Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

30.08.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

- 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi.

Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, yüksek yargı kurumu başkanları, Geçici Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk'ün mozolesine, üzerinde ay yıldız motifleri bulunan çelenk bırakmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Aziz Atatürk;

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümüne ulaştığımız bugün, bizlere emanetin olan cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası olan Büyük Zafer'de ve o güne kadar geçen süreçte inancı ve iradesiyle tarihi bir mücadele veren Zat-ı Ali'niz başta olmak üzere Büyük Millet Meclisi mensupları ile erinden subayına kadar tüm askerlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

Anadolu'yu ebedi yurdumuz olarak muhafaza etme mücadelemiz bugün de sürüyor. Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecektir. Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılması ve yeni devletimizin kuruluşu sürecinde mücadele veren şehitlerimize ve gazilerimize bir kez daha Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimiz ve onun bağrından çıkan güvenlik güçlerimiz emanetine sahip çıkıyor.

Ruhun şad olsun. "

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından Başkomutan sıfatıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tebrikleri kabul etti.

Kutlamalar çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi'nde resmi geçit töreni düzenlendi. Törende milli imkanlarla üretilen Yeni Nesil Eğitim Uçağı "Hürkuş" ve "Atak" helikopteri ilk kez hünerlerini sergilerken, milli tank "Altay" da törende yer aldı.

Törende halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı Devleti ve nihayet Türkiye Cumhuriyeti'yle kesintisiz bir devamlılığa sahip olan bu süreçte istiklal ve istikbal mücadelemiz hiçbir zaman bitmedi, bitmeyecektir. Bin yıldır bu coğrafyada nice zaferler kazanmış, nice hain emelleri akamete uğratmış olan milletimiz bugün yaşadığımız sıkıntıların da üstesinden gelecek güce ve dirayete sahiptir."

(09.32/11.19/15.34)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Davutoğlu şehit ailesini ziyaret etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit edilen iki polis memurundan biri olan Tanju Sakarya'nın annesinin yaşadığı Ankara'nın Mamak ilçesindeki evine taziye ziyaretinde bulundu.

(14.41) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Diyarbakır'da polise silahlı saldırı

Merkez Kayapınar ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda 1'i ağır 2 polis memuru yaralandı.

Özel bir hastanede tedavi altına alınan polis memurundan 1'i müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

(14.35/15.41) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Diyarbakır'da yola yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi: 1 ölü

Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca önceden yola döşenen patlayıcının askeri aracın geçişinden kısa süre önce infilak ettirilmesi sonucu yoldan geçen bir çocuk hayatını kaybetti.

(12.10) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Elazığ'da jandarma karakoluna saldırı

Karakoçan ilçesinde jandarma karakoluna terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine teröristler bölgeden kaçtı. Teröristlerin ilçeye bağlı Karapınar köyü mevkisine kaçtığının belirlenmesi üzerine bölgeye Jandarma Özel Harekat birlikleri sevk edildi.

Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonun devam ettiği öğrenildi.

(14.23)

6- Şırnak'ta 18 kalaşnikof tüfek ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak merkeze bağlı Milli beldesinde, bir yolcu minibüsünde yapılan arama sonucunda, araç içerisine gizlenmiş halde 18 kalaşnikof piyade tüfeğinin ele geçirildiğini bildirdi.

(13.35)

7- Tunceli'de bazı karayolları ulaşıma kapatıldı

Tunceli Valiliği, terör örgütü mensuplarınca yapılan yol kesme, araç yakma, gasp, tehdit ve silahlı saldırıları önlemek amacıyla Tunceli-Pülümür ve Tunceli- Ovacık karayollarının ulaşıma kapatıldığını bildirdi.

(15.18)

8- Dershaneler "tarih" oluyor

Bugünkü statüleriyle son 50 yıldır eğitim hayatında varlığını sürdüren ve 2008-2009 eğitim öğretim yılında 4 bini geçen dershaneler, 1 Eylül itibarıyla "tarihe" karışacak.

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi sürecinde, dönüşüm başvuruları için verilen süre 31 Ağustos Pazartesi günü sona erecek.

Bu kapsamda, 28 Ağustos itibarıyla, 2 bin 396 dershane dönüşüm programına başvurdu, bunlardan 2 bin 217'si programa alındı.

Dönüşüm okulu olarak faaliyete başlayan bin 397 okulun, bin 173'ü temel lise, geri kalanı ise ilkokul, ortaokul, anadolu lisesi ve okul öncesi eğitim kurumu oldu.

Dönüşüm sürecinde 500 dershanenin kurucusu da kendiliğinden dershanecilik faaliyetine son verdi.

(11.22)

9- AK Parti Mazgirt İlçe Başkanı Canpolat teröristlerce kaçırıldı

AK Parti Mazgirt İlçe Başkanı Süleyman Canpolat, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından kaçırıldı.

(00.54)

10- Muş'ta yük trenine bombalı saldırı

Terör örgütü mensuplarınca demiryoluna döşenen patlayıcının, yük treninin geçişi sırasında patlaması sonucu 5 vagon kullanılamaz hale geldi, 3 güvenlik görevlisi yaralandı.

(01.11) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Adli tatil bitiyor

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil, 31 Ağustos 2015'te sona erecek.

(08.58)

12- Afganistan'da Taliban'a yönelik operasyonlar

Helmand vilayetinde Afgan ordusunun Taliban'a yönelik başlattığı operasyonda 220 Taliban üyesinin ölü ve yaralı olarak ele geçirdiği bildirildi.

(11.16)

13- Suudi Arabistan'da yangın

Ülkenin doğusundaki El-Huber kentinde bir binada çıkan yangında 7 kişi öldü, 219 kişi yaralandı.

(15.04)

14- Almanya'da 2 tonluk bomba bulundu

Almanya'da bir inşaat kazısı sırasında tesadüfen bulunan İkinci Dünya Savaş'ından kalma patlamamış 2 tonluk bomba nedeniyle binlerce kişi evlerinden tahliye edildi.

(15.18)

15- Tayland'daki bombalı saldırı

Başkent Bangkok'ta 17 Ağustos'ta düzenlenen bombalı saldırının uluslararası terörizmle değil insan kaçakçılığıyla bağlantılı olduğunu belirtildi.

(13.39)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:58 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Ahmet Metin Genç başkanlığında yapılan toplantıda, yeni dönemde güzel hizmetler yapmanın iradesi vurgulandı. Meclis 1. Başkanvekilliğine Faruk Kanca, 2. Başkanvekilliğine ise Cevdet Bayraktar seçildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ve diğer siyasi parti temsilcileri de katıldı.

  • Kamyonetten savrulan kamelya 3 belediye işçisini yaraladı
    18:56 Kamyonetten savrulan kamelya 3 belediye işçisini yaraladı

    Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde seyir halindeki kamyonetten savrulan kamelyanın sıkıştırdığı 3 belediye işçisi yaralandı. Yaralanan işçiler hastaneye kaldırıldı.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı
    18:54 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın evinde Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Isınma ve 5'e 2 pas çalışmalarının ardından maçın son taktik çalışmaları gerçekleştirildi. Gaziantep FK, bu antrenmanla birlikte hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

  • Kocaeli'de izinsiz çalışan 8 yabancı kadın yakalandı
    18:53 Kocaeli'de izinsiz çalışan 8 yabancı kadın yakalandı

    Kocaeli'nin Darıca ilçesinde gerçekleştirilen denetimde, izinsiz çalışan 8 yabancı uyruklu kadın yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir otelin masaj salonunda yapılan denetimde, çalışma izni olmadan istihdam edildiği belirlenen Kenya, Nepal, Özbekistan, Türkmenistan, Tayland ve Güney Afrika uyruklu kadınlar yakalandı. Kadınların işlemlerinin ardından ülkelerine gönderileceği bildirildi.

  • Basın Konseyi tarafından düzenlenen panelde medyada etik ve etik denetimi konuşuldu
    18:52 Basın Konseyi tarafından düzenlenen panelde medyada etik ve etik denetimi konuşuldu

    Basın Konseyi tarafından Güney Avrupa'da medyaya güven oluşturmak amacıyla düzenlenen panelde, medyada etik değerlerin göz ardı edildiği vurgulandı. Atilla Gökçe, etik kaygıların iyi insanların kaygıları olduğunu belirterek, etik davranmanın önemine dikkat çekti. Medyada etik sorunların gazeteciler, televizyoncular, programcılar, yorumcular ve moderatörler tarafından yaratıldığı ifade edildi.

  • İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle Yenibosna metro istasyonu su altında
    18:50 İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle Yenibosna metro istasyonu su altında

    M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Bahçelievler Yenibosna istasyonunda, etkisini artıran sağanak yağış sonucu tavandan sular akmaya başladı. İstasyonun içinde su birikintisi oluşurken, görevliler suyu tahliye etti. Yolcular kaygan zeminde yürümekte güçlük çekerken, su tahliye çalışmaları devam ediyor.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    18:50 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin ilk kısmını taşıyan tırlar, Mısır'dan Gazze'ye hareket etti. Gemiye yüklenen yardımların bir kısmı tırlara yüklenerek Refah Sınır Kapısı'na doğru hareket etti. Yardımlar, gümrükteki işlemlerden sonra Gazze Şeridi'ndeki ihtiyaç sahiplerine götürülmek üzere Filistin Kızılayı'na teslim edilecek.

  • Uludağ'da Nisan Ayında Kar Sürprizi
    18:50 Uludağ'da Nisan Ayında Kar Sürprizi

    Türkiye'nin en gözde kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, nisan ayında hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Uludağ'da hava sıcaklığı eksi 1 ile 9 derece arasında ölçüldü ve kar yağışının gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:49 Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek Ordu halkına teşekkür etti. Güler, önlerindeki 5 yıllık süre boyunca ayrım yapmaksızın Ordu'yu yaşanılabilir bir kent olma yolunda birlikte hazırlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, şehir ekonomisini güçlendirmek, afete dirençli bir kent yapmak ve lojistik merkezi oluşturmak gibi hedeflerinin olduğunu belirtti.


Advertisement