Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki TU¨MSI·AD TU¨MEXPO ve Uluslararası KOBİ S¸urası/ All In Tech Zirvesi'ne katıldı.

23.10.2015 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki TU¨MSI·AD TU¨MEXPO ve Uluslararası KOBİ S¸urası/ All In Tech Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Bugün birileri Türkiye'yi sadece terörle, terör örgütlerinin eylemleriyle, Suriye'den gelen göçmen dalgalarıyla, Irak'taki gelişmelerin ülkemize yansımalarıyla öne çıkarmaya çalışıyor. Sadece bunlardan ibaret bir Türkiye portresi çizme gayretleri, bu ülkeye ve bu millete yapılacak en büyük haksızlıktır. Türkiye, geçtiğimiz 13 yıllık dönemde her alanda gerçekten muazzam bir dönüşümü, tarihi bir değişimi gerçekleştirmeyi başarmış bir ülkedir"

"Türkiye, 2003-2014 yılları arasında yılda ortalama yüzde 5'lik bir büyüme sağladı. Bu büyümenin 2008'den itibaren dünyada çok ciddi bir finans krizi yaşandığı dönemde gerçekleştiğini özellikle hatırlatmak istiyorum. Bu yıl yaşadığımız genel seçime, artan terör olaylarına, 1 Kasım'daki tekrar seçime rağmen 2015 yılının ilk çeyreğinde 2,3 ve ikinci çeyreğinde 3,8'lik büyüme oranlarıyla bu eğilimin devam ettiğini görüyoruz"

"Ziraat Katılım'la İslami bankacılıkta veya İslami finansta bir adım attık. Şimdi arkadan Vakıf Katılım geliyor, İslami finansta yeni bir adım. Halk Katılım geliyor, yeni bir adım. Bunlarla, İslami finans anlayışını Türkiye'de daha da yaygınlaştıracağız"

(12.44-12.54) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da, Hak-İş'in 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. kuruluş yıl dönümü etkinliğine katıldı. Davutoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Eğer ülkemiz çağdaş Yezitlerden kaçan milyonlarca kardeşimize ev sahipliği yapıyorsa, dünyanın neresinde olursa olsun başı dara giren, mazlum olan rahat ve huzur içinde yaşayacağı bir yer aradığında yönünü ülkemize dönüyorsa, bu Hazreti Hüseyin geleneğinin bu ülkede yaşandığının en güzel işaretidir"

"Toplu sözleşme süreci devam eden taşeron işçilerin toplu sözleşmelerinin sonuçlandırılması, ivedilikle sonuçlandırılması için gereken talimatları da buradan veriyorum"

(12.29-13.59) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Viyana'da yapılacak Suriye görüşmeleri öncesinde, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr ile bir araya geldi.

(10.59)

4- Genelkurmay Başkanlığı, Tunceli Ovacık'ta yapılan operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu 3 teröristin, silah ve malzemeleri ile etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Hakkari İkiyaka dağlarında düzenlenen hava operasyonlarında da tespit edilen bölücü terör örgütüne ait barınak, mağara ve silah mevzilerinin imha edildiği açıklandı.

(15.52)

5- Diyanet İşleri Başkanlığı, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in, terör örgütü DAEŞ üyelerinin Diyanet'in misafirhanelerini kullandığı yönündeki iddiasının, tamamen mesnetsiz bir itham ve çirkin bir iftiradan ibaret olduğunu bildirdi.

(14.53)

6- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine dinleme cihazı konulmasına ilişkin 11 şüpheli hakkında "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla hazırladığı ikinci iddianame kabul edildi. İddianamede, şüphelilerin "Fetullahçı Terör Örgütü" üyesi oldukları, bu örgütlenmenin usulsüz dinlemeyi alışkanlık haline getirdiği, Fetullah Gülen'in kişisel sırları öğrenmeye özel merakı bulunduğu belirtildi.

(14.48)

7- Fetullah Gülen, Türkiye genelinde yürütülen Paralel Devlet Yapılanması'na ilişkin soruşturmalar kapsamında 2 davada sanık olarak bulunurken, 3 ayrı soruşturmada da "şüpheli" konumunda yer alıyor.

(15.43)

8- Şemdinli ilçesinde 160 iş yeri ve çok sayıda evin yanı sıra Devlet Hastanesi, Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü binasının hasar görmesine yol açan terör saldırısında, bomba yüklü araçta yaklaşık 500 kilogram TNT ve C4 patlayıcının kullanıldığı bildirildi.

(15.30)

9- Kırşehir halkı, geçen ay düzenlenen "Teröre lanet yürüyüşü"nden sonra çıkan olaylar nedeniyle gündeme gelen şiddet olaylarıyla anılmak istemiyor.

