Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

02.09.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.  MGK'nın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki olağan toplantısı saat 14.24'te başladı.

MGK öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında hazırlık toplantısı yapıldı. Toplantıya, MGK'daki Bakanlar Kurulu üyeleri ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu katıldı.

(14.34/14.09)

2- Irak'ta 18 işçi kaçırıldı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bağdat'ta bir Türk müteahhitlik firmasında çalışan 18 vatandaşın kaçırıldığını bildirdi. Kurtulmuş, "Irak makamlarıyla çok sıcak temaslarımız devam ediyor. Irak makamları da henüz olayın nasıl olduğu ve kimler tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin bir bilgiye sahip değildir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Irak'ta kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu belirterek, "Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik" diye konuştu.

Irak'ın Diyala iline bağlı Kifri ilçesinde dün silahlı kişilerce kaçırıldığı belirtilen Türk işçinin serbest bırakıldığı açıklandı.

(11.01/11.09/14.23)

3- Hakkari'de bölücü terör örgütünün saldırısının ardından çıkan çatışmada bir askerin şehit olduğu bildirildi. Bölgeye iki F-16 uçağı gönderilirken, bölücü terör örgütüne ait doçka mevzileri imha edildi.

Bölgeye gönderilen F-16'lardan atılan bombalarla 20 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ta, Milli Jandarma Komando Taburu yol emniyeti unsuruna, terör örgütü mensubu teröristlerce silahlı saldırıda bulunulduğu, bir subay ve uzman çavuşun yaralandığı bildirildi.

(11.13/15.09/14.11)

4- Şemdinli'de terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Batıkan Avcı'nın cenazesi, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketi Erzurum'a uğurlandı.

Batman'da terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısı sonucu şehit olan komiser yardımcısı Burhan Gatfar için İl Emniyet Müdürlüğünde tören yapıldı.

(11.30/15.11) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- İstanbul Esenyurt, Bağcılar ve Küçükçekmece'de terör örgütüne yönelik helikopter destekli operasyon düzenlendi. Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, 1 otomatik av tüfeği, örgütsel dokümanlar ve dijital malzemeler ele geçirildi.

(11.02/07.21) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Bu 'öz yönetim', 'özerlik' ifadeleri kelime olarak büyülü, efsanevi sözler gibi ama zaten yerel yönetim anlamında reformları AK Parti hükümeti gerçekleştirdi. Hendek kazarak, terör örgütlerine dolaylı dolaysız destek vererek mi öz yönetim yapılacak?" diye konuştu.

(15.42) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- "26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile İlgili 2015/10 Sayılı Başbakanlık Genelgesi" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgede, başta mülki idare amirleri olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri, kamu bankaları yöneticileri ve güvenlik güçleri amirlerinden, ilçe seçim kurulları ve seçim kurulu başkanlıklarının personel ve yer tahsisine ilişkin taleplerini karşılamak için gerekli önlemleri almaları istendi.

(00.59)

8- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 1 Kasım genel seçiminde AK Parti ile ittifak konusuna ilişkin, "Biz tek başımıza seçime gidecek şekilde hazırlanıyoruz. 'Gelin şu yangını beraber söndürelim' diyen olursa ölçeriz, biçeriz tabi, onu değerlendiririz" dedi.

(13.36) (Fotoğraflı)

9- Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Koza İpek Holding görevlilerinden 7 kişi adliyeye sevk edildi.

(11.53) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Hukuk ve Demokrasi Kurumu, Fetullah Gülen'in açıklamalarına yer veren bazı gazete ve televizyonların yayınlarının engellenmesi, buna aracılık eden kuruluşların faaliyetinin sonlandırılması talebiyle Gülen ile "cezai yaptırımda bulunmadığı" ileri sürülen RTÜK yetkilileri ve çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

(14.13)

11- İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bazı emniyet müdür yardımcılarının görev alanları ile 55 şube ve ilçe müdürünün görev yeri değiştirildi. İstanbul Emniyet Müdürü olan Mustafa Çalışkan'dan boşalan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu il emniyet müdür yardımcılığına Ahmet Metin Turanlı atandı.

(15.34)

12- Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan kaçakları taşıyan botun batması sonucu 12 kişi öldü.

(09.13) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- Bir gazetede yer alan "tüm vatandaşların fişleneceği"ne dair haberin doğru olmadığı bildirildi.

Başbakanlık Basın Müşavirliğince, "Gözaltındayız" başlığı altında tüm vatandaşların fişleneceğine ilişkin bir gazetede yer alan habere dair yazılı açıklama yapıldı.

(14.27)

14- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistinlilerle barış görüşmeleri yapmak üzere ön şartsız olarak Batı Şeria'ya gitmeye hazır olduğunu bildirildi.

(08.28)

15- Fransa'nın başkenti Paris'te sabaha karşı bir apartmanda çıkan yangında ilk belirlemelere 8 kişi hayatını kaybetti.

(12.15)

16- Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği, sezon sonuna kadar anlaşmaya vardığı teknik direktör Mehmet Özdilek ile sözleşme imzaladı.

(15.12)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement