idam edildi

Irak emniyet güçleri 56 DAEŞ militanı öldürdü

(01.03)

7- Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi hakkında soruşturma

İlgezdi'nin, kendisi ve eşiyle ilgili basında yer alan "usulsüz şekilde mal edinerek haksız yere zenginleştikleri" iddialarının araştırılması için yaptığı suç duyurusu kapsamında soruşturma başlatıldı

(01.56)

8- Üniversitelere yerleştirme sonuçları istatistikleri- Sınavsız geçiş dahil 1 milyon 239 bin 800 aday üniversite tercihi yaptı

Üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına yerleşen aday sayısı 784 bin 950 oldu

(02.17)

9- Dershanelerin dönüştürülmesine ilişkin kanunun iptali

Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Gerekçeden:

- "Dava konusu kurallarla, eğitim ve sınav sisteminin yol açtığı, devletin de yasal statüye kavuşturduğu dershanelerin doğurduğu sakıncaları önleyici tedbirler almak yerine, bu kurumları tamamen yasaklamak suretiyle dershanelerin kapatılması yoluna gidilmesi, kişilerin sınavlara hazırlık kapsamında okul dışı özel kurumlardan eğitim desteği alma imkanını ortadan kaldırmakta, bu nedenle de eğitim ve öğrenim hakkını ihlal etmektedir"

(04.06)

10- Çoğunluk görüşüne katılmayan 5 üyenin karşı oy gerekçesinden:

"Kanun koyucuya göre, dershaneler tarafından ifa edilen faaliyetler ve dershaneciliğin geldiği fiili durum, devletin bizzat kendisi tarafından veya izin verdiği özel eğitim öğretim kurumları tarafından yürütülen eğitim ve öğretim hizmetlerini olumsuz etkilemeye başlamış, aksatır hale gelmiştir"

"Genel ve sosyal bir hak öğrenim hakkının bir parçası 'bilgiye erişme hakkının' somut kullanılmasına imkan sağlanmasının bir zorunluluk olduğu söylenebilir ise de bilgiye erişimin mutlaka mevcut statüdeki dershaneler aracılığıyla sağlanması gerektiğinin, bunun bir anayasal zorunluluk olduğunun söylenmesi mümkün değildir"

(06.15)

11- Başbakanlık Koordinasyon Merkezi kuruldu

Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu başkanlığında Başbakanlık Koordinasyon Merkezi oluşturulduğu bildirildi

Başbakanlık kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçaklarla DAEŞ hedeflerine yönelik düzenlenen operasyonun da Başbakanlık Koordinasyon Merkezi ve Genelkurmay Harekat Başkanlığı tarafından koordine edildiğini belirtti

(07.57)

12- ABD'de sinema baskını: 3 ölü

Louisiana'da bir sinema salonuna yapılan silahlı saldırı sonucu 3 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

(08.47)

13- İstanbul'daki terör örgütü operasyonu

Bağcılar'da polisle çatışmaya giren terör örgütü DHKP/C üyesi bir kadın öldürüldü

(08.52)

14- İzmir'de "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon

Örgüte finansal destek sağladığı iddia edilen 18 kişi gözaltına alındı

(08.57)

15- Ankara'da terör örgütlerine yönelik operasyon

Terör örgütleri PKK ve DAEŞ bağlantılı kişilere yönelik 12 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, 9 kişi gözaltına alındı

(09.31)

16- Başbakanlık Koordinasyon Merkezi:

-"(DAEŞ ve PKK terör örgütlerine yönelik) Eş zamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır"

- "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dün olduğu gibi bugün de ayrım yapmaksızın DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve diğer uluslararası terör örgütleriyle çok boyutlu mücadelede kararlıdır. Milletimizin huzuru ve güvenliği için her türlü tedbir alınmaktadır"

(10.17)

17- Belçika Parlamentosunun Ermeni iddialarıyla ilgili kararı

Dışişleri Bakanlığı, Belçika Temsilciler Meclisinin "Ermeni soykırımının yüzüncü yılının anılmasına" ilişkin kararını şiddetle kınadı

(10.04)

18- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

"Bu yılın ilk yarısında yaklaşık 10 milyar liralık yatırımla 2 bin 84 megavat yeni kurulu güç devreye girdi"

"2014 sonunda 69 bin 520 megavat olan Türkiye enerji kurulu gücü, haziran sonu itibarıyla yüzde 3 artışla 71 bin 605 megavata ulaştı"

(10.55)

19- Dershanelerin dönüştürülmesine ilişkin kanunun iptali

Milli Eğitim Bakanlığı:

-"Bakanlığımız hukuk müşavirliği ve ilgili genel müdürlükler, gerekçeli karar üzerinde ayrıntılı bir çalışma yürütmektedir. Bu çalışma tamamlandığında konuyla ilgili gerekli açıklamalar yapılacaktır"

(11.46)

20- Şehit polis son yolculuğuna uğurlanıyor

Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit edilen Tansu Aydın için İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:

"PKK'nın ve DAEŞ'in yaptığı eylemlere karşı hepimiz daha bir gür sesle karşı durmak ve onları lanetlemek durumundayız"

"Terörün kanlı, kalleş ve kirli yüzünün deşifre edilmesi için hepimizin birlikte mücadele etmesi gerekiyor"

(12.10)

21- Suruç'taki terör saldırısı-

Gaziantep'te 13 Ekim 2014'te düzenlenen operasyonda ele geçirilen sözde DAEŞ Suriye gümrük sorumlusu İlhami Balı'ya bağlı kişilerin hazırladığı patlayıcı yüklü 33 adet canlı bomba yeleği ile Suruç'ta patlatılan canlı bomba yeleğinin aynı olduğu iddia edildi

Suruç'taki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün, Diyarbakır'daki HDP mitinginde bombalı saldırıyı düzenleyen Orhan G. ile Suriye'de DAEŞ kamplarında birlikte bomba eğitimi aldıkları belirtildi

(12.02)

22- Hayali rekor kırmaktı, güreşenleri tribünden izleyecek-

Efsane başpehlivan Ahmet Taşçı, Kel Aliço'nun rekorunu kırmak için geldiği Edirne'de yönetmeliğe takıldı

Ahmet Taşçı:

"Tarihi katlediyorlar, idareciler bulundukları konumu idare edemiyorlar"

(13.25)

23- Karkamış sınırında askeri hareketlilik

Terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Halep'in Cerablus kentinin Türkiye sınırındaki askeri devriyeler arttırıldı

(13.27)

24- İstanbul'daki terör örgütü operasyonu

Operasyonda, terör örgütü DAEŞ'in İstanbul'daki bir grubunun sorumlusu olduğu iddia edilen ve "Ebu Hanzala" kod adıyla bilinen Halis Bayancuk da gözaltına alındı

İstanbul'daki gözaltı sayısı 103'e yükseldi

(13.27)

25- Ukrayna iflastan kurtuldu

Ukrayna, 120 milyon dolarlık eurobond borcunu ödeyerek teknik iflastan kurtuldu

(14.14)

26- Hükümet kurma süreci

AK Parti ve CHP heyetleri arası ilk görüşme başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik:

"İstikşafi görüşmelerin ilk toplantısını yapıyoruz"

(14.35)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement