Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- DAEŞ ve PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon Terörle mücadele kapsamında, DAEŞ ve PKK'nın Suriye ile Irak'ın kuzeyinde belirlenen hedefleri, düzenlenen operasyonlarla vuruldu.

25.07.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- DAEŞ ve PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon

Terörle mücadele kapsamında, DAEŞ ve PKK'nın Suriye ile Irak'ın kuzeyinde belirlenen hedefleri, düzenlenen operasyonlarla vuruldu.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezince, yapılan açıklamada, özetle şu bilgiler verildi:

"İcra edilen hava harekatında Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil'deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur"

"İcra edilen hava harekatı ile eş zamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait ateş destek vasıtaları ile Suriye'nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütüne ait hedefler ve Irak'ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler ateş altına alınmıştır"

" Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini, güvenlik güçleri ile sivil vatandaşlarının huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonlar yurtiçi ve sınır ötesi olarak sürdürülmektedir"

(05.28-08.08)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında terör örgütleri DAEŞ ile PKK'ya yönelik operasyonun değerlendirildiği 'Özel Güvenlik Toplantısı' yapıldı. Çankaya Köşkü'nde saat 02.20'de başlayan toplantı, 1 saat 10 dakika sürdü. Toplantıda Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk operasyonlarla ilgili brifing verdiği öğrenildi.

(04.31)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, DAEŞ'e karşı yürütülecek operasyonlarda hangi üslerin kullanılacağıyla ilgili kararın ABD ile yürüten çalışmalar sonucunda verileceğini, güvenli bölgelerin ise DAEŞ tehdidinin ortadan kalkmasıyla kendiliğinden oluşacağını söyledi.

(12.55)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu İstanbul'da Huber Köşkü'nde kabul etti.

(14.11)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. DAEŞ ve PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyona ilişkin sorular üzerine Davutoğlu, ""Bu noktasal bir operasyon değildir, bir süreçtir. Türkiye'yi tehdit sürdüğü sürece de devam edecektir, tehdit unsurları bir şekilde Türkiye'ye başkaldırdıklarında da en sert şekilde mukabele edecek şekilde hazırlıklarımız vardır. Bütün vatandaşlarımızın huzur ve sükun içinde devlete ve hükümete güven duygusuyla hareket etmelerini rica ediyorum" dedi. Davutoğlu'nun konuşmalarında öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

-" DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine karşı daha sonra 22 ile yaygınlaştırılan operasyon başlatıldı"

-"Bütün gece 22 ilde süren operasyonlarda, bir önceki gün 302 terör unsurunun gözaltına alınması üzerine dün gece de 288 terör unsuru, polis ve jandarmalarımız tarafından gözaltına alındı. Şu anda 590 terör örgütüyle iltisaklı, potansiyel tehdit eden unsur gözaltına alınmış durumdadır. Bütün bu çalışmalarda kararlılıkla sürdürülüyor"

"Sayın Barzani ile 1 saate aşkın, bir durum değerlendirmesi yaptık. Sayın Barzani, Türkiye'nin gerek DAEŞ'a gerek PKK'ya yönelik operasyonlarının haklı temellere dayandığını ve bu çerçevede Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını bir kez daha ifade ettiler"

"(CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırması) Böyle dönemlerde TBMM nihai istişare makamıdır. Dolayısıyla bu olağanüstü toplantı talebine olumlu yaklaşıyoruz"

(15.12-14.37-14.25)

4- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin huzur ve güvenliği için 'Barış Harekatı'na katılan ve başarılı operasyonlar gerçekleştiren güvenlik güçlerimize teşekkürler" ifadesini kullandı.

(15.40)

5- Halkların Demokratik Partisinden (HDP) yapılan açıklamada, "Askeri saldırılar ve bombalamalar, siyasal gözaltı operasyonlar bir an önce durdurulmalıdır. Konuşarak ve müzakere ile çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yoktur" değerlendirmesinde bulunuldu.

(14.45)

6- Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinin güneyinden sabah saatlerinde duyulan top sesleri, yerini aralıklarla duyulan silah seslerine bıraktı.

(15.08)

7- Konya merkezli 3 ilde DAEŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan kadın şüphelinin, "canlı bomba" olduğu iddiasıyla arandığı öğrenildi.

(09.45-12.09)

8-  Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinin koordinesinde, terör örgütleri DAEŞ ve PKK'ya yönelik, aralarında Eğitim-Sen Genel Merkezinin de bulunduğu bazı adreslerde arama yapıldı. Eğitim-Sen Genel Merkezinde biri doktor, 3'ü yaralı 9 kişi, üzerlerindeki sahte kimliklerle yakalandı.

(14.51)

9- Paris'te 2013'te 3 PKK'lının öldürülmesini soruşturan Fransız Savcılığı, "Paralel Yapı" ve aşırı milliyetçilerin rolüne ilişkin iddiaların peşine düştü.

(13.03)

10- Bazı adli ve idari yargı hakimlerinin müstemir yetkileri incelenerek yeniden belirlendi. HSYK'nın kararı ile adli yargıda 5 ayrı bölgede 2 bin 500'ün üzerinde, idari yargıda ise 285 hakimin müstemir yetkileri yeniden belirlendi.

(00.20)

11- İstanbul Valiliği, başta HDP İstanbul İl Başkanlığı olmak üzere bazı siyasi partiler, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri tarafından yarın 16.00'da, Beyoğlu'nda Tepebaşı'ndan Aksaray Metro Meydanı'na kadar yürüyüş ve akabinde basın açıklaması düzenleme talebine izin vermedi. Valilik açıklamasında, "Yürüyüş çağrısı yapılan Tepebaşı ile Aksaray Metro Meydanı arası, 2015 yılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri alanları içerisinde yer almamaktadır" bilgisi verildi.

(12.19)

12- Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmada Ermenistan 5, Azerbaycan 1 askerini kaybetti.

(10.33)

13- Uluslararası Para Fonu (IMF), Yunanistan hükümetinin yeni kredi başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

(08.26)

14- ABD Başkanı Barack Obama, Doğu Afrika ziyareti kapsamında Kenya'dan sonra yarın akşam saatlerinde Etiyopya'ya gelecek. Obama, bu ziyaretiyle görevdeyken Etiyopya'yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı olacak.

(12.27)

15- Pakistan'da bir haftadır ülkenin farklı kesimlerinde etkili olan muson yağmurlarının yol açtığı seller nedeniyle 30 kişi hayatını kaybetti.

(14.28)

16- TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın çiftler yarı finalinde Türk sporcu Çağla Büyükakçay ile Sırp partneri Jelena Jankovic, Anett Kontaveit (Estonya)-Elizaveta Kulichkova (Rusya) ikilisini 2-1 yenerek finale çıktı.

(15.05)

17- Edirne'de gerçekleştirilen 654.Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ikinci gününde, başpehlivanlık müsabakalarında güreşen 54 pehlivandan 27'si ikinci tura çıktı.

(14.42)

18- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, transferlere yaptıkları harcamalara ilişkin, "Fenerbahçe gömü bulmadı ama gömü bulmak isteyenlere tavsiyem var; 3. köprü ile 3. hava alanı arasında 50 kilometre fark var. Hem sağında hem solunda her tarafta gömü var, isteyen gidip bulabilir" dedi.

(14.09)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement