Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Enerji Bakanları Toplantısı'na katıldı.

02.10.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Enerji Bakanları Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, G20 üyelerinin geçen yıl kabul ettiği büyüme stratejileri uygulamaya geçtiği takdirde 2018'e kadar yüzde 2,1 oranında ilave büyüme sağlanmasının beklendiğini belirterek, "Bu da küresel ekonomiye 2 trilyon dolar ilave kaynak girişi anlamına geliyor. Bu yıl büyüme stratejilerimizi somut bir takvim çerçevesinde nasıl uygulamakta olduğumuzu gösteren bir raporu Antalya'da onaylamayı planlıyoruz. Böylece sözlerimizin arkasında durduğumuzu, kararlarımızın takipçisi olduğumuzu tüm dünyaya göstermiş olacağız" dedi.

(11.59) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü başlayacak yurt dışı programı kapsamında Fransa, Belçika ve Japonya'yı ziyaret edecek.  Erdoğan, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenecek "Teröre Karşı Milli Birlik" etkinliğine katılacak.

(12.00)

2- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, AA Editör Masasına konuk oldu. Yılmaz'ın açıklamalarında öne çıkan satır başları şöyle:

"Şahsi görüşüm, dokunulmazlığın Meclis'le ilgili faaliyetlerle sınırlı olması gerektiğidir. Vatandaşı rahatsız eden veya hukuku ihlal eden bir dokunulmazlık, milletvekiline tanınmamalıdır"

"Belirsizlik veya muğlak yapıların, paralel yapıların devlet içinde hiçbir şekilde yer almasına hukuk devleti müsaade etmez. Dolayısıyla da açılmış bir dava var. Hukuk geç işler ama hak yerini bulur diye düşünüyorum"

-"7 Haziran'dan sonra Başkanlığımıza sunulan 34 dosyayla birlikte dün itibarıyla toplam 332 yasama dokunulmazlığı dosyası bulunuyor"

"Bu seçim milletvekili seçimi değil, Türkiye'nin seçimi..."

"Yarın evlatlarınıza, torunlarınıza teslim edeceğiniz Türkiye'nin nasıl olmasını istiyorsanız o doğrultuda gidin sandığa. Ama mutlak olarak gidin"

(14.53-15.03) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- "Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", " Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği 84 sanıklı " Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında mahkeme heyeti, üzerilerine atılı suçu işlemedikleri gerekçesiyle 83 sanığın beraatına, kovuşturma sürecinde hayatını kaybeden bir sanıkla ilgili davanın da düşürülmesine karar verdi.

(13.56)

4- İpsala'da askeri aracın devrilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

(07.25)

5- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan geniş çaplı operasyonda 17 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

(12.20)

6- İstanbul'da, terör örgütü PKK'ya yönelik helikopter destekli operasyonda 44 kişi gözaltına alındı.

(09.34) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Bitlis'in Güroymak Kaymakamı Muharrem Eligül'ün zırhlı makam aracının altına teröristlerce yerleştirilen 2 el yapımı patlayıcı, imha edildi.

(15.11)

8- Adalet Bakanı Kenan İpek, "seçimde sandıkların taşınması" tartışmalarına ilişkin, "Seçimlerin güvenliğinin sağlanması Anayasa gereği Yüksek Seçim Kuruluna verilen bir görev. Bu konuda mutlaka bir karar alacaktır, bunu bekleyelim" dedi.

(11.25)

9- Dikimevi'nde 12 kişinin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinde, otobüsün kontrolden çıktıktan sonra duraktaki vatandaşlara çarpma anı saniye saniye görüntülendi.

(15.17) (Görüntülü)

10- Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun'u darbettikleri iddiasıyla yakalanan 4 şüpheli için savcılıktan bir günlük ek gözaltı süresi alındı.

(15.43)

11- Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları

Rusya'nın, Suriye'deki hava operasyonlarına ilişkin Türkiye, ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Katar ve Suudi Arabistan ortak bildiri yayınlayarak, Rusya'ya, Suriye muhalefetine ve sivillere yönelik saldırılarına derhal son vermesi ve DAEŞ'le mücadele çabalarına odaklanması çağrısı yaptı.

(05.09)

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, İdlib'e bağlı Kefr Nebl beldesinde saldırı düzenlediği, muhalif Sukur el-Cebel Tugayı'na ait eğitim kampının tamamen imha edildiği belirtildi.

(00.28)

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Rusya'nın Suriye'de "ayrım gözetmeksizin" hava saldırıları düzenlediğini belirterek, bunun Suriye'deki siyasi dönüşüm için gelecekte Rusya da dahil uluslararası toplumun bel bağlayacağı ılımlı muhalifleri, aşırılıkların eline itme riski yarattığını söyledi.

(00.15)

- Rusya Savunma Bakanlığı, son 24 saat içinde Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e ait olduğu ileri sürülen 12 hedefin vurulduğunu açıkladı.

(15.34)

12- Suriye'de Esed rejimine ait birlikler, Lazkiye'de Bayırbucak Türkmen bölgesine saldırı başlattı.

(15.31)

13- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un "Kürtlere silah sağlıyoruz" açıklamasını redderek, "Rusya'nın Kürdistan bölgesine herhangi bir silah yardımı olmamıştır" dedi.

(14.21)

14- İran'da Devletin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai, Suriye'de hava saldırılarını sürdüren Rusya'nın, Irak'a da müdahele edebileceğini bildirdi.

(15.13)

15- İsrail polisi, 40 yaş altı Müslüman erkeklerin Mescid-i Aksa'ya ulaşmasına engel olurken, Filistinliler cuma namazını sokaklarda kıldı.

(14.45)

16- Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi olmayan geçici dış ticaret verilerine göre, eylülde ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,87 azalarak 11 milyar 660 milyon dolara, ithalat da yüzde 25,29 gerileyerek 15 milyar 380 milyon dolar oldu.

(14.17)

17- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün miktar yöntemiyle düzenlediği 9 Ekim vadeli repo ihalesi ile piyasaya 21 milyar lira verdi.

(11.22)

18- Türkiye'de geçen yıl itibarıyla en yüksek gelir "Ankara" bölgesinde görülürken, gelir eşitsizliğinin en düşük olduğu bölge " Zonguldak, Karabük, Bartın", yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölge ise " Erzurum, Erzincan, Bayburt" oldu.

(11.02)

19- UEFA'nın güncellenen Avrupa'nın en iyi kulüpleri sıralamasında en başarılı takım, bu sezon 26. sıraya yükselen Galatasaray oldu.

(12.46)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement