Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- KKTC'ye Su Temin Projesi Alaköprü Barajı açılışı yapıldı.

17.10.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- KKTC'ye Su Temin Projesi Alaköprü Barajı açılışı yapıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öne çıkan mesajları şöyle:

"Başbakanlığımız döneminde başlattığımız çalışmaları, işte bugün sonuca ulaştırıyoruz. Biz de Türkiye'den suyu aldık getirdik, Kıbrıs'la buluşturduk. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti artık yarım asır boyunca içme suyu ve tarımsal sulama suyu sıkıntısı çekmeyecek"

"Gerçek millilik budur, gerçek milliyetçilik budur, gerçek yerlilik budur, bunun bilinmesi lazım. Lafla olmuyor bu iş, uygulamayla oluyor"

"Son birkaç aydır yeniden yükselişe geçen terör olaylarının, bizi güçlü ve müreffeh Türkiye hedefimizden vazgeçirmeye yönelik olduğunu biliyoruz"

"Bölgemizde yaşanan kaos ortamından güç alan terör örgütlerinin ülkemizi ve milletimizi hedef alan saldırılarının üstesinden gelecek güce sahibiz"

"Sokak aralarına, caddelere, belediyelerin iş makinelerini kullanmak suretiyle hendek açanlarla millete hizmet gider mi? İşte 1 Kasım, bunun değerlendirileceği gündür"

"Tam da terör örgütlerinin istediği şekilde onların diliyle devlete ve hükümete saldıran, hatta iftira atan siyasetçiler, Türkiye'nin terörle mücadelesi önündeki en büyük handikaplarıdır. Biz siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütleri ile medyası ile karşılarına tek yürek, tek gövde olarak çıktığımızda inanın bana, o terör örgütleri değil bomba, mantar tabancası dahi patlatamazlar"

"Önce 'biz oraya gitmeyiz' diyorlardı ama daha sonra 'çağrılırsak gideriz' demeye başladılar. Zaten eninde sonunda bunu yapacaksınız, kuzu kuzu geleceksiniz, başka çareniz yok. Buradan tüm siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, milletimizin her bir ferdine samimi bir çağrıda bulunuyorum, gelin bu zor günlerinde ülkemize hep birlikte sahip çıkalım. Terörün karşısına hep birlikte dikilelim. Bölgemizde sahnelenen oyunu hep birlikte bozalım"

"Ne diyorlar, 'Şu bakan istifa etsin, bu bakan istifa etsin.' Peki bu ülkede Sivas olayları olduğu zaman iktidarda kim vardı, Kahramanmaraş olayları olduğu zaman iktidarda kimler vardı, niye o zaman bu istifaları yapmadınız veya yaptırmadınız? Yani her bu tür olaylarda bakanların istifasını istemek ne demektir biliyor musunuz, bu ülkeyi yönetilemez hale getirmektir"

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise törende, "Türkiye'den, Anamur'dan Geçitköy'e akacak olan bu su Kıbrıs'ın üretimini artıracak. Sarı olan rengimiz gerçek anlamda bizi yeşil bir adaya döndürecek ve bu sadece üretimi değil aynı zamanda ekonominin gelişmesini, KKTC'nin kalkınmasını da getirecek" dedi.

(15.11/15.01/15.47/14.19)

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasında satır başları şöyle:

"Bugün Anadolu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, su gibi aziz projeyle bir kez daha birbirine kavuşuyor, bir kez daha kenetleniyor. Muhteşem bir su köprüsü kuruyoruz, Girne'yi Anadolu'ya bu kez su ile bağlıyoruz. Bütün dünyaya haykırıyoruz, Türkiye ile Kıbrıs hiçbir zaman ayrılmayacak şekilde birbirine kenetlenmiştir, Kıbrıs'a Türkiye'nin suyu bereket ve izzet götürecektir"

"7 Haziran'dan sonra bir yönetim boşluğu olduğunu zanneden terör odakları, PKK, DHKP-C, DEAŞ, hepsi birden saldırdılar. Bu vesileyle bir kez daha terörün aramızdan aldığı vatandaşlara ve terörle mücadele ederken şehitlik mertebesine yükselen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve milletimize sabır diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bir kez daha vurgulamak istiyorum. Kim hangi adi planı yaparsa yapsın, Türkiye terörün ve teröristlerin emellerine asla geçit vermeyecektir"

(14.16)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "(Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi) Bunun maliyeti 1 milyar 600 milyon lira ama Kıbrıs bizim canımız. Her şey onun için feda olsun. Daha güzel şeyler yapacağız" ifadelerini kullandı.

(13.58)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Size sorabilirler. 'Neden terörü bitirecek olan parti CHP'dir' diye. Çünkü milletin bütünlüğünden, vatanın bölünmezliğinden en büyük güvenceyi verecek olan parti CHP'dir. Çünkü CHP, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Şu soruyu kendinize sorun, 'Bu terör belası durdu, durdu da neden 7 Haziran'dan sonra azdı'. Eskiden bir PKK belası vardı, şimdi bir de DAEŞ belası çıktı" diye konuştu.

(12.58/15.47)

3- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, terörle mücadelenin büyük bir kararlılıkla devam ettiğini belirterek, "Hem Irak'ın kuzeyinde hem yurt içindeki faaliyetlerde çok ciddi oranda silah ve mühimmat depoları, barınma alanları, sığınaklar imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiş ve teröristlere ağır zayiat verdirilmiştir, verdirilmeye de devam edilmektedir. Bu mücadelede sonuna kadar gidilecektir" dedi.

(10.17)

4- Genelkurmay Başkanlığı, dün Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzisinin, düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini ve 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

(12.41)

5- Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan hendeklerin kapatılması için başlatılan operasyonlar sonrasında çıkan olaylarda ölen 2 kişiden birinin güvenlik güçlerine yönelik saldırılara katıldığının tespit edildiğini bildirdi.

(13.54)

6- Ege Denizi'nde, yabancı uyrukluları taşıyan teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre, 12 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi kurtarıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışanların bulunduğu botun batması sonucu bir Pakistanlı yaşamını yitirdi.

(12.26/14.21)

7- Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca İzmir, Aydın, Antalya, Muğla ve Çanakkale açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 703 kişi kurtarıldı.

(12.35)

8- Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla Sakarya Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte anıldı. "Barış Mitingi Katliamının 7. Gün Anması" adıyla düzenlenen etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da katıldı.

(12.20)

9- Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden dün gece başarılı şekilde fırlatılan Türksat 4B uydusundan ilk sinyalin, Türkiye saatiyle 09.01'de italya'nın Fucino yer istasyonundan alındığı bildirildi.

(10.07)

10- Doğu Kudüs ve El Halil'de "bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla iki Filistinli vurularak öldürüldü.

(11.06)

11- Koalisyon güçlerinin Irak'ın Telafer ilçesinde DAEŞ'e yönelik hava saldırılarında 1'i DAEŞ'in ilçedeki şeriat mahkemesi hakimi 4 kişi öldü, Musul'da silahlı militanları taşıyan 15 araçlık konvoy imha edildi.

(05.21)

12- Irak'ın güneyindeki Vasıt ilinde Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait bir keşif uçağının düştüğü bildirildi.

(14.13)

13- Macaristan, sığınmacıların girişini engellemek için Sırbistan sınırından sonra Hırvatistan sınırını da kapattı.

(12.52)

14- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Hollandalı futbolcu Robin van Persie için Barcelona Kulübü'nden herhangi bir teklif gelmediğini açıkladı.

(14.13)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Günün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement