Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu'nun (TÜGİK) Mali Genel Kurulu'nda konuştu.

11.02.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu'nun (TÜGİK) Mali Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şunlar:

- "Birileri bu görüşmenin tutanaklarını servis ederek, bize saldırmaya çalışıyor. Tutanakları okuyanlarınız olmuştur veya vardır. Orada ne yapmışız biz? Ülkemizin ve Suriyeli mültecilerin haklarını ısrarla ve kararlı bir şekilde savunmuşuz. Avrupa Birliği'nden sözlerini yerine getirmesini, Türkiye'ye karşı samimi davranmasını istemişiz. Yayınlanan tutanaklar bizim için utanç değil, bir ibra belgesidir aslında"

- "Bu göç akınının en büyük sebebi, Rusya'nın ve Esed rejiminin başlattığı sivil halkı hedef alan saldırılarıdır. Buna rağmen Birleşmiş Milletlerin, saldırıyı yapanlara karşı tedbir almak yerine, ülkemize çağrıda bulunması samimiyetsizliktir"

"Bu Birleşmiş Milletler Teşkilatı bu iş için kurulmadı, 'kapıyı aç.' Dünyadaki diğer ülkelerin kabul ettiği mülteci sayısı ne kadar? Bazıları 100 tane almış, öbürü 300 tane 500 tane bin tane. Bizim alnımızda enayi yazmıyor kusura bakmayın"

(13.41-13.24) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine saldırı

İstanbul'da Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine silahlı ve molotof kokteylli saldırı gerçekleştirildi. Saldırılarda binada maddi hasar meydana geldi.

(06.31) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıya ilişkin, "Hamdolsun can kaybı yok. Gazetelerimizin binalarında sadece maddi hasar meydana geldi. Saldırıları şiddetle kınıyor, her iki gazetemizin sahiplerine, yöneticilerine, çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

- Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile meslek örgütleri saldırıyı kınadı.

(13.15-10.58)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde lenfoma tedavisi gören 7 yaşındaki Barış Akyürek'i ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şimdi terör bağlamında Sayın Cumhurbaşkanı sanki hiçbir işi yokmuş gibi CHP'yi suçluyor. Ben vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum; bu ülkeyi kim yönetiyor? Ben mi yönetiyorum? Ben yönetiyorsam, bütün bu sorumlulukları almaya hazırım" dedi.

(14.24)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve ABD arasında DAEŞ ve Suriye'nin geleceği konusunda bir eşgüdüm olmadığını vurgulayarak, "Öyle olsaydı, Rusya'nın saldırılarının yüzde seksen sekizi Amerika'nın da desteklediği ılımlı muhalefet olmazdı" dedi.

(04.19)

5- ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda, NATO'nun Ege Denizi'nde devriye görevi için hazırlık çalışmaları yapacağını açıkladı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de "NATO'nun sığınmacı krizinde yardım yapmasına karar verdik. Sığınmacı krizi hepimizi etkiliyor ve hepimiz çözüme katkı yapmalıyız" dedi.

(13.03-13.47)

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, "Geçtiğimiz yıl, bazı kurumlarımızda birden fazla olmak üzere 400'e yakın okulumuza yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. Bu saldırılar nedeniyle, Bakanlığımız bütçesinden donatım, onarım ve acil ihtiyaçlar için fazladan 100 milyon liraya yakın bir kaynak kullanılmak zorunda kalınmıştır" dedi.

(13.44) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre'deki operasyonların çok başarılı biçimde sona erdiğini açıklayarak, "Bundan sonra yine arama tarama faaliyetleri devam edecek. Sokağa çıkma yasakları bir müddet daha Silopi'de olduğu gibi devam ettirilecek" bilgisini verdi.

(14.21)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Birleşmiş Milletler ve diğer odakların Türkiye'ye 'sınırını aç' çağrısında bulunmasını büyük bir hayretle karşılıyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse, uluslararası toplumun tarihine geçecek bir ikiyüzlülük olarak değerlendiriyoruz. Türkiye'nin zaten sınırları açıktır. 20-30 bin mülteciyi almak için aylarca pazarlık yapanlar, bir sürü şart öne sürenler, Türkiye'nin zaten açık olan kapılarını açmasını talep etmekle, kendi sorumluluklarını gizlemekten başka bir iş yapmıyorlar" dedi.

(15.19) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Genelkurmay Başkanlığınca, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda yaralanan bir askerin şehit olduğu bildirildi.

(08.42)

10- HSYK 2. Dairesi, İzmir'deki casusluk davası savcısı Zafer Kılınç ve davaya bakan İzmir Hakimi Serdar Ergül'ü, geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

(15.50)

11- "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı alınan şüpheli polislerin, yürüttükleri kumpas dosyasının, Ocak 2012'de İsrail istihbarat servisinden gelen bir ihbarla başlattıkları iddia ediliyor. İhbarda, İsrail'in farklı ülkelerdeki iki büyükelçiliğine 2012 yılının başında yapılan saldırıya ilişkin bilgiler yer alıyor. Şüpheli polisler de söz konusu büyükelçiliklere yapılan saldırıyı, Türkiye'deki bazı isimlerin üzerine yıkmaya çalıştıkları, bu kişiler ile devletin üst düzeyinde görev yapanları terörle irtibatlandırmaya çalıştıkları öne sürüldü.

(13.36)

12- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014'e ilişkin yıllık sanayi ürün istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de 2014'te 1 milyon 70 bin 748 otomobil, 7 milyon 868 bin 150 ev tipi buzdolabı ve dondurucu üretildi. Girişimlerin ürettikleri ürünlerden yaptıkları satış toplamda 860 milyar 253 milyon lirayı buldu.

(10.24)

13- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, cari işlemler açığı Aralık 2015'te bir önceki yılın aynı ayına göre 1 milyar 587 milyon dolar azalarak 5 milyar 73 milyon dolara geriledi. Bunun sonucunda 2015 yılında cari işlemler açığı 32 milyar 192 milyon dolar oldu.

(10.17)

14- Altının gram fiyatı, uluslararası piyasada ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 116 lirayı aşarak tarihi zirvesini gördü.

(13.39)

15- Toyota'nın yeni C segment crossover modeli Türkiye'de üretilecek. 2016'nın sonunda banttan inecek model için 1000 kişilik ek istihdam ve 450 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

(13.35)

16- Suriye krizi sürecinde yaklaşık 9 milyar dolarlık insani yardım faaliyeti gerçekleştiren Türkiye'nin sığınmacılar için harcaması, uluslararası kuruluşlardan gelen yardımları 20'ye katladı.

(13.59)

17- Bayırbucak Haber Ajansı Genel Koordinatörü Sadettin Molla, Esed ve Rusya'nın teknolojik ve en güçlü silahlarla Türkmenlere saldırdığını belirterek, "Her karış toprağını bombaların dövdüğü Türkmendağı'nda, yer altındaki karıncaları bile barınamıyor ve Bayırbucak'ta Türkmen varlığı yok edilmeye çalışıyor" dedi.

(09.39)

18- Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Halep'e bağlı Azez ilçesinde bulunan Minniğ askeri havaalanı, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ve muhalifler arasında sık sık el değiştiriyor. Dün gece boyu süren yoğun Rus bombardımanının ardından havaalanı, yeniden PYD'nin kontrolüne geçti.

(10.53)

19- Suriye'nin Dera kentindeki 4 sahra hastanesi, Rus ve rejim uçaklarının hedefinde oldukları endişesiyle faaliyetlerini durdurdu.

(12.14)

20- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ekonomik ve mali krizden çıkmanın yollarını arıyor. Petrol zengini bölgede hükümet, mali kriz nedeniyle 5 aydır memur maaşlarını ödeyemiyor. Hükümetin reform paketi kapsamında tasarruf için memur maaşlarında kesintiye gitmesi, protesto gösterilerine ve iş bırakma eylemlerine neden oldu. Gösterilerin yayılmasından ve eylemlere şiddetin bulaşmasından korkuluyor.

(11.57) (Analiz)

21- Yemen ordusuyla, Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih güçleri arasında yaklaşık bir yıldır devam eden çatışmalar gün geçtikçe şiddetleniyor. Kontrolünü ele geçirmek amacıyla başkent Sana'ya ilerlemeye çalışan Yemen ordusu karşısında, Husiler ve Salih güçleri başkent çevresi olmak üzere Cevf ve Ma'rib kentlerinde önemli kayıplar veriyor.

(12.53) (Grafikli)

22- Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Osmanlıspor lisansıyla yarışacak.

(11.39)

23- Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Asım Örem, Paraguaylı golcü oyuncuları Oscar Cardozo konusunda kendilerine Çin'den resmi bir transfer teklifinin gelmediğini söyledi.

(14.09)

24- ULEB Avrupa Kupası son 32 turunda gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan Galatasaray Odeabank ile Pınar Karşıyaka, son 16 turunda çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek.

(10.41)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement