Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu New York'ta TÜRKEN Vakfının yemeğinde yaptığı konuşmada şu mesajları verdi: "Bugün itibarıyla, şunu ifade etmek isterim ki Türkiye'ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır.

26.09.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu,  BM Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu New York'ta TÜRKEN Vakfının yemeğinde yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

"Bugün itibarıyla, şunu ifade etmek isterim ki Türkiye'ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır.

1 Kasım seçimlerine giderken ülkemizde demokrasiyi hakim, kamu düzenini mutlak anlamda egemen kılmak en önemli hedefimizdir.

Yurt dışında faaliyet göstermekle birlikte her an Türkiye'yi karalamak, Türkiye aleyhinde yürütülen kampanyalara malzeme taşımak gibi son derece zelil faaliyetler içinde bulunan yapılarla karşılaştırıldığında şu anda sivil toplum çalışmalarımızın çok daha yoğun bir şekilde dünya gündemine gelmesi lazım.

(06 .23-7.38) Fotoğraflı/Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, terör örgütü PKK'nın saldırılarına ilişkin, "Yaptığın hareketin oradaki halka bir faydası var mı? Yok. Oraya yatırım gidiyor mu? Yok. Yatırımı, yolları, okulları, fabrikaların kurulmasını engelliyor mu? Engelliyor. O halde oradaki insanları hem fakir, hem cahil bırakıyorsun, hem öldürüyorsun hem de kendi halkına ihanet etmediğini söylüyorsun. Buna kim inanır?" dedi.

(13.26) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- TEM otoyoluyla D-100 karayolunun Bolu ve Düzce mevkilerinde İstanbul yönünde araç yoğunluğu oluşmaya başladı.

(13.59) (Fotoğraflı/Görüntülü)

4- Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Arif Ergin, 2 bin 205 Lisans Burs Programına getirilen yenilikle lisans eğitiminde Temel Bilimleri seçen öğrencilere verilen aylık 2 bin liraya varan bursun kapsamını genişlettiklerini belirterek, "Gerekli şartları tutan öğrencilerimizin burs başvurularını bekliyoruz. Başvurular 9 Ekim'de sona erecek" ifadesini kullandı.

(10.59)

5- Şırnak Valiliği, Beytüşşebap ilçesindeki 2 askerin şehit düştüğü terör saldırılarında yaralanan 3 vatandaşın da hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada, teröristlerin saldırısı sonucunda 11 polis ve 5 askerin yaralandığı bildirildi

(11.54)

6- Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarına ait 13 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depolarının, hava harekatıyla imha edildiğini bildirdi.

(12.39)

7- Hakkari'de PTT'ye ait kargo aracındaki malzemeleri gasbettikleri belirlenen teröristlerin hava operasyonunda etkisiz hale getirildiği bildirildi.

(11.40)

8- Arafat, Müzdelife, Mina ve Kabe havadan görüntülendi. Diyanet İşleri Başkanlığının hac organizasyonunu takip için kutsal topraklarda bulunan AA ekibi, helikopterle Arafat, Müzdelife, Mina ve Kabe'nin üzerinde gerçekleştirilen tura katıldı.

(15.00)

9- Irak'ta bir süredir askeri eğitim gören 6 bin Suriyeli Peşmergenin bir kısmının, Suriye'ye geçirildiği bildirildi.

(11.58)

10- Ukrayna hükümeti, bu ay başında Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu tarafından hazırlanan ve Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından imzalanan yaptırım kararları çerçevesinde, 25 Ekim'den sonra Rus havayolu şirketlerinin ülkeye uçuşlarını yasaklayacağını açıkladı.

(12.34)

11- İspanya'nın doğusundaki Katalonya bölgesinde, özerk yönetiminde bağımsızlık taleplerinin gölgesi altında yarın özerk yönetim parlamento seçimleri yapılacak.

(13.23)

12- İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hasan Kaşkavi, Suudi Arabistan'a diplomatlar, Kızılay ve medya mensuplarından oluşan özel bir heyetin gönderileceğini söyledi.

(14.06)

13- Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Mina'da yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği izdiham faciasından ötürü Suudi Arabistan'ı suçladı. Lübnan'ın "El-Menar" televizyonuna konuşan Nasrallah, Mina'daki izdiham faciasından Suudi Arabistan'ı sorumlu tutarak, "Suud yönetiminin olaya ilişkin yaptığı soruşturmalara İslam dünyasının da müdahil olması" çağrısında bulundu.

(01.12)

14- İsviçre, emisyon testlerinde yanıltıcı sonuç veren Volkswagen dizel motorlu araçların satışını yasakladı.

(14.51)

15- Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında yarın derbi maçta Fenerbahçe'yi konuk edecek Beşiktaş, sarı-lacivertliler karşısında kazanarak haftaya lider giren rakibi ile puanlarını eşitlemenin hesaplarını yapıyor.

(12.28)

16- İsviçre Savcılığı tarafından hakkında soruşturma açılan FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'in ifadesi alındı ve ofisindeki verilere el koyuldu. UEFA Başkanı Michel Platini, Blatter hakkında açılan soruşturma ve bu kapsamda şahit olarak dinlenmesi ile ilgili son gelişmeler hakkında kendini savundu.

(12.37/14.24)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gebze'de Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı
    10:58 Gebze'de Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde park halinde olan ve bir anda hareket ederek içinden dumanların yükseldiği araç, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü. Olayda araçta ufak çaplı hasar meydana geldi. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı
    10:58 Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı

    Tekirdağ'da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda uyuşturucu madde ele geçirilerek gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı. Operasyonlar sonucunda 10 gram uyuşturucu, 7 adet sentetik hap, 2 adet hassas terazi, 12 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 27 adet 9 mm tabanca fişeği ve 2 adet cep telefonu ele geçirildi.

  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi
    10:56 Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi

    Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesi kapsamında öğrencilerin düşünme ve yazma becerilerini geliştirmek için Yazarlık Atölye çalışması düzenledi. Okul Öncesi ve Çocuk Kitapları Yazarı Bilge Sunay Sönmez tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasına Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın da katıldı.

  • Muş ve Hakkari'de Karla Mücadele Ekipleri Çalışmalarını Sürdürdü
    10:55 Muş ve Hakkari'de Karla Mücadele Ekipleri Çalışmalarını Sürdürdü

    Muş ve Hakkari'de karla mücadele ekipleri, metrelerce karın bulunduğu yollarda çalışmalarını sürdürdü. Muş'ta 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler grup köy yolunu açmak için çalışma başlatan ekipler, Çavuştepe mevkisinde kar kalınlığının 7 metreye ulaştığı zorlu bir bölgede ilerlemekte güçlük çekti. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise ekipler, 5 metreyi bulan kar kalınlığına rağmen üs bölgelerinin yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdü.

  • Adana'da kamyonet çalan çift kamerada
    10:55 Adana'da kamyonet çalan çift kamerada

    Adana'da bir kadın 8 yaşındaki çocuğu ve sevgilisiyle park halindeki kamyoneti çaldı. Olayın ardından kadın ve sevgilisi tutuklandı. Kamyoneti çalan çift, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle tespit edildi.

  • Troya Müzesi'ne ait dijital dergi araştırmacıların hizmetine sunuldu
    10:54 Troya Müzesi'ne ait dijital dergi araştırmacıların hizmetine sunuldu

    Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyünde bulunan Troya Müzesi, Troy Museum Journal adlı dijital dergiyi araştırmacıların kullanımına sundu. Dergi, müzecilik, arkeoloji, tarih, sanat tarihi, etnografya, sosyoloji, coğrafya, edebiyat tarihi, felsefe tarihi ve kültürel çalışmalara ait içerikler içermektedir. Amacı, bilimsel araştırmaların ve çalışmaların yayınlanması ve araştırmacılarla paylaşılmasıdır. Derginin ilk sayısı yayınlanmış olup, ikinci sayısı eylül ayında yayınlanacak ve yılda iki sayı olarak devam edecektir. Troya Müzesi, derginin uluslararası platformlarda da taranmayı hedeflemektedir.

  • MHP'li Baki Ersoy, Sarız'a 2. Etap TOKİ müjdesini verdi
    10:54 MHP'li Baki Ersoy, Sarız'a 2. Etap TOKİ müjdesini verdi

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Cumhur İttifakı kapsamında MHP'nin aday çıkardığı ilçelerde çalışmalarına devam ediyor. Ersoy, Sarız İlçesine yapılacak olan 2. Etap TOKİ konutlarıyla ilgili müjdeyi sosyal medya üzerinden duyurdu.

  • Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi
    10:53 Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi

    Erzincan Valiliği himayesinde yürütülen Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Erzincan Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi. Panele Rektör Prof. Dr. Akın Levent, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve diğer yetkililer katıldı. Panelde erken yaşta evlilik, aile içi şiddet, siber suçlar ve kadın destek hattı gibi konular ele alındı.


Advertisement