(14.34)

10- CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, TRT 1 ve TRT Türk televizyon kanallarının YSK kararlarına aykırı yayın yaptığı iddiasıyla kurula başvurdu.

(12.36)

11- Gazeteci-yazar Altan'ın cenazesi, Milliyet gazetesi önünde düzenlenen tören ve Teşvikiye Camisi'nde kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi

(14.58)

12- Sağlık Bakanlığınca, Ankara'daki terör saldırısında yaralanan vatandaşlardan tedavi gideri olarak ücret talep edilmeyeceği bildirildi.

(15.34)

13- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir araya gelen 72 sivil toplum kuruluşu üyeleri, Yenişehir Belediyesince çocuk gelinlere dikkati çekmek için Danimarkalı karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çiziminin billboardlara asılmasına tepki gösterdi.

(15.31)

14- Dolar/TL, artan küresel risk iştahının etkisiyle 2,86'nın altına gerileyerek 2,8598'i gördü.

(11.50)

15- Türkiye genelinde eylülde 92 bin 483 konut satışı gerçekleştirildi. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 17,7, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 azalış gösterdi.

(10.36)

16- Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yayımlanan "Profesyonel Tahminciler Anketi" raporunda, Avro Bölgesi'nde 2015 yılı için enflasyon beklentisi yüzde 0,2'den yüzde 0,1'e, 2016 için yüzde 1,3'ten yüzde 1'e ve 2017 için de yüzde 1,6'dan yüzde 1,5'e düşürüldü.

(12.10)

17- Çin Merkez Bankası (PBoC), gösterge faiz oranını 25 baz puan düşürerek yüzde 4,35'e çekti. PBoC tarafından konuya ilişkin yayımlanan açıklamada, söz konusu faiz indirimleriyle para politikası aktarım etkinliğinin artırılması, düzenleme mekanizmasının geliştirilmesi ve bankacılık sistemine yeterli likiditenin sağlanmasının hedeflendiği bildirildi.

(15.09)

18- Rusya'nın hava saldırıları nedeniyle Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad bölgesinden kaçanlar, Türkiye sınırı yakınındaki bölgede kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlara yerleşiyor.

(13.13)

19- İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

İsrail ordusu, Batı Şeria'da 24 saatte 105 Filistinliyi gözaltına aldı.

(04.20)

- İsrail polisi haftalar sonra ilk kez Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere yaş sınırlaması getirilmeyeceğini açıkladı.

(10.45)

Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde Öfke Cuması adıyla Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek amacıyla yürüyüşler düzenlendi.

(14.48)

20- Fransa'nın güney batısındaki Bordeaux şehri yakınlarındaki Libourne kasabasında otobüsle kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 42 kişinin öldü.

(10.40)

21- ABD Başkanı Obama, Amerikan polisinin siyahilere karşı aşırı güç kullandığını ve ön yargılı davrandığını belirterek, "Bu, ciddiyetle ele almamız gereken meşru bir mesele" dedi. Obama, 612 milyar dolarlık savunma politikası tasarısını da veto etti.

(01.02-00.51)

22- Yemen hükümeti, Birleşmiş Milletler'den (BM) Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının işlediği "savaş suçlarına" acilen müdahale etmesini istedi.

(00.12)

23- Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde sabah namazı sırasında bir camide düzenlenen intihar saldırısında 18 kişinin öldüğü bildirildi.

(15.30)

24- Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner, sığınmacıları durdurmak için Avrupa'nın sınırlarına duvar örülmesi gerektiğini söyledi.

(00.36)

25- Fransız Haber Ajansı'nın (AFP) Paris'te bulunan merkez binası bir grup Siyonist göstericinin saldırısına uğradı.

(00.45)

26- A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Kıtası 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde A Grubu'nda Almanya, Hollanda ve Hırvatistan ile karşılaşacak. Eleme maçlarına Ankara ev sahipliği yapacak.

(15.40)

27- Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 25 Ekim Pazar günü oynanacak maç öncesi Fenerbahçe, son yıllarda Kadıköy'deki lig derbilerinde Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı yenilgiyi unuttu.

(10.52)

28- Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında 25 Ekim Pazar günü Kadıköy'de Fenerbahçe'yle yapacakları derbiye gitmek istediğini açıkladı.

(14.18)

29- Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Robin van Persie, Barcelona'nın transfer listesinde yer aldığı iddiasına ilişkin, "Futbolda ne olacağını bilemezsiniz"" dedi.

(14.03

30- Eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, FIFA başkanlığına adaylığını açıkladı. Champagne, adaylığını açıklayan 4'üncü kişi oldu.

(12.07)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement