Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Hakkari'de terör saldırısı Hakkari'de bomba yüklü panelvanla jandarmanın uygulama noktasından geçmeye çalışırken güvenlik güçlerince fark edilen terörist, aracı infilak ettirdi Valilik, araçta 1,5-2 ton patlayıcı bulunduğunun değerlendirildiğini bildirdi Hakkari'de, jandarma tarafından fark edilmesi üzerine infilak ettirilen bomba yüklü araç, yolda derin çukur oluşturdu Patlama sonucunda parçalanan iki teröristten birinin İran uyruklu Renhat kod adlı terörist olduğu değerlendiriliyor (00.41/12.52) 2- Başbakan Yardımcısı Akdoğan: "'Bunlar, seçim kazanmak için savaş çıkardılar' lafı... Bir, bu savaş değil, terör saldırıları oldu, devlet buna karşılık veriyor.

20.09.2015 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Hakkari'de terör saldırısı

Hakkari'de bomba yüklü panelvanla jandarmanın uygulama noktasından geçmeye çalışırken güvenlik güçlerince fark edilen terörist, aracı infilak ettirdi

Valilik, araçta 1,5-2 ton patlayıcı bulunduğunun değerlendirildiğini bildirdi

Hakkari'de, jandarma tarafından fark edilmesi üzerine infilak ettirilen bomba yüklü araç, yolda derin çukur oluşturdu

Patlama sonucunda parçalanan iki teröristten birinin İran uyruklu Renhat kod adlı terörist olduğu değerlendiriliyor

(00.41/12.52)

2- Başbakan Yardımcısı Akdoğan:

"'Bunlar, seçim kazanmak için savaş çıkardılar' lafı... Bir, bu savaş değil, terör saldırıları oldu, devlet buna karşılık veriyor. Terörle mücadele ediyor. İkincisi, AK Parti on tane seçime girdi, böyle bir yöntem varsa niye bugüne kadar denemedi? Hangi seçimden önce savaş çıkardı da 'oy alayım' dedi? Böyle bir şey olabilir mi? İnsan hayatı üzerinden hesap yapılabilir mi? Bu alçaklıktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman dediği gibi 'şehidimizin bir damla kanını 550 milletvekiline değişmeyiz.' İnsan hayatı kutsaldır ve ona sahip çıkarız"

"Terör örgütü, her türlü yalana başvuruyor. Bunlar, biliyorsunuz şu anda Paralel Yapı'yla kol kola girdiler. İkisi de yalan dünyada yaşıyor, ikisi de şer cephesi. Birlikte hareket ediyorlar"

"HDP, nasıl barajı geçmek için seçimden önce bir ittifaka girdi, makas değiştirdi. Barajı geçeyim diye, ne kadar statükocu, ulusalcı güç varsa, çözüm sürecinin düşmanları varsa, paralelciler varsa hepsiyle işbirliği yaptı. Barajı geçmek için yaptı. Sürece ihanet etti. Şimdi de bu süreçte, terörle mücadeleyi sabote etmek için yine benzer işbirlikleri var. Bunları da inşallah, bu şer ittifakını da el birliğiyle çökerteceğiz"

"Arkadaş siz hiç bir zaman milli bir tavır sergileyemeyecek misiniz? Kendi devletinizin, hükümetinizin, askerinizin, polisinizin yanında durmayacak mısınız? Bakın terörle mücadele eden kim? Asker, polis... Askerin en önemli günü 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılmadılar. Bu nasıl bir milliyetçilik?"

(11.43/11.55/13.39)

3- Başbakan Yardımcısı Türkeş:

"Kuru söz ve hamaset ile siyaset yapılamaz. Benim kırmızı çizgim var, mor çizgim var, ahan da buraya sarıyı çizdim. Geçsem ne yapacaksın. Yapacak gücün var mı?"

- "Ben hiç bir yanlışın içine girmedim bugüne kadar, bulunmadım. Aldığım kararları da aklımla vicdanımla alıp ona göre hareket ediyorum."

(12.42/12.45)

4- AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı

Eski TBMM Başkanı Çiçek:

"Çözümün parçası olan partiler anlamlı ve toplumda karşılığı olan partilerdir. Çözümün parçası olan siyasetçiler vatansever siyasetçilerdir"

"Sayın Türkeş'e ben de teşekkür ediyorum. Sorunun parçası değil, çözümün parçası oldu, olmak istedi. Büyük bir fedakarlık ve cesaret gösterdi"

Eski Başbakan Yardımcısı Babacan:

"1 Kasım'da, Türkiye'nin bundan sonraki 4 yılının adeta kaderi yazılacak"

(14.02)

5- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

"Türkiye'de üretim yapan otomotiv firmalarını yerli firma olarak kabul ettiğimiz için bu markalara asla rakip değiliz. Amacımız onların işini bozmak, aksatmak değil"

"Türkiye'nin 'Otomotivde ben de varım' demesi için marka çıkartmak zorundayız"

(12.10)

6- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin:

"Bayramı ailesinin, büyüklerinin ve sevdiklerinin yanında geçirmek isteyenlerin rahat ve konforlu bir yolculuk geçirmesi için tüm tedbirleri aldık"

"Trafik kurallarına uyulması, özellikle hız limitlerine riayet edilmesi hayati derecede önemli. 'Geç olsun ama güç olmasın' bilinciyle trafikte yol alınması büyük acıların önüne geçecektir"

(13.27)

7- Kültür ve Turizm Bakanı Topçu:

"Avrupa Birliği ülkeleri, BBC, CNN, Der Spiegel, Reuters, bu tip medya organlarında Türkiye'nin güvensiz olduğu imajı verilmeye çalışılıyor ve onlara bir kez daha hatırlatıyorum; sizin başkentleriniz ne kadar güvenliyse bizimki de o kadar güvenli"

(13.36)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ:

" (Milletvekili adaylarına ilişkin) İyi niyetle başarılı olma düşüncesiyle bu liste hazırlandı ama birtakım eksikleri de elbette olmuş olabilir. Fakat yansımalara baktığımızda yüzde 95, yüzde 100 oranında bir isabet yaptığımızı görüyoruz"

"(Seçim beyannamesine ilişkin) Ülkemizin sorunlarını ve bu sorunların çözümünü ortaya koyan ifadeler olacaktır, taahhütler olacaktır. Öte yandan halkımızın beklentilerini, taleplerini ve bu talepleri nasıl karşılayacağımızı ifade eden açıklamalarımız mutlaka olacaktır"

(13.00)

9- Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve eski İçişleri Bakanı Ala Bursa'da

Bakan Müezzinoğlu:

"İnşallah yeniden mütevazılığımızla milletimize olan merhamet, şefkat ve milletimizin hak ve hukukunu korumadaki mertliğimizle 1 Kasım akşamı, güçlü, istikrarlı bir sürecin başlangıcı olacaktır"

"AK Parti olarak, millete gitmekten onur ve gurur duyan bir siyasi partinin mensuplarıyız. Kurulduğumuz günden bugüne hep milletle yürüdük ve millet iradesinin temsilciliğini yaptık"

Eski İçişleri Bakanı Ala:

"2023 ihracat hedefini 500 milyar dolar olarak belirtmişsek bu, Bursa'ya duyduğumuz, Bursa'nın dinamiklerine duyduğumuz güvenin de eseridir. Bunu Bursa ile yapacağız"

(14.03)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

"HDP ve PKK, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecini de istismar ettiler. 'Kan akmasın, gençler dağa çıkmasın, Türkiye'nin önü açılsın' dedik. Onu da engellemek istediler"

"Çözüm Süreci'ni Recep Tayyip Erdoğan baltaladı, o bitirdi' diye algı yapıyorlar. Çözüm Süreci'ni Kandil bitirdi. Sonra HDP, KCK, PKK bunlar bitirdi"

(14.15)

11- Kültür ve Turizm Bakanı Topçu Giresun'da

-Bakan Topçu kentin önemli turizm merkezlerinden biri olan Giresun Adası'nı ziyaret etti

(15.12)

12- Şırnak'ta 7 terörist teslim oldu

(12.45)

13- Kars'ta terör operasyonu

Kağızman ilçesinde, yol kontrolü yapan jandarma ekibine açılan ateşin ardından çıkan çatışmada, 1 terörist etkisiz hale getirildi, 3 terörist yaralı ele geçirildi

(14.08)

14- Filistin'deki yönetim karşıtı gösteri

Beytullahim'de Filistin emniyet güçlerinin vatandaşlara yönelik tutumu protesto edildi

(00.33)

15- Mehmet Emin Karatan adaylıktan çekildi

(02.12)

16- Tunus eski Cumhurbaşkanı Merzuki:

" (Mısır devrimi) Eski rejimin güçlü bir şekilde geri döndüğünü söylemek mümkün, ancak karşı devrim başarısız olmaya mahkumdur. Zira tüm başarısızlık unsurlarını bünyesinde barındırmaktadır"

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin, İslam dünyasındaki en başarılı devlet modeli olması hasebiyle maruz kaldığı tüm komplolara ve tuzaklara rağmen bu yolda ilerlemeye devam edeceğinden kuşkum yok"

"2012'deki 'Suriye Dostları Toplantısı'nda büyük devletlere, muhalifleri silahlandırmak yerine Esed rejimine yönetimi bırakması için baskı uygulaması çağrısı yapmıştım"

(03.16)

17- Ege Denizi'nde bot battı

Midilli Adası'na gitmeye çalışırken Ayvacık ilçesi açıklarında batan bottaki yabancı uyruklu gruptan 13 kişinin cesetlerine ulaşıldı

Sahil güvenlik ekipleri, Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu bottakilerden, boğulma tehlikesi geçiren 8 kişiyi kurtardı

Botta başka kişilerin bulunması ihtimaline karşı denizden ve havadan arama çalışması başlatıldı

Botun, Ayvacık açıklarında bir kuru yük gemisiyle çarpışarak battığı tespit edildi

Cesetlerine ulaşılan 13 kişiden 6'sının çocuk olduğu anlaşıldı

(12.30/12.48/14.37)

18- TSK'nın arama kurtarma faaliyetleri

Sahil Güvenlik ekiplerince 809 düzensiz göçmen kurtarıldı, denizde kaybolduğu bildirilen 2 kişinin cesedi bulundu

(14.42)

19- Tunceli'de yola döşenen patlayıcı imha edildi

Pertek- Hozat karayolunda tuzaklanmış, 2 mutfak tüpüyle bağlantılı 100 kilogram kimyasal maddeyle hazırlanmış patlayıcı imha edildi

(15.00)

20- Terör saldırıları

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ATM'den para çektiği sırada teröristlerin silahlı saldırısına uğrayan bir polis memuru hafif şekilde yaralandı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yol kesen teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı

(15.52)

21- Mısır'daki olaylar

İhvan üyesi bir genç, güvenlik bariyerini geçtiği gerekçesiyle güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldü

Albay Abdussettar, El- Ariş kentinde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti

(06.04)

22- Yunanistan'da erken genel seçim

Yunan seçmenler saat 07.00 itibarıyla oy kullanmak üzere sandık başına gitti

Siyasi liderler başkent Atina'da oylarını kullanmaya başladı

SYRIZA lideri Çipras, halka kendisine hükümeti kurması için tam yetki vermesi çağrısında bulundu

(07.45/12.08)

23- Taliban'da yeni lidere bağlılık yemini

Taliban'ın ölen eski lideri Molla Ömer'in kardeşi ve oğlunun, yeni lider Molla Mansur'a bağlılık yemini ettiği ileri sürüldü

(09.59)

24- İlk ders zili 28 Eylül'de çalacak

Yaz tatilinin ardından, yeni eğitim öğretim döneminde yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen ders başı yapacak

(09.59)

25- Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nın çehresi değişecek

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa yakasında bulunan ve 33 bin hektarlık alanı kapsayan Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nın çehresi, 100'üncü yıl eserleriyle yeniden şekillenecek

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Gürkan:

"Bütün Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nın açık hava müzesi olarak yeniden düzenlenmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Bu görüşmeler devam ediyor. Tasarımcı gruplarla görüşüyoruz"

"Bununla ilgili bir proje süreci başlayacak. Devamında da tüm çalışmalar düzenli bir şekilde yapılacak aşamaya gelecek"

(10.14)

26- Mısır Cumhurbaşkanı Sisi New York'ta protesto edildi

(10.43)

27- Hacı adayları Mescid-i Haram'dan ayrılmıyor

On binlerce hacı adayı günün 24 saatini Mescid-i Haram ve çevresinde geçiriyor

Mescid-i Haram'ın çevresinde kendilerine yaşam alanı oluşturan hacı adayları, gece de mermer ve taş zeminin üzerine serdikleri örtüler üzerinde uyuyorlar

(11.34)

28- İspanya'da zafer Sofuoğlu'nun

Dünya Supersport Şampiyonası'nın İspanya'daki 10. ayağında milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu birinci oldu

Son iki yarış öncesi sürücüler klasmanında puanını 193'e çıkaran milli sporcu, şampiyonluk yolunda önemli avantaj yakaladı

(14.01)

29- 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası

FIBA Avrupa Başkanı Demirel:

"Birden fazla ülkenin ev sahipliği, Avrupa basketbolu için iyi bir sistem oldu"

"Birçok maç yakın farklarla bitti. 7 maç uzatmaya gitti. Bu da Avrupa basketbolunun gücünü gösteriyor"

"Kırılan seyirci rekorları Avrupa basketbolu için büyük başarıdır, bunu başardığımız için gururluyuz"

(15.20)

30- İspanyol futbol kulüplerinden sığınmacılara destek

İspanya Birinci ve İkinci Ligi'nde yer alan birçok kulüp, sığınmacılara destek için kampanyalar başlattı

(15.38)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Günün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement