Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Okullarda ilk ders zili çaldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi hizmet binası ve yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar hangi eseri ülkeye kazandırdıysak, hangi hizmeti milletimizin istifadesine sunduysak hepsini de birilerine rağmen yaptık. Birilerine rağmen netice aldık.

28.09.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Okullarda ilk ders zili çaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi hizmet binası ve yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar hangi eseri ülkeye kazandırdıysak, hangi hizmeti milletimizin istifadesine sunduysak hepsini de birilerine rağmen yaptık. Birilerine rağmen netice aldık. Hep engellemeye çalıştılar ama biz tereddüt etmedik, inandık, azmettik, üstüne üstüne gittik ve neticeyi aldık" dedi.

Erdoğan, gençlere seslenerek, "Bu ülke atalarımızın, dedelerimizin bilhassa da aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emanetidir. Ülkenize sahip çıkın. Bayrağımıza sahip çıkın. Mensubu olduğumuz millete sahip çıkın. Bu milletin dostunu, düşmanını çok iyi tanıyın" diye konuştu.

Eğitim ve öğretim desteğinden geçen yıl 250 bin öğrencinin, eğitim kademesine göre 2 bin 500 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişen meblağlarda faydalandığını belirten Erdoğan, "İnşallah bu yıl da 2 bin 680 ile 3 bin 750 lira arasında değişen rakamlarla eğitim-öğretim desteği uygulaması devam edecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bugüne kadar hangi eseri ülkeye kazandırdıysak, hangi hizmeti milletimizin istifadesine sunduysak hepsini de birilerine rağmen yaptık. Birilerine rağmen netice aldık. Hep engellemeye çalıştılar ama biz tereddüt etmedik, inandık, azmettik, üstüne üstüne gittik ve neticeyi aldık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırf imam hatip okullarını bitirmek için yok etmek için tüm eğitim sistemini adeta felç ettiler. İmam hatip okullarında milli ve manevi değerlerine bağlı, bu ülkenin tarihiyle kültürüyle yoğrulmuş nesiller yetişmesinden rahatsız olanlar, meseleyi nereye getirdiler hatırlayın, 'bir imam müezzin ihtiyacı' parantezine sıkıştırmak istediler. 'Türkiye'nin bu kadar imama ihtiyacı yok' dediler, 'Bu kadar müezzine ihtiyacı yok' dediler. Bu okulların hedefi sadece imam ve müezzin yetiştirmek değil ki" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, kendisinin de mezun olduğu Kasımpaşa'daki Piyalepaşa İlkokulu'nu ziyaret ederek, burada düzenlenen yeni eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı.

(14.09/13.28/13.11/15.52) (Görüntülü/Fotoğraflı)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eğitim imkanlarının adaletli dağılımı, fırsat eşitliğinin sağlanması, yetenekleri ve eğilimleri esas alan bir eğitim anlayışının yerleşmesi ve öğretmenlerin özlük hakları konusunda, ellerinden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde olduklarını bildirdi.

(10.35)

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilk ders zilini çalarak, 2015-2016 eğitim-öğretim yılını başlattığı törende, okulun laboratuvar ve atölyelerinde incelemelerde bulundu. Avcı, yönetmelik değişikliğinde başkalarının özel hayatına müdahale anlamına gelebilecek çekimler veya paylaşımlar konusunun bulunduğuna işaret ederek, öğrencilere, "Sakın bu tür şeylere girmeyin" uyarısında bulundu.

Avcı, lisede öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık yarısının, mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında eğitim gördüğüne işaret ederek, bu oranın, OECD ortalamasının üzerinde olduğunu bildirdi.

(14.02/12.00) (Fotoğraflı/Görüntülü)

Suriyeliler için özel eğitim veren kamplarda ve geçici eğitim merkezlerinde 190 bin, devlet okullarında da 40 bin olmak üzere yaklaşık 230 bin Suriyeli öğrenci, yeni eğitim-öğretim döneminde ders başı yaptı.

(15.31)  (Fotoğraflı/Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York'ta vatandaşlarla bayramlaştı. Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan oy kullanmalarını isteyen Davutoğlu, "1 Kasım'da da gururla gidip, Türkiye'nin kaderiyle ilgili tercihlerinizi kullanmanızı rica ediyorum. İnşallah, aslında yasa hazırlıklarını da tamamladık, bundan sonra seçilme hakkını da sizlere tanıyacağız. İsteriz ki yurt dışındaki vatandaşlarımızın Türkiye'de temsilcileri olsun" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'ye dönük içeride bir terör var ama dışarıda bir başka terör var, algı terörü var. Emin olun algı terörü, içerideki silahlı terör kadar tehlikelidir ve Türkiye'nin geleceğine meydan okumaktadır" diye konuştu.

(07.11/08.29) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- Başbakan Vekili Yalçın Akdoğan, " (Hadi nerede kalmıştık, başa dönelim) diyemeyiz. Burada bir güvenlik açığı oluştu. Örgüt, süreci istismar etti ve ihanet etti. Onlara diyorum ki sürdürmek istesen de sürdüremezsin. Çünkü bu eylemlerle süreç, sürdürülemez hale gelmiştir. Bu güvenlik açığı tamamen kapatılacak" dedi.

Akdoğan, twitter mesajında ise " PKK'nın 7 Haziran'dan sonra ilan ettiği devrimci halk savaşı, özerklik ilanı, sokak çatışmalarıyla kurtarılmış bölge projeleri tamamen çöktü" ifadesini kullandı.

(13.45/14.40) (Fotoğraflı/Görüntülü)

4- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca sokağa yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2'si ağır 5 çocuk yaralandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının rögara yerleştirdiği patlayıcı, orduevine personel taşıyan servis aracının geçişi esnasında patlatıldı, 5 asker hafif yaralandı.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde terör örgütü PKK mensupları askeri birliğe uzun namlulu silahla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, bir terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist yaralı ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki 4 mahallede dün ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Bismil'de, bir çocuğun hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı roketatarlı saldırıyı gerçekleştiren terörist etkisiz hale getirildi. Teröristin etkisiz hale getirilme anı polis kamerasına yansıdı.

Bitlis'te köy korucuları tarafından fark edilen tren yoluna döşenen 40 kilogramlık patlayıcı imha edildi.

(15.00/10.28/09.22/09.05/01.01/15.24) (Fotoğraflı/Görüntülü)

5- Suudi Arabistan'dan aldığı yaralı ve hasta Türk hacıları taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 Herkül tipi uçak Etimesgut Askeri Havalimanına indi. Beş saatlik uçuşun ardından yurda dönen yaralı ve hasta 24 hacı, sağlık görevlilerince ambulanslarla taşındı. Hacıların tedavilerine Türkiye'de devam edilecek.

(09.48) (Fotoğraflı/Görüntülü)

6- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, gelir testine hiç başvurmayan vatandaşların, 30 Eylül Çarşamba günü mesai bitimine kadar, ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaatta bulunmaları gerektiğini bildirdi.

(12.17)

7- Mescid-i Aksa'nın avlusuna giren İsrail polisine tepki gösteren Filistinlilere ses bombası ve plastik mermilerle müdahale ettiği bildirildi.

(09.22)

8- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki krizin tek çözümünün, "etkili hükümet yapılarını güçlendirmek ve terörizmle mücadelede Suriye devletine yardım etmekten" geçtiğini savundu.

(05.48)

9- İspanya'nın doğusundaki Katalonyaözerk yönetiminde 27 Eylül Pazar günü yapılan seçimlerde blok halinde hareket eden bağımsızlık yanlısı partiler parlamentoda çoğunluğu sağlasalar da oy oranları yüzde 50'nin altında kaldı. Seçim sonuçları ne ayrılıkçı Katalanları ne de İspanya'nın bütünlüğünü savunanları tatmin etti.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalonya özerk yönetimindeki seçimlerin sonucuyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Ulusal egemenliğe, yasalara, İspanyolların eşitlik ve özgürlük haklarına karşı olmadığı sürece Katalonya'yı dinlemeye hazırım" dedi.

(14.03/15.32)

10- Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, VW'nin ABD'deki egzoz emisyon testi manipülasyonuna ilişkin olarak, "Tüm dünyada ve Türkiye'de etkilenen araçların detayı, Volkswagen AG'nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirlenecektir" dedi.

(13.10)

11- FIFA kokartlı Türk hakemlerden Cüneyt Çakır,UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Malmö- Real Madrid, Halis Özkahya ise UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lazio- Saint Etienne maçını yönetecek.

(14.38)

12- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 30 Eylül Çarşamba günü basın toplantısı düzenleyecek.

(13.37)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement