Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.

27.01.2016 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.

(15.19) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Amerika ülkelerinden Şili, Peru ve Ekvator'a, 31 Ocak - 4 Şubat'ta resmi ziyaretler gerçekleştirecek.

(11.37)

3- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Başbakanlık, MİT, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, RTÜK bütçelerinin görüşülmesi sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, "Bir taraftan terör örgütü mensuplarıyla sivil vatandaşı ayırt etme konusunda, diğer taraftan da bu mücadelede hukuk içerisinde kalınması için azami gayret sarf ediliyor" dedi.

(06.13)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, son dönemde düşmeye başlayan enerji fiyatlarının ilerleyen süreçte doğalgaz fiyatlarına yansıyacağını belirterek, "Devlet olarak bu fahiş artışları yansıtmama konusunda sübvanse ettik, özellikle BOTAŞ uzun yıllar zarar etti. Şimdi kısa bir süre içerisinde fiyatlardaki düşüşü enerji fiyatlarındaki düşüşü inşallah BOTAŞ ile indirim olarak yansıtmak için çalışmaya başladık" dedi.

(13.26)

5- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kalın'ın sözlerinin öne çıkan başlıkları şunlar:

- "Terör örgütü ile yapılan mücadele hiçbir zaman Kürtlerle yapılan bir mücadele değildir. Bunun tersini iddia etmek, terör örgütünün Kürtleri temsil ettiğini, hatta onları eşitlemek anlamına gelir ki bunun hakikatlerle bir ilgisi olmadığı çok açık bir şekilde ortadadır. Terör örgütünün kendini Kürt vatandaşlarımızın hamisi, temsilcisi gibi gösterme gayreti olabilir, bu bir propagandadan ibarettir"

"Orada fiili durum yaratan, diğer grupların üzerine baskı kuran ve şu ana kadar Suriye muhalefetinin yanında yer almayan, rejimle şaibeli ilişkilerine devam eden, PKK terör örgütüyle kirli ilişkilerine devam eden bir grubun orada Suriye Kürtlerini temsilen bulunma iddiası elbette kabul edilebilir bir şey değil. Bu sadece Türkiye'nin değil diğer ülkelerin de kabul ettiği bir nokta olduğu için de dün itibarıyla nihai karar verildi. Müzakerelere dediğim gruplar çerçevesinde başlanacak, orada da biz en üst düzeyde temsil edileceğiz"

- "Türkiye-Suriye sınırında ya da 'Suriye'nin Kuzeyi' diye ifade edilen o bölgede fiili durumlara bir müsamaha göstermemiz söz konusu değil. Oradaki etnik yapılarla oynamak, diğer gruplar üzerinde baskı kurmak ya da savaş suçu teşkil edecek eylemlerde bulunmak... Bunları kabul etmemiz elbette mümkün değil. DAİŞ ile mücadele bahanesiyle oradaki coğrafyayla, demografiyle oynamak ancak Suriye'nin geleceğini daha da karartır. Bu konuyla ilgili sahadaki süreçleri yakından takip ediyoruz"

(13.05-13.4014.28) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında 3 askerin şehit olduğu bildirildi.

(13.34)

7- Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde terör örgütüne yönelik süren operasyonlarda dün 20 terörist etkisiz hale getirildi.

(14.09)

8- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağına 5 mahalle ve bir cadde daha dahil edildi. Sokağa çıkma yasağının kapsamının genişletildiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK'lı teröristlerin tehdit ve baskıları sonucu yasağın ilan edildiği 5 mahallede yaşayan aileler evlerini terk ediyor. Soğuk havaya rağmen kucaklarında bebek ve çocukları, yanlarına aldıkları birkaç parca eşyayla gözyaşları içinde mahallelerden ayrılan vatandaşlar, teröristlere tepki gösterdi.

(11.44-13.19) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Bölücü terör örgütüne yönelik eylül ayında Yüksekova'da yürütülen operasyonda başından yaralanan Astsubay Başçavuş Volkan, aldığı yaraya rağmen kahramanca görevine devam ederek teröristlerin koordinatlarını belirlemeyi başardı. Astsubayın, belirlediği koordinatları karargaha iletmesiyle başlayan hava taarruzu sayesinde bölgede yığınak yapan terör örgütü büyük kayba uğratıldı.

(12.48) (Fotoğraflı)

10- Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan PKK'lı teröristlere yönelik güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarla teröristlerden temizlenen Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşam normale dönüyor. İlçeden ayrılan vatandaşların evlerine dönmesi, esnafın da iş yerlerini açması ile Silopi'de ticari yaşam da canlanmaya başladı. Banka şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşurken vatandaşlar, ilçedeki Sanat Sokağı'nda yeniden özgürce çay içip, sohbet etmenin tadını çıkarıyor.

(14.51) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Siirt'te PKK'lı teröristlerin kullandığı hücre evine düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekat polisi Yalçın Yamaner'in ailesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ev sözünü yerine getirdi.

(14.34)

12- Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, Karakoçan Belediye Başkanı Burhan Kocaman'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

(10.15)

13- Malatya'da, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

(11.58)

14- İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın hazırladığı iddianamede, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'e "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "işbirlikçiliği" suçlaması yöneltildi.

(13.37)

15- Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun'un Şişli'deki evinin önünde darbedilmesine ilişkin 7 sanığın, 2 yıl 8 ay ile 12 yıl 4 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Ahmet Şengüler'in tahliyesine ve 3 sanığa uygulanan adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar verildi.

(15.39)

16- Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın Kos Adası'na kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi öldü, 2 kişi kurtarıldı.

(14.31)

17- Türk Hava Yollarının (THY) sponsoru olduğu "Ertuğrul 1890" filmi, " Japonya'nın Oscar Ödülleri" olarak nitelendirilen 39. Japon Akademi Ödülleri'nde 10 dalda aday gösterildi.

(09.43)

18- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), yönetimsel açıdan bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak ve denetimi altındaki kuruluşlarla daha yakın çalışma ortamının sağlanması amacıyla Kurum tarafından İstanbul'da yeni bir bina kiralanarak, mevcut Ankara ve İstanbul binalarının tek bir merkezde toplanmasına karar verildiği bildirildi.

(11.00)

19- Küresel piyasalar, dün başlayan ve bu akşam sona erecek ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısından çıkacak kararları bekliyor.

(09.19)

20- Brent petrolün varil fiyatı, dün başlayan ve bugün sona erecek ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısından çıkacak kararlar öncesinde 31 doların üzerinde dengelendi.

(10.18)

21- Apple, 2016 mali yılının ilk çeyreğinde 18,4 milyar dolar kar elde ederek, dünya çapında halka açık bir şirketin elde ettiği en yüksek kar rekorunu kırdı.

(06.17)

22- Körfez ülkeleri, 17 milyon yabancı işçi istihdamıyla dünyada ilk sırada yer aldı. Körfez ülkeleri içinde ise Suudi Arabistan 9 milyon yabancı işçi sayısıyla ilk sıraya yerleşti. Körfez ülkelerinden toplam sermaye transferi yıllık yaklaşık 80 milyar dolar oldu.

(14.45) (Grafikli)

23- Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın kendisine PYD'nin Cenevre görüşmelerine davet edilmediğini söylediğini bildirdi.

(09.33)

24- Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırına kurulacak 10 bin kişilik kampın yapım çalışmaları sürüyor. Türkmendağı'na yönelik saldırılar sonrası köylerini terk eden ve sınırdaki çadırlara yerleşen halkın, olası göçü durumunda bu kampa alınacağı bildirildi.

(13.49)

25- Ukrayna'nın ardından AB ile Rusya yanlısı güçler arasında giderek derinleşen siyasi mücadelelere sahne olan Moldova, yeni rotasını belirlemeye çalışıyor. Moldovalıların, mısır unundan yapılan ekmeğe atıfla "mamaliga patlamaz" şeklinde deyimleştirdikleri güvenin yerini alan "mamaliga patlar mı?" sorusu, ülkenin belirsiz geleceğine işaret ediyor. Gözlemciler, Moldova'da Ukrayna'dan farklı siyasi dinamiklerin devrede olduğunu belirterek, hem hükümetin hem de Batı'nın, şimdilik uzlaşma zeminini zorlayacağı ve zaman kazanmaya çalışacağı görüşünde.

(13.56) (Analiz)

26- ABD Başkanı Barack Obama, sivrisinek yoluyla bulaşan Zika virüsünün yayılmasına ve Amerikan halkının korunmasına ilişkin sağlık ve ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geldi. Kusurlu doğumlara neden olduğu sanılan ve neredeyse tüm Amerika kıtasını etkisi altına alan Zika virüsü Avrupa'ya da sıçradı. Danimarka'da Güney Amerika seyahatinden dönen Zika virüsü tespit edildi.

(06.23-11.54)

27- İnsan Hakları İzleme Örgütü, 90'ı aşkın ülkede insan haklarını ele aldığı 659 sayfalık "Dünya Raporu'nu açıkladı.

(14.27)

28- Terör suçuyla bağlantılı olarak vatandaşlıktan düşürme uygulamasına karşı çıkan Fransa Adalet Bakanı Christiane Taubira, istifa etti. Taubira, Twitter'daki kişisel hesabından paylaştığı mesajında, "Direnmek bazen kalmak, bazen de gitmektir" ifadesini kullandı.

(10.40)

29- Top 16 turunda E Grubu'nda yer alan üç Türk temsilcisinden Fenerbahçe, 5. haftada yarın Hırvatistan'ın Cedevita takımını ağırlayacak. Anadolu Efes'in İspanya'nın Unicaja Malaga ekibine konuk olacağı 29 Ocak Cuma günü ise Darüşşafaka Doğuş, Yunanistan'da Panathinaikos'un karşısına çıkacak.

(14.32)

30- Spor Toto Süper Lig'de yer alan ekiplerin oluşturduğu Kulüpler Birligi Vakfı, Futbol Zirvesi adı altında yarın İstanbul'da önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

(13.09)

31- Filipinler'de 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın menajeri Haluk Yıldırım, olimpiyatlarda yer almak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

(12.11)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement