Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması Anadolu Ajansı'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması sonuçlandı.

01.01.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Anadolu Ajansı'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması sonuçlandı. Haber kategorisinde "Şah Fırat Operasyonu", yaşam kategorisinde, "Kadınlar Günü", spor kategorisinde ise " Arda Turan'ın gözyaşları" başlıklı fotoğraflar birinci oldu.

(10.53) (Fotoğraflı)

2- Yeni yıl kutlamaları

Yeni yılın ilk dakikaları Türkiye'nin birçok yerinde coşkuyla kutlandı.

2016 yılı dünyanın birçok yerinde havai fişek ve ışık gösterileri eşliğinde kutlandı.

Almanya'nın büyük metropollerinden Münih şehrinde yılbaşı gecesi terör saldırısı olabileceği uyarısında bulunuldu.

Filipinler'de yeni yıl kutlamalarında kullanılan havai fişeklerin 1 kişinin ölümüne, 380 kişinin yaralanmasına ve yaklaşık bin evin yanmasına neden olduğu bildirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Zonguldak'ta yeni yılın ilk saatlerinde kömür madeni ocağında çalışan işçileri ziyaret etti. Albayrak, "Bu ay içerisinde inşallah özellikle özel sektör madenciliği noktasında iyi bir çalışma yapıyoruz ve hazırlıyoruz. İnşallah bu yasal düzenleme Meclis'ten geçtikten sonra Bakanlar Kurulumuzun da desteğiyle tüm kesimleri kapsayacak" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yeni yılın ilk saatlerinde hava trafik kontrolörlerini ziyaret etti. Yıldırım, İstanbul- Dubai seferi yapan uçağa bağlanarak uçuş ekibi ve yolcuların yeni yılını kutladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ankara'da dünyaya gelen yeni yılın ilk bebeğini ziyaret etti.

Milli Piyango İdaresince düzenlenen yılbaşı özel çekilişinde ikramiye kazanan numaraların tam listesi açıklandı. Milli Piyango'nun 31 Aralık yılbaşı özel çekilişinde 55 milyon liralık büyük ikramiye, "0556013" numaralı çeyrek bilete isabet etti. Büyük ikramiyeye ait numaraların bulunduğu biletlerin 3'ü İstanbul'da, biri ise Adana'da satıldı.

(06.55/07.55/01.03/14.26/01.30/02.26/01.19/01.45/00.33)

3- Gazeteci Karakaya uğurlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik ederken kalp krizi sonucu 58 yaşında yaşamını yitiren Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya için Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Başbakan yardımcıları Kurtulmuş ve Elvan da katıldı.

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, çok cesur ve etkin bir kalem olan Hasan Karakaya'yı kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, "Kendisini uzun yıllardır tanırız, biliriz. En zor şartlarda, en zor zamanlarda hiç tereddüt etmeden düşündüğünü, inandığını cesurca haykıran bir kalemdi" dedi.

Karakaya'nın cenazesi, Edirnekapı Şehitliği Mezarlığı'nda toprağa verildi.

(14.19/12.34/14.37) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yurt'ta kış

Türkişye genelinde iki günden bu yana etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar meydana geldi. Trafik kazalarında 6 kişi öldü, 124 kişi yaralandı.

İstanbul'da etkili olan kar yağışı sebebiyle THY'nin 181, Pegasus Havayolları'nın 63, Onur Air'in ise 3 tarifeli seferi iptal edildi.

- Olumsuz hava şartları nedeniyle uçakları havalanamadığı için Atatürk Havalimanı'nda bekleyen bazı yolcular, alkışlarla buna tepki gösterdi.

İstanbul'da kar yağışının akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği bildirildi.

TEM Otoyolu Ümraniye mevkisinde, kontrolden çıkan bir otomobilin Karayolları Genel Müdürlüğünün karla mücadele ekiplerine çarpması sonucu, araçların dışında bulunan 3 çalışan hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 14 dereceyle Ardahan'da ölçüldü. Bölgede kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

(13.44/09.23/13.43/09.33/11.09/11.23) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Cizre ve Sur'da 2 şehit

Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen operasyonda teröristlerin roketatarlı saldırısında 1 polis şehit düştü, 5 polis memuru yaralandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu ise 1 polis memuru şehit oldu, 1 asker ile 1 polis memuru da yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda, dün 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Cizre'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Aktürk'ün cenazesi memleketi İzmir'e gönderildi

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Doğu ve Güneydoğu'da belli bir süre görev yapan sağlık personelinin tayinlerinde kolaylık sağlayacaklarını bildirdi.

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Türkiye halkları özgürlüğe, barışa, demokrasiye kavuşuncaya kadar yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami'de, Gazi Caddesi'ndeki sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilk cuma namazı kılındı.

(02.23/13.08/14.32/12.01/02.20/14.34/13.51)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Ankara'da eylem hazırlığındayken yakalanan terör örgütü DAEŞ mensubu iki canlı bombayla irtibatlı olduğu öne sürülen zanlı, adliyeye sevk edildi.

(15.06)

7- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik fiyatlarını yüzde 6,8 oranında artırdı.

(02.02)

8- Tüm alkollü içkilerde asgari maktu vergi tutarı yaklaşık yüzde 15 artırıldı. Tütün ürünlerinde paket başına asgari maktu vergi 4,20 liradan 4,42 liraya yükseltildi.

(12.55)

9- Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ön lisans, açıköğretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öğrenci alan lisans programlarına girişte kullanılan Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) uygulanan 140 baraj puanının 150'ye çıkartılması kararı aldı.

(11.36)

10- SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına ocak ayından itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılmasını da içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

(15.07)

11- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et, süt ürünleri ile içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen takviye edici gıda, bitkisel yağ, alkolsüz içecek, bitkisel çay, baharat, çikolata ve kahvenin yer aldığı 57 parti ürün kamuoyu ile paylaşıldı.

(13.28)

12- Eskişehir'de merkez üssü Mihalgazi ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

(11.40)

13- Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kaybolan 5 ve 8 yaşlarındaki iki çocuğu arama çalışmalarına, dün akşam verilen aranın ardından yeniden başlandı.

(08.45)

14- Dubai'deki dünyanın en yüksek gökdeleni Burç Halife yakınlarında bulunan 63 katlı bir otelde çıkan yangında, 16 kişinin yaralandığı bildirildi.

(02.03)

15- Mısır'daki Nil Nehri'nde bir teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

(09.59)

16- Irak'ta Şii Yüksek İslami Konseyi lideri Ammar el-Hekim ile Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Türk askerinin Başika kampındaki varlığı tartışmalarının diplomatik yollarla çözülmesini istedi.

(01.01)

17- İsrail askerlerince öldürülen 5 Filistinli sivil Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde toprağa verildi.

(14.57)

18- Mısır, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) iki yıl süreyle yapacağı geçici üyelik görevine başladı.

(15.51)

19- Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'da, 6 futbolcuyla yollar ayrıldı.

(14.38)

20- Brezilya'da sezonun en iyi oyuncusuna verilen 2015 Samba Gold ödülünü Barcelona'nın yıldızı Neymar, üst üste 2'nci kez kazandı.

(15.15)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